Hulk

Hulk https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321151/hulk-gj3-321151.jpg 4 73 12

Po zásahu gama-zářením z jaderné bomby, která ho měla zabít, se doktor Bruce Banner transformoval v neuvěřitelného Hulka - obrovskou zuřivou bestii. Armáda ho od té doby neúnavně pronásledovala. Jediné, co Hulk opravdu chtěl, bylo být sám. Vnitřní démoni Bruce Bannera byli vždy líčeni jako stvůry, ale tentokrát není Hulk Bannerovým nepřítelem. Ve skutečnosti může být jeho jedinou nadějí. Stránky tohoto epického příběhu vám nabídnou revoluční pohled na jednu z nejtragičtějších ikon Marvelu. Neuvěřitelný Hulk už nikdy nebude jako dřív.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Hulk , 2001


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 3 z 5

Neurazí, nenatchne.

Luigi1
03.07.2023 4 z 5

Dobře se to četlo


ludek.n
24.04.2023 4 z 5

Roztříštěná mysl doktora Bruce Bannera dala v průběhu let vzniknout celé řadě Hulkových inkarnací a Váleční štváči Paula Jenkinse ukazují některá z nich, od šedého Joe čističe až po zelené monstrum a lá Vetřelec. Proti Hulkovi tentokrát překvapivě nestojí žádné nepřirozené obludy ani zmutovaní padouši, ale jen jeho rozervaná duše, vážná nemoc a... proradný generál Ryker (který je ovšem svou bezohlednou necitelností dost možná větší příšera, než kdekteré jiné monstrum, proti kterým kdy Hulk stál). Paul Jenkins vede svou dějovou linku poměrně přímočarým způsobem bez zbytečných kudrlinek a odboček rovnou k cíli. I přes onu zmíněnou neuhýbavost, najde se v hlavním toku příběhu prostor na nejedno zamyšlení (nad povahou člověka především). Ron Garney (jemuž dělal obtahy sám slovutný Sal Buscema) dodal všem těm Hulkovým podobám vizuální podobu. Jeho kresba je precizní v detailech i celkovém rozvržení, dokáže vzít s sebou i překvapit, a Hulk je v jeho provedení opravdové svalnaté monstrum. Váleční štváči jsou inteligentní zábava bez kompromisů.

mirec88
01.06.2020 4 z 5

Tak tento komiks ma zaujal rôznymi Hulkami, ktorí boli proste boží a skvelí. Len ten záver bol taký nemastný-neslaný. Ale inak spokojnosť.

KillHurt
08.05.2019 4 z 5

Zajímavý psychologický koncept, který porovnává několik částí Bannerovy duše. V Hulkově historii je z čeho čerpat a právě tato kniha dokáže novému čtenáři Hulka představit a velkou část jeho ér předvést. Samotný příběh je poutavý a skvěle promyšlený. Vše dusí nic moc závěr, který asi lépe vyjde po přečtení dalších dílů. Škoda.

Aki12
10.02.2018 2 z 5

Hulk je asi moje nejoblíbenější postava, takže očekávání byla veliká. Nakonec jsem dostal úplně něco jiného, než jsem čekal, ale i tak se jednalo o docela průměrnou záležitost. Více Hulků potěšilo. Jediný mínus bych dal za konec. Byl takový strašně rychlý a na jedné stránce mají páku na záporáka a po otočení stránky jako kdyby něco chybělo, prostě najednou záporák odlítá a nikdo neřekl ani slovo jak k tomu došlo.

Vinton666
19.11.2017 5 z 5

Tak tato kniha je opravdu zajímavá.
Váleční štváči mají jisou výhodu (podobně jako předchozí číslo o Capovi), že jsou souvislým a jednotným příběhem, na kterém celou dobu pracoval jeden tým, a proto se také dobře čte.
Příběh je opravdu zajímavý. Setkáme se s, opět, zlomeným Brucem Bannerem, který se potýká s problémy, novými i starými. Navic můžeme lépe poznat i jiné Hulky.
Tento příběh je spíše psychologický, i když akce tu je a je stále dobrá. To by ale nemuselo sednout každému.
Navíc mě trochu mrzí, že zde není origin, který by nám řekl, jak to vlastně začalo. Ale 9 sešitů je i tak dost a příběh je uzavřený (téměř) a dobře se čte.
Hulk mile překvapil. 9/10.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Spolu s Tichými výkřiky důkaz, že Hulk má sakra dobré příběhy a když je ta postava správně uchopena, dokáže předvést mnohem víc, než jen brečet že ho nikdo nemá rád a následně, no... "Hulk smash!" Tahle kniha mě hodně překvapila a bavila, jen škoda takového nijakého konce, kterým ale trpí celá řada komiksů (ehm Word War Hulk ehm). Za mě zatím spolu s X-Meny vrchol "červeného UKK" (NHM mi prostě přes pusu ani klávesnici nejdou). Navíc je to slušný špalek, což vždycky potěší. A navíc mám rád tu diverzitu, když je přítomen víc, než jen jeden Hulk.

martinstefko
10.08.2017 4 z 5

Příběhy s Hulkem nejsou vždy tak dobré, ale ta postava v sobě má potenciál, který se tvůrcům komiksu "Nejmocnější hrdinové Marvelu 7: Hulk" podařilo využít. I když se zde nějaké postavy zdají navíc, i když je to příběh, u nějž si nejsme konkrétně jisti následky, dobře to vystihuje Hulkovu podstatu a jeho sílu jako postavy.

Placi
13.07.2017 5 z 5

V tomto příběhu nemáte jednoho Hulka, ale rovnou celou řadu štěpení Bruceovi osobnosti, takže si můžete vychutnat několik jeho osobností. Za mě super!

OldaB
21.12.2016 4 z 5

Ale proč ne, četlo se to dobře. Hlavně jsem rád, že jde o modernější pojetí a čtení každé stránky mi tak netrvá sto let.

hroubek
23.11.2016 3 z 5

Nevím proč, ale s komiksy o Hulkovi, mám vždycky nějaký problém. Prostě mi v nich něco chybí, nebo mě tam něco štve a já si je nikdy neužiji na plno(čest výjimkám Planet Hulk a World War Hulk). A totéž se stalo i u tohoto komiku. Ze začátku se to četlo velmi dobře, a pak přišlo několik Hulkových osobností, různé alter ega a teorie o tom proč a jak. A to mě na příběhu malinko nesedělo. Zbytek příběhu byl fajn o tom žádná. Akce je krásně zobrazená, protivník je zajímavý, ale jakmile se začne rozebírat Hulkovo podvědomí a různé jeho osobnosti, tak mě to moc nebavilo. Čímž neříkám, že je to špatné, jen mě to nebavilo. Konec knihy zas popíše všechno o Hulkovi a více méně to působí všechno stejně a strašně to splývá. Hulk: Válčení štváči není špatný komiks, jen mě nesedl jak jsem čekal.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Paul Jenkins
britská, 1965
Ron Garney
americká, 1962

Kniha Hulk je v

Přečtených97x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x