Captain America

Captain America https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319411/bmid_captain-america-ac8-319411.jpg 4 72 11

Kdysi byl dávno vyzáblý a slabý Steve Rogers prohlášen za boje neschopného. Pak ho ale experimentální sérum proměnilo v supervojáka na vrcholu sil. Cap svými schopnostmi bojuje za svobodu, brání utlačované a potírá tyrany kdekoliv na světě od temných dní druhé světové války až po současnost. Nyní si můžete přečíst jeden z nejlepších příběhů, které pro Strážce svobody stvořila talentovaná dvojice Roger Stern a John Byrne. Kromě soubojů s takovými protivníky, jako jsou Batroc, baron Blood a Hyde, nabízí tato kniha i konečnou verzi o Capově minulosti.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
03.07.2023 5 z 5

Pěkné počteníčko docela jsem se bavil

ludek.n
02.05.2023 4 z 5

Představitel ideálu svobody, oděný do hvězd a pruhů, Captain America má za sebou možná nejdelší a nejproduktivnější historii ze všech superhrdinů, co jich svět zná. Edice Nejmocnějších hrdinů Marvelu ho představuje v povídkovém souboru scénáristy Rogera Sterna a výtvarníka Johna Byrneho Válka a vzpomínky. Součástí této řady sešitů je kromě slavnostního 250. čísla (obsahující příběh Cap prezidentem) i jubilejní historické ohlédnutí k 40. výročí, který celý tento soubor uzavírá. Kromě těchto dvou specialit tu pak máme třísešitovou bitvu s baronem Struckerem alias Machinesmithem, dvě kapitoly s Batrocem a uprchlým Hydem, a konečně i temnou upíří Krev na blatech, v níž se Captain America přesouvá do Anglie, aby ochránil rodinu Falsworthů před krvežíznivým baronem Bloodem. Všechny zde uvedené příběhy jsou podány inteligentně, dospěle a s nesmírným zaujetím. Roger Stern má jasno, kdy je čas zatopit pod kotlem a kdy je naopak potřeba zvolnit a zamyslet se. John Byrne jeho vizi podporuje svou uspořádanou a přehlednou kresbou bez velkých experimentů. Ruku v ruce jim to spolu funguje náramně a je opravdová radost si s Captainem Americou projít jeho vzpomínky. Radost a zábava!


mirec88
01.06.2020 5 z 5

Super retro s najlepším upírskym príbehom.

MrBaboon
28.05.2020 odpad!

Nejhorší komiks, co se mi dostal do rukou. Měsíc mi trvalo se tím prokousat. Už nikdy víc prosím!

JaninaCZ
26.08.2019 4 z 5

Captain America je jedna z mych nejoblibenejsich postav z marvelovskeho sveta. Tohle bylo prijemne cteni, me osobne bavil hlavne pribeh s Baronem Bloodem.

Vinton666
19.11.2017 5 z 5

Cap je jedna z mých oblíbených postav. Jeho komiksy se ale bohužel občas samy vykrádají.
Tady to ale neplatí. Naopak, dostaneme tady 9 (vs. 5 u Wolverina :D) zajímavých sešitů, které jsou navíc součástí jedné řady.
U Capa je s debutem problém, jelikož to je jedna z nejstarších postava. Tak nějak jsem ale doufal alespoň v Avengers č. 4, kde se poprvé objeví po válce.
Ostatní příběhy mi ale zklamání rychle změnily v úsměv. První tři sešity jsou spíše průměr a Cap prezidentem je hlavně společenská satira.
Příběh s Hydem je ale skvělý a následná exkurze do Británie je jeden z nejlepších příběhů, které jsem četl. Závěrečný "výroční" sešit je pak spíše příjemnou jednohubkou, která mi přišla spíše jako vsuvka, než jako úplný příběh (zároveň ale vyplňuje místo po chybějícím oroginu).
Válka a vzpomínky je skvělá kniha, která mi po nic moc Iron Manovi zvedla náladu.
Jsem spokojen. 9/10.

martinstefko
04.08.2017 3 z 5

Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 6: Captain America" je zajímavá tím, že obsahuje různorodé příběhy, různé žánry a překvapivě ukazuje, že nejlepší je příběh, který se ke Capovi moc nehodí. Tahle patriotická postava nesedne každému.

Placi
13.07.2017 4 z 5

Pěkný příběh, čtení tohoto kousku mě bavilo. Líbila se mi Capova výprava do Británie.

Jeffido
10.02.2017 5 z 5

Zatím nejlepší komiks z celé série NHM. Každý komiks bavil a dokonce, jak jsem se tu dočetl i komiks o Baronu Bloodovi mě bavil celou dobu a nepřišlo mi, že by se vlekl. Dialogů tak akorát a sešit o tom, jak vznikl kapitán jsem taky uvítal, i když jsem ho čekal podrobnější.

hroubek
10.11.2016 4 z 5

Zas velmi dobrý komiks. Captaina Americu jako postavu mám dost rád a tento komiks mě bavil číst. Úvodní sešity byly fajn a měl jsem radost jakým způsobem je vykreslen civilní Steve a taky, že se zbytečně neplýtvá dialogy a děj odsýpá a baví. Malinko mě zklamaly sešity o Baronu Bloodovi, které se zbytečně vlečou, ale závěrečný sešit je příjemnou tečkou na konec. Dobrý komiks, ale jsem více zvědavý na méně známe hrdiny.

Lenka.Vílka
08.11.2016 5 z 5

Bavila jsem se jako maly děcko.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Roger Stern
americká, 1950
John Byrne
americká, 1950

Kniha Captain America je v

Přečtených96x
Doporučených2x
Knihotéce86x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x