Iron Man

Iron Man https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317338/bmid_iron-man-Z1r-317338.jpg 4 96 10

Poté, co byl zajat teroristy, vytvořil miliardář a výrobce zbraní Tony Stark neuvěřitelně technicky vyspělé brnění, díky kterému se mu podařilo uprchnout jeho únoscům. Poté, co se otočil zády ke svému dosavadnímu životu, teď využívá úžasnou sílu svého bojového obleku k záchraně lidských životů jako nepřemožitelný Iron Man. Nyní Tony čelí zatím nejtěžší zkoušce v boji proti svému vlastnímu brnění. Řízen šílenou umělou inteligencí, která zná Tonyho zdánlivě lépe, než se zná Tony sám, se zběsilý bojový oblek nezastaví před ničím v touze zcela ovládnout svého tvůrce. Toto je člověk versus stroj - akční klasika, která vám nedovolí od knihy odejít, dokud nedočtete až do konce.... celý text

Přidat komentář

dr.horrible
01.04.2024 5 z 5

Y2K nostalgia a úchvatné kresby.

Luigi1
02.07.2023 4 z 5

Parádní kresba


Barun
24.05.2021 5 z 5

Na začátek musím zmínit, že Iron Man je jeden z mých oblíbených postav, takže jsem do toho šla s velkým očekáváním, že to bude super.

První sešit a celkově příběh se nesl v duchu zrození samotného Iron Mana, s ničím se autoři nepatlali a šli rovnou na věc, i když se to může zdát možná trochu urychlené, tak mně se to líbilo. (Upozorňuju, že je to trochu jiné než ve filmu, pointa je vesměs úplně stejná, jen se Tony nachází jinde a s někým jiným:) )
Další a hlavní příběh je o tom, že Tonyho "mašina" ožije a tak trochu rebeluje, chce Tonyho na svou stranu a když to nejde, tak se sám vzbouří. Za mě tenhle příběh byl zajímavý a myslím si, že se u něj i lidi trochu zamyslí. Co my víme, třeba nás jednou bude chtít tahle inteligence ovládat a co my potom (:D)?

Za mě kniha/komiksy splnila moje očekávání, příběhy byly čtivé a oceňuju i super kresby na to z jakého období jsou. :)
______________________________________________________________________________________
Hodnocení knihy: 5/5

mirec88
01.06.2020 3 z 5

Čistý priemer.

KillHurt
25.11.2019 4 z 5

První Iron-manův příběh = super (samozřejmě s ohledem na dobu, kdy vyšel poprvé). Další příběh o boji člověka s technikou už taky poznal zlovolný zub času a v kontrastu s novějšími příběhy - komiksovými i jinými - se zdá poněkud nemastný neslaný. Přesto také potěšil. Nicméně mám dočteno, prosím další nášup a jedeme dál. V kontextu doby za 4.

Vinton666
19.11.2017 1 z 5

Tak tohle byla rána do zad. A já se na mého oblíbence Iron Mana tak těšil. To si ze mě autoři asi dělají legraci.
Tak začneme tím lepším, což je překvapivě 1. příběh, kde se s Tonym Starkem setkáme poprvé. Příběh není nijak přeplácaný, ale v jednoduchosti je síla. Asi se mi více líbí filmová verze z roku 2008, ale i tak je to dobré.
Pak ale přijde hlavní příběh, který se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Neříkám, že neměl potenciál (vzpoura umělé inteligence je dobré téma, ze kterého se dá pěkně čerpat), tady ale autoři šlápli vedle. Příběh byl nezajímavý, akce divná, kresba nic moc a ten WTF konec. To mělo být jako co? A to je Iron Man tak skvělá a zajímavá postava s milióny skvělých příběhů. A oni vyberou zrovna ten jeden špatný.
To bolelo. 3/10.

Gustik5
10.11.2017 3 z 5

První sešit s Tonym potěší, byť už jsem ho četl jinde. No a hlavní náplň knihy je taková fajn jednohubka, která neurazí a na jedno přečtení i celkem zabaví. Nemít ale hodně rád Iron Mana, půjdu asi níž. Příběh je taková okoukaná tuctovka. Ale vzhledem k tomu, že tohle byl rozjezd série, tak se asi nic jiného čekat nedalo... Kresba mě nějak nenadchla.

martinstefko
28.07.2017 2 z 5

Ne, ani komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 5: Iron Man" se moc nevyvedl, a i když je třeba kresebně zajímavý, i když jsou zde prvky ve vyprávění, které se mi líbily, celkově to je jen ukázka toho, že i ty velké marvelovské postavy mají špatné příběhy, které nefungují. A ani po takové době, co Marvel komiksy vydával, tu není romance, která by stála za to. Ona by tahle byla zajímavá, ale je prostě jen výplňová.

Placi
13.07.2017 4 z 5

U obou příběhů parádní kresba. Příběhově se mi více líbil první kus se zrozením Iron Mana. K 5 hvězdám pro tento komiks mi chybí jen Robert Downey Jr. :)

hroubek
25.10.2016 4 z 5

Další část Nejmocnějších hrdinů Marvelu je opět velmi slušná a má dost zajímavý příběh. Iron Man je fajn postava, ale mám problém o něm číst starší věci, takže mě více baví ty novější. A tento příběh mě celkem sedl. Quesada rozjíždí zajímavou myšlenku a neustále nás mate vyprávěním a opakovaní jistých dialogů. Navíc je dobré něco znát z Iron Manovi historie(alespoň část o alkoholu)abyste naplno docenili to co příběh předkládá. Za nejlepší část komiksu považuji poslední sešit, který se hodně moc povedl. Dobrý komik a jsem zvědavý na další hrdiny.