Hawkeye

Hawkeye https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315189/bmid_nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-hawkey-FdK-315189.jpg 4 106 15

Hawkeye je nejlepší lučištník světa. Hrdina, který dokázal obstát mezi nejlepšími bytostmi vesmíru vyzbrojený jenom tou nejjednodušší zbraní, jakou lidé znají. I když jeho cesta k roli hrdiny nebyla snadná, jeho činy se staly zdrojem mýtů. V této knize, ve které přetiskujeme jeho první minisérii napsanou a nakreslenou lagendárním Markem Gruenwaldem, spolu s dalšími klasickými příběhy, najdete všechno, co byste se o Hawkeyovi chtěli dozvědět.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
02.07.2023 4 z 5

Moc pěkné

ludek.n
11.04.2023 3 z 5

Čtvrtá kniha Nejmocnějších hrdinů Marvelu nabízí tři zastaveníčka s Clintem Bartonem alias Hawkeyem, mužem, který na rozdíl od ostatních maskovaných hrdinů nemá žádné speciální superschopnosti. V příběhu Ostrostřelec Stana Leeho stojí ještě na druhé straně zákona proti Iron Manovi, ve Starých pořádcích už ale prozřel a v rámci nápravy se hlásí do týmu Avengers a konečně v čtyřdílné minisérii Marka Gruenwalda se společně s bývalou agentkou S.H.I.E.L.D.U Mockingbird staví na vlastní nohy a bojuje s padouchem jménem Crossfire. Rozdíl dvacet let, které od sebe dělí Leeho a Gruenwaldovy příspěvky, není téměř poznat. Dalo by se říct: najdi deset rozdílů a vyhráls! Jednotlivá vyprávění jsou hodně naivní a přímočará. Jednoduché zápletky si jdou za svým a mnoho prostoru pro zajímavé nápady nenabízejí. Mark Gruenwald jako kreslíř kopíruje styl 60. let, jak ho představují Don Heck a Dick Ayers, takže na první pohled je kniha výtvarně stejnorodá. Neurazí ani nenadchne.


knihomolkaMist
15.06.2021 4 z 5

I přes to, že Clint skutečně nepatří mezi mé nejoblíbenější superhrdiny, tuto „sbírku komiksů“ jsem si opravdu užila.
Mohlo jich jen klidně být víc, stránky mi mizely pod rukama ani nevím jak.
Velmi užitá knížka :)

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

trudoš
07.08.2020 3 z 5

Ač se scenáristé snažili, Hawkeye pro mě nadále zůstal nezajímavou postavou, s hloupým kostýmem a dost uboze propracovanou logikou. To mám jako věřit, že u sebe nosí milion šest udělátek na šípy pro každou příležitost a k tomu má ještě bezedný toulec? Ani epizody v albu obsažené můj pohled na věc nevylepšily – on totiž šmrnc civilnosti, který se do hrdinova života pokusili vsunout jak Stan Lee, tak Mark Gruenwald, působí vyloženě komicky. Podobně absurdně jsou na tom i padouši v devadesátkových kostýmech, obzvláště pak Oddball, který své kulečníkové koule evidentně tahá z ... já vlastně ani nechci vědět odkud. A i když se oprostím od archaické patiny, která příběhy věkem zasáhla, přesto nemohu říci, že by mě to jako celek bavilo. Zvraty jsou přitroublé, stejně jako jednání postav, a celý ten přemrštěný patriotismus Avengers mi byl akorát k smíchu.
Ale zas oceňuji, jakým stylem kniha postavu představila. Jen víc a houšť, ať se v tom cirkusu zvaném Marvel člověk konečně začne orientovat.

jenda88
28.06.2020 5 z 5

Super příběhy

mirec88
01.06.2020 4 z 5

Pekný komiks. Každý z pribehov, ktoré tu sú má niečo do seba.

Voliarty
19.09.2019 4 z 5

Hawkeyeov origin je...no...poznačený dobou. V jednej chvíli chce byť hrdinom, lebo žiarli na Iron Mana, potom si ho ale pomýlia s kriminálnikom a následne sa zamiluje do Black Widow a je ihneď ochotný pre ňu zničiť Iron Mana. Staré komiksy, kto by ich nemiloval, však?

Druhý príbeh o novom zložení Avengers ma celkom bavil, i keď Hawkeye tam má dosť malú rolu, preto jeho zariadenie počítam ako celkom zbytočné.

A potom je tu tá štvordielna miniséria, ktorá je na tomto komikse to najlepšie. Kresba je klasická, tam záleží, či k nej máte odpor, alebo ju naopak (tak ako aj ja) máte radi. Príbeh je potom celkom slušný. Áno, je to priamočiara jazda o tom, ako sa Hawkeye a Mockingbird snažia odhaliť špinavosti v jednej firme a pri tom im idú po krku nájomný vrahovia, ktorí sú tak krásne komiksový. Máme tu jedného, ktorý, spolu so svojou zbraňou, nevydáva absolútne žiaden zvuk, následne šialeného žongléra(!) s rôzne nebezpečnými žonglérskymi loptičkami a nakoniec záporáka Crossfire, ktorý pekne vyzradí svoj plán (lebo tak to zlí týpci, ktorí majú všetky tromfy robia, ako sám povedal). Je to ale naozaj zábavne písané. A najlepší je na tom ten Hawkeyov charakter, ktorý pôsobí celkom živo. Teší sa z lásky, má depresie zo zlomeného srdca, v prítomnosti Captaina Americu (pekné cameo) sa cíti menejcenný, ale zvláda aj klasické komiksové zmýšľanie, ako napríklad, keď premýšľa, či by ten šialený žonglér mohol byť jeho nepriateľom. Fakt, ten Hawkeye ako postava ma dosť bavil, viacej ako jeho Marvel Cinematic verzia.

Ako vždy, zhrnutie nakoniec? Prvý príbeh poznačený časom, druhý celkom zbytočný, hlavná miniséria skvelá.

KillHurt
08.05.2019 3 z 5

Hawkeyův origin je už dost ohlodaný časem, ale přesto jsem byl rád, že jsem si ho mohl přečíst. V důsledku však působí lépe než mladší epizodka z lukostřelcova života, která mě svým obsahem až tak nezaujala. Z rozvoj vztahu mezi Hawkeyem a Mockingbird však dávám palec nahoru. Jde vidět, že superhrdinové byli mnohem civilnější. Nejednalo se o nadlidi, kteří zachraňují planety k snídani, ale o obyčejné lidičky, kteří se musí nějak živit.

Vinton666
19.11.2017 4 z 5

I když je Clint Barton můj oblíbenec, od této knihy jsem moc nečekal.
Debutní příběh je hlavně o Iron Manovi, Hawkeye se tam vlastně jen objeví jako záporák (a to ani ne hlavní). Příběh ale odsejpá a dobře se čte.
Druhý příběh je prima, zařadil bych ho ale spíše do předchozího čísla Avengers. Je to pěkně seskládaný příběh. Bohužel ani zde si Hawkeye moc neužijeme.
Nakonec přijde hlavní příběh, který mě neuvěřitelně mile překvapil. Konečně tady vidíme pravého Hawkeye. Jeho eskapády mě neuvěřitelně bavily a akce taky ušla. To zakončení mi ale přišlo takové uspěchané, moc na sílu.
Ale i tak jsem si to užil. 7,5/10.

martinstefko
21.07.2017 3 z 5

Z tohohle komiksu si na zadek nejspíš nesednete. Svůj účel ale plní.

Placi
13.07.2017 3 z 5

Příběhově jde o slušný průměr. Kresba se mi moc líbila.

Pazďa
05.11.2016 2 z 5

Hodně lidem se tento dík kompletu líbí, já ovšem absolutně nepatřím mezi ně. Nevím jaký byl přesně můj problém s Hawkeyem v tomto podání ale když vynmechám první 2 sešity stručné Hawkeyovy historie, čtyřdílná minisérie mi trvala přečíst asi 2 týdny jak moc mě nebavila. Ohraná zápletka s milenkou která je vlastně nepřítel a minimum originality mi Hawkeyovy začátky opravdu znepříjemnily. Jediné za co dodám hvězdičku je Mockingbird na jejíž solové NHM se teď těším ještě víc.

hroubek
11.10.2016 4 z 5

Opět velmi dobrý komiks. Hawkeyeho mě jako postava nevadí, přesto nepatří mezí mé oblíbence a o to více jsem si tento příběh vychutnal. První setkání bylo hodně fajn, i příchod k Avengers se povedl. Pravý klenot je ale ta čtyřdílná minisérie, která je fakt dobrá. Má spád a je i zábavná. Scénárista zbytečně neplýtvá dialogy, když to není potřeba a o to více vynikne akce. Jediný co mě opět vadilo bylo "Stručná historie Hawkeye", která rozhodně není stručná a místo toho, aby navnadila spíše odradí od přečtení dalších komiksů, které tady stejně nevyšly.

Lenka.Vílka
07.10.2016 5 z 5

Na tenhle díl jsem se moc těšila. Hawkey a já jsme spolu tancovavali zatím jenom jednou, ale když má někdo slabost pro ty lučištníky, tak není co řešit.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Část díla

Autoři knihy

Mark Gruenwald
americká, 1953 - 1996
Stan Lee
americká, 1922 - 2018

Kniha Hawkeye je v

Právě čtených1x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce99x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x