Power Man

Power Man https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322915/bmid_power-man-Sjb-322915.jpg 3 60 10

Luke Cage ztělesňuje to, co znamená být hrdinou jedenadvacátého století. Má neskutečně tuhý kořínek, ale ani jeho protivníci nejsou žádná ořezávátka. Začínal jako námezdní síla a dotáhl to až na člena New Avengers. Teď se ale vrací zpět ke kořenům. Vydává se na soukromou výpravu, která ho zavede zpět do ulic, jež dříve byly jeho živlem. Tato kniha obsahuje klasické příběhy napříč celou Cageovou kariérou bojovníka se zločinem. Ukáže vám, jak se z nájemného hrdiny stala ikona.... celý text

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 odpad!

To bylo hrozný! Naprosto nedoporučuji číst. Sotva jsem to dočetl. Fuuuj!

Luigi1
03.07.2023 3 z 5

Tento komiks je trochu slabší


trudoš
14.07.2020 4 z 5

První příběh je příjemným retrem, které baví svou dnes už nostalgickou atmosférou. Přestože mě obliba blaxploitation filmů minula, musím říct, že některé obraty mě upřímně rozesmály, hlavně všechny ty černošky v plavkách, které evidentně neznají jiný kus oblečení, ať už je počasí jakékoliv. A padouši ve stylu nejlepších kreací Snoop Dogga neomrzí nikdy. Samotné zápletky trochu ukecané, ale pořád je to na Chrise Claremonta poměrně svižné.
Sešity z roku 2010 zas fungují po stránce civilnosti, mně tenhle kriminální styl sedí daleko víc, než velkohubé zachraňování vesmíru. V ději je sice leccos vytržené z kontextu, takže pár věcí si člověk musí domyslet, ale jinak solidní akční béčko o tom, že stará dobrá „ruční práce“ má i v moderním světě svoje zastoupení. Na Cageovi je prostě fajn, že kromě superodolné kůže a nadlidské síly vlastně žádné jiné dovednosti nemá, takže když to nejde silou nebo ještě větší silou, je nahranej. Žádný velký detektiv to totiž zrovna není a ani si na něj nehraje.

mirec88
01.06.2020 4 z 5

Luke Cage čo k nemu povedať? Ako predstavenie hrdinu fajn, páčil sa mi najmä prvý príbeh, pretože retro mám rád, tak aj toto sa mi páčilo. Tá zápletka s robotmi bola humorná a vzťah medzi Iron Fistom a Lukeom Cageom bol proste výborne napísaný. A čo sa týka druhého príbehu, ten už nebol taký dobrý, hlavne kresba mi nesadla, prišla mi veľmi zvláštna.

Vinton666
19.11.2017 3 z 5

Tak tu máme další knihu o nezranitelném ranaři. Tentokrát ale není zelený ale ehm.
Power Man (i když já jsem prostě zastáncem Luka Cage) je minimálně různorodá kniha. Její příběhy se liší téměř tak moc, že mě zpočátku udivilo, že jsou o jedné postavě.
Z 1. části srší 70. léta všemi směry. Příběh je proto místy až úsměvný, což ale nemusí vadit. Pravda je, že to není nic světoborného. Hlavním nosným pilířem ale není příběh samotný, ale spíše zvláštní vztah Power Mana a Iron Fista. A to je právě to, co je na tom tak skvělé. Ti dva se k sobě skvěle hodí. Díky různorodosti akce (u každého je jiná) jsem byl stále v pozoru a pěkně jsem si to užil.
Pak ale přijde modernější část, která není příběhově zase tak špatná. Dojíždí ale na svoji kresbu, jejíž karikaturnost místy rušila tak moc, že jsem si musel stránku projít znova, abych pochopil, co se vlastně děje.
Power Man ale i tak není špatná kniha, ke které se určitě jednou vrátím. 6,5/10.

martinstefko
18.08.2017 3 z 5

Není to skvělý komiks, ale zaujal mě, což splnilo smysl série, tedy představení hrdinů, kteří stojí za to.

Placi
13.07.2017 4 z 5

Postavu jsem až do přečtení neznal. Luke Cage mě dost zaujal, chystám se na jeho vlastní seriál od Netflixu.

Lenka.Vílka
21.01.2017 3 z 5

Já nevím. Odškrtnuto přečtení mám, ale tím to končí. První část mě bavila asi hlavně proto, že Luke měl po ruce Fista, který mi už v Colleen padnul do oka a tady v rámci sympatií hlavní postavu naprosto převálcoval. Druhá část. Dalo se, ale v určitých momentech jsem nevěděla, co si mám vlastně myslet.

Atlantis
08.01.2017 1 z 5

Nuda, nuda a ještě jednou příšerná nuda. Když začalo červené UKK vycházet, čekal jsem, že půjde vždy o to nejlepší, co daný hrdina dokáže nabídnout. A to tahle kniha pro Luka Cage prostě není.
Starý příběh je klasická zívačka s nezajímavou zápletkou. To už by udělali lépe, kdyby tady byla story o kooperaci Power mana s Punisherem v době, kdy byl Punisher černoch.
Mimochodem kresba je příšerná. Postavy vypadají jedna jako druhá a kdyby neustále dokolečka neopakovaly svá jména, měl bych kolikrát problém je rozlišit. Kresba je také velkým otazníkem nového příběhu. Osobně mi nevadila, bral jsem ji jako příjemné osvěžení, ale například akční scény spadají až do karikatur.
V poličce mi leží ještě dva nejnovější díly červeného UKK, od kterých ale čekám kvalitu srovnatelnou, ne-li horší. Momentálně to vypadá, že nejlepší komiksovou knihou v trafikách bude DC UKK.

hroubek
04.12.2016 4 z 5

První velké setkání s Cagem na stránkách komiksu. Ne že, bych Cage neznal, ale něco si o něm přečíst je malinko jiná záležitost, než koukat na seriál. A jsem spokojený. Komiks se čte velmi dobře a i přes přepálenou zápletku(pro starší sešity čísla s Iron Fistem), je to hodně fajn čtení. Druhá část, mě trochu zklamala svou kresbou, ale i tak to ve výsledku stálo za to. Luke Cage je dobrá postava, a s Iron Fistem jsou ty příběhy velmi dobré a rád si zas něco s Lukem Cagem přečtu.

Štítky knihy

komiksy akční superhrdinové Marvel

Autoři knihy

John Byrne
americká, 1950
John Arcudi
americká
Chris Claremont
anglická, 1950
Eric Canete
americká

Kniha Power Man je v

Přečtených79x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x