verulinka20 verulinka20 komentáře u knih

☰ menu

Deník pražského studenta Deník pražského studenta Pavel Kos

Pražského Studenta znám z fb stránky, tak jsem byla zvědavá na knihu.
Je líbivá, jen škoda, že není tak humorná, jak bych očekávala. Ale rozhodně neurazí nikoho se smyslem pro sarkasmus ..

03.09.2018 4 z 5


Z deníku ajťáka Z deníku ajťáka Lukáš Pavlásek

Tak tohle bylo skvělý! Relativně dlouho se mi nestalo, že bych se u knihy doslova nahlas smála, to až u této.
Jako je jasné, že některé situace jsou trochu nadnesené a že ajťáci jsou zcela normální lidé (mnohdy možná normálnější než v jiných oborech), ale přesto tomu musím dát plný počet hvězd, bylo to skvělý čtení a těším se na druhý díl ;D

26.08.2018 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Celkem pomalý rozjezd knížky, což se ale během chvíle změnilo a měla jsem problém se od knihy odpoutat. Navíc krátké kapitoly, takže se četla fakt rychle a určitě si ráda přečtu i druhý díl série. Zvrat překvapivý, nic co by se dalo očekávat. Seveřané prostě umí!

03.07.2018 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ač jsem to nečekala a měla jsem v minulosti problém se do knihy začíst (odrazovaly mě citové problémy hlavní hrdinky), nyní jsem knihu po pár měsících opět otevřela a světě div se, dočetla. A světě div se ještě víc - je skvělá. Zvrat a celé rozuzlení je nečekané, fakt mě to překvapilo. Žádný nudný konec, opravdu se tam něco dělo. Jediné, co bych vytkla je, že (pro labilního jedince jako jsem já) se kniha nedá číst, když sami máte osobní/vztahové/citové problémy, protože se s hlavní hrdinkou (i když nejste alkoholik) můžete ztotožnit a to vám vůbec, ale vůbec nepřidá.
Jinak to bylo fajn čtení, četlo se jedním dechem ..

10.06.2018 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Strašně dobře se četla .. možná to bylo zapříčiněné krátkými kapitolkami, takže přečteno téměř jedním dechem. Sice trochu těžší téma (což je válečné vždy), ale rozhodně krásně napsané, klidně bych si přečetla znovu.

07.06.2018 5 z 5


Jepice Jepice James Hazel

Super! .. Sice některé pasáže zbytečně zdlouhavé a na to, že je kniha tak vyzdvihovaná, bych čekala větší šmrnc, více akce, trochu více napětí. Ale ve výsledku fajn knížka, i když trochu odfláklý konec, čekala bych větší závěr ..

07.06.2018 4 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

PANEBOŽE! Tahle kniha?! Neuvěřitelná, skvělá, nemám slov! Od první stránky mě k sobě připoutala natolik, že nebylo možné se odtrhnout. A zanechala dojem. Jedna z mála knížek, které jsem ochotná přečíst si znova, a to klidně i vícekrát! Tohle je přesně ono, takhle by měly knihy vypadat!

07.06.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Je důležité si hlídat dějovou linku a postavy, hromadu a hromadu postav! Občas jsem nějaké stránky nebo pasáže musela číst znovu, abych se našla a neztratila se. Ale za mě super oddychovka, na den/dva.

07.06.2018 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Skvělé, smutné, dojemné, výstižné. Za mě TOP, co se moderní poezie týče. Chytla mě za srdce a v mé knihovničce má právem své místo.

07.06.2018 5 z 5