veronika6051 veronika6051 komentáře u knih

☰ menu

Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Po předchozí knize od autora (Jsou světla, která nevidíme), jsem se na další z jeho knih velice těšila. Bohužel musím říct, že Zeď vzpomínek pro mne byla zklamáním a příliš mne nebavila... Pár povídek mě sice zaujalo, ale byly příliš krátké, litovala jsem, že nejsou delší a naopak... Bohužel jsem knihu dočetla spíše "z povinnosti" než ze zájmu. Přesto vše se s chutí chystám na další autorovi knihy a doufám, že budou stejně tak povedené jako už zmiňovaná "Jsou světla, která nevidíme" :-)

09.01.2018 3 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Na knížku jsem se dlouho těšila, jelikož trilogie o podivných mě velice bavila... A upřímně, i když je kniha krásně zpracovaná a zajímavá, předchozí knihy prostě nemá šanci překonat. I přesto se mi knížka líbila a za pár dní jsem ji přelouskala :-)

06.01.2018 4 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Nuda, nuda, nuda a ještě s nálepkou "bestseller" - to opravdu???

25.10.2017 1 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Nádherný příběh z druhé světové války z pohledu dvou lidí, každého z jiné strany (Německo x Francie). Kniha mě doslova pohltila a toužila jsem vědět, jak celý příběh dopadne. Zajímavé je proplétání jejich osudů, jednotlivých spojitostí. Určitě doporučuji všem, kteří mají rádi válečné příběhy!

25.10.2017 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Neuvěřitelně silný příběh... Knize jsem se z nějakého důvodu celkem dlouhou dobu vyhýbala, ale nakonec jsem neodolala a udělala jsem dobře. Určitě se chystám i na další knihy této úžasné PANÍ spisovatelky...

25.10.2017 5 z 5


Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Druhý díl je vlastně "stejný" jako první...některý měsíc je zajímavý, jiný méně... prostě oddychovka pro chvíle bezmyšlenkovitého odpočinku. Na druhou stranu v některých pasážích to člověka nutí i k přemýšlení o vlastním životě, někdy i o tom, jaké by bylo alespoň část toho zažít (jasně, je to "pohádka", ale co kdyby)...stále jsem přesto zvědavá, jak to vše dopadne :-)

25.10.2017


Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Knihu jsem zakoupila spíše ze zvědavosti a upřímně jsem od ní mnoho neočekávala, ale nakonec mě příběh docela pohltil a potřebovala jsem znát pokračování.
Příběhy každého jednoho měsíce jsou v podstatě na jedno brdo - sexy bohatý svalovec, touha po zábavě, z každého měsíce vznikají doživotní přátelství,... ale prostě "potřebuji vědět", jak to celé vlastně dopadne :-)
Svým způsobem příjemná milostná, erotická oddychovka, u které člověk může vypnout...

25.10.2017 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Výborná kniha, které jsem se dlouho vyhýbala a nakonec jsem se nemohla odtrhnout - čekala jsem "nudnou pohádku", ale příběh mne naprosto pohltil.
Film byl pro mě naprostým zklamáním...

25.10.2017 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Čtivá kniha, jen bohužel příběh "stejný" jako už mnoho jiných...

25.10.2017


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Jednoduše vynikající kniha, která stojí bezpodmínečně za přečtení. Neskutečný příběh, plný odhodlání a touhy přežít!

25.10.2017 5 z 5


Láska za ostnatým drátem Láska za ostnatým drátem Hana Radulić

Velice zajímavá kniha s poutavým dějem. Příběh mladé židovské dívky Heleny, která dokázala více než dva roky přežít v krutých podmínkách koncentračního táboru.
Kniha popisuje děsivé a nelidské podmínky tehdejší doby, zdůrazňuje vzácnost
každého jediného lidského života. Poukazuje na to, jak se lidský charakter mění vlivem okolních podmínek, co je člověk schopen udělat proto, aby přežil či jak tenká hranice je mezi sílou a slabostí, mezi přátelstvím a nenávistí,... Že i mezi lidskými bestiemi tehdejší doby se našli výjimeční lidé, stejně tak jako mezi lidmi stojícími na pokraji smrti, kteří se mnohdy byli schopni obětovat pro dobro druhých.
Přestože je kniha dle mého jedinečným dílem, uvítala bych o pár stránek více - ať už s bližším vykreslením postavy dozorce Wunsche nebo lépe propracovným koncem knihy...

25.10.2017 5 z 5