Vinton666 Vinton666 komentáře u knih

☰ menu

Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Bill Willingham

Tak tohle byla jízda. Z této knihy jsem měl trochu strach, neboť Warriors Three (chápu, do češtiny se to musí skvěle překládat) znám pouze z filmů o Thorovi. A proto jsem byl tak skvěle překvapen.
Modernější příběh je sice poměrně jednoduchý, ale neuvěřitelně zábavný. Postavy jsou zajímavé, jejich motivace věrohodné a jejich jednání v našem světě (zvlášť u Volstagga) až úsměvné. Odpoledne po psa je prstě skvělý příběh, který je dobře nakreslený i odvyprávěný.
Dovoluji si ale tvrdit, že starší příběh o kozách je ještě lepší. Nevěděl jsem, že psal Shakespeare i pro Marvel :D. Všechny jednotlivé mise se povedly, postavy se skvěle projevily a konec byl zábavný.
Další milé překvapení. 9/10.

19.11.2017 5 z 5


Power Man Power Man Chris Claremont

Tak tu máme další knihu o nezranitelném ranaři. Tentokrát ale není zelený ale ehm.
Power Man (i když já jsem prostě zastáncem Luka Cage) je minimálně různorodá kniha. Její příběhy se liší téměř tak moc, že mě zpočátku udivilo, že jsou o jedné postavě.
Z 1. části srší 70. léta všemi směry. Příběh je proto místy až úsměvný, což ale nemusí vadit. Pravda je, že to není nic světoborného. Hlavním nosným pilířem ale není příběh samotný, ale spíše zvláštní vztah Power Mana a Iron Fista. A to je právě to, co je na tom tak skvělé. Ti dva se k sobě skvěle hodí. Díky různorodosti akce (u každého je jiná) jsem byl stále v pozoru a pěkně jsem si to užil.
Pak ale přijde modernější část, která není příběhově zase tak špatná. Dojíždí ale na svoji kresbu, jejíž karikaturnost místy rušila tak moc, že jsem si musel stránku projít znova, abych pochopil, co se vlastně děje.
Power Man ale i tak není špatná kniha, ke které se určitě jednou vrátím. 6,5/10.

19.11.2017 3 z 5


Hulk Hulk Paul Jenkins

Tak tato kniha je opravdu zajímavá.
Váleční štváči mají jisou výhodu (podobně jako předchozí číslo o Capovi), že jsou souvislým a jednotným příběhem, na kterém celou dobu pracoval jeden tým, a proto se také dobře čte.
Příběh je opravdu zajímavý. Setkáme se s, opět, zlomeným Brucem Bannerem, který se potýká s problémy, novými i starými. Navic můžeme lépe poznat i jiné Hulky.
Tento příběh je spíše psychologický, i když akce tu je a je stále dobrá. To by ale nemuselo sednout každému.
Navíc mě trochu mrzí, že zde není origin, který by nám řekl, jak to vlastně začalo. Ale 9 sešitů je i tak dost a příběh je uzavřený (téměř) a dobře se čte.
Hulk mile překvapil. 9/10.

19.11.2017 5 z 5


Captain America Captain America Roger Stern

Cap je jedna z mých oblíbených postav. Jeho komiksy se ale bohužel občas samy vykrádají.
Tady to ale neplatí. Naopak, dostaneme tady 9 (vs. 5 u Wolverina :D) zajímavých sešitů, které jsou navíc součástí jedné řady.
U Capa je s debutem problém, jelikož to je jedna z nejstarších postava. Tak nějak jsem ale doufal alespoň v Avengers č. 4, kde se poprvé objeví po válce.
Ostatní příběhy mi ale zklamání rychle změnily v úsměv. První tři sešity jsou spíše průměr a Cap prezidentem je hlavně společenská satira.
Příběh s Hydem je ale skvělý a následná exkurze do Británie je jeden z nejlepších příběhů, které jsem četl. Závěrečný "výroční" sešit je pak spíše příjemnou jednohubkou, která mi přišla spíše jako vsuvka, než jako úplný příběh (zároveň ale vyplňuje místo po chybějícím oroginu).
Válka a vzpomínky je skvělá kniha, která mi po nic moc Iron Manovi zvedla náladu.
Jsem spokojen. 9/10.

19.11.2017 5 z 5


Iron Man Iron Man Larry Lieber

Tak tohle byla rána do zad. A já se na mého oblíbence Iron Mana tak těšil. To si ze mě autoři asi dělají legraci.
Tak začneme tím lepším, což je překvapivě 1. příběh, kde se s Tonym Starkem setkáme poprvé. Příběh není nijak přeplácaný, ale v jednoduchosti je síla. Asi se mi více líbí filmová verze z roku 2008, ale i tak je to dobré.
Pak ale přijde hlavní příběh, který se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Neříkám, že neměl potenciál (vzpoura umělé inteligence je dobré téma, ze kterého se dá pěkně čerpat), tady ale autoři šlápli vedle. Příběh byl nezajímavý, akce divná, kresba nic moc a ten WTF konec. To mělo být jako co? A to je Iron Man tak skvělá a zajímavá postava s milióny skvělých příběhů. A oni vyberou zrovna ten jeden špatný.
To bolelo. 3/10.

19.11.2017 1 z 5


Hawkeye Hawkeye Stan Lee

I když je Clint Barton můj oblíbenec, od této knihy jsem moc nečekal.
Debutní příběh je hlavně o Iron Manovi, Hawkeye se tam vlastně jen objeví jako záporák (a to ani ne hlavní). Příběh ale odsejpá a dobře se čte.
Druhý příběh je prima, zařadil bych ho ale spíše do předchozího čísla Avengers. Je to pěkně seskládaný příběh. Bohužel ani zde si Hawkeye moc neužijeme.
Nakonec přijde hlavní příběh, který mě neuvěřitelně mile překvapil. Konečně tady vidíme pravého Hawkeye. Jeho eskapády mě neuvěřitelně bavily a akce taky ušla. To zakončení mi ale přišlo takové uspěchané, moc na sílu.
Ale i tak jsem si to užil. 7,5/10.

19.11.2017 4 z 5


Wolverine Wolverine Len Wein

Nevím jak jiným, ale mně tato kniha moc nesedla.
První příběh s Hulkem, kde se slavný Kanaďan poprvé objevil, je spíše takový průměr, ale alespoň se dobře čte.
Zato Hon na Mystique mě vůbec nezaujal. Bude to asi tím, že s komiksy s Wolverinem nemám moc zkušeností. Kresba se mi moc nelíbila a u příběhu jsem se místy nudil, i přes přemíru akce. Alespoň to mělo zajímavý konec. Navíc je škoda, že je kniha tvořená pouze 5 sešity (z toho 4 jsou Hon na M.). Chtělo by to ještě nějaký příběh, kde uvidíme Logana jako pravého X-Mena. Tak snad někdy jindy.
Škoda. Potenciál to mělo. 5,5/10.

19.11.2017 3 z 5


Spider-Man Spider-Man Joseph Michael Straczynski

Tak tato kniha je úžasná. Vše v ní funguje. Ať s jedná o origin příběh, Sinister Six či Šťatné narozeniny, vždy jsem se skvěle bavil. Rozhodně jsme tu dostali to nejlepší ze Spideyho, jehož postavu mám rád a tady je dobře vidět důvod.
Smekám. 9,5/10.

19.11.2017 5 z 5


Avengers Avengers Stan Lee

Avengers jako úvod do série sice neurazí, ale ani moc nenadchnou. Úvodní komiks je prima, ale je až moc jednoduchý. I tak je ale hezké vidět ono první zformování týmu a jeho úsměvnost.
Ultron Nespoutaný je naopak temný a drsný. Příběh je zajímavý, bohužel mi moc nesedl autorův styl. Působilo to na mně zvláštním dojmem, kdy jsem sice hltal jednu stranu za druhou, ale moc jsem si z toho neodnes.
Dávám pěkných 7/10.

19.11.2017 3 z 5