vercama vercama komentáře u knih

☰ menu

Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Je vidět, že autorka přitvrdila zejména v erotických pasážích: ta jejich trojka, označení Casteelova přirození a taky samotného aktu, a to zajímavé prožívání při sexu - ona "Pro lásku boží", on: "Ku.rva". Často jsem nad tím kroutila hlavou a protáčela oči, že by znervózněl i Christian Grey. Trošku mi to z knížky kazilo dojem, zdálo se mi to lacinější a prvoplánové.
Taky jsem byla zmatená z toho věčného: "Jsem božstvo. - Ne ty nejsi božstvo, jsi bohyně. - Tak jsem bohyně. - Ne ty nejsi bohyně, ty jsi bůh. Ne ty nejsi bůh, jsi prvotní..." Připadala jsem si jako v Mrazíkovi: "Ty nejsi královna. - Tak cóó mámo? - Ty jsi carevna!"

Jinak to bylo zase čtivé, děj mě bavil, mohlo by být více akce na úkor sexuálních scén. Nové postavy byly celkem fajn a stále mě zajímá, jak to dopadne. Takže až bude nový díl, tak si ho asi přečtu, jen si nejsem jistá, kam až autorka zajde v erotických scénách - viděla bych to na sado maso nebo že přiberou někoho do čtveřice ke Kejranovi, možná že Tawny?
Na wikipedii psány další dva díly v originále:
A Soul of Ash and Blood (2023)
The Primal of Blood and Bone (2024)

28.08.2023


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Ze začátku jsem myslela, že mě trefí ze všech těch vulgarit a sprostých slov. A že jich bylo, i na místech, kde to nebylo třeba nebo kde mě to spíš rozladilo. Až jsem si říkala, proč to čtu, ale příběh mě bavil, děj ubíhal. Byla jsem ráda, že je kniha tak dlouhá, aspoň mi chvíli vydržela. A teď mě fakt zajímá, jak to dopadne a druhý díl sakra vyjde možná až příští rok v originále Empire of the damned, aspoň to psali na Wikipedii.

14.07.2023 5 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Druhý díl pokračuje v duchu prvního, lehce se čte a docela jsem se i nasmála. Opravdu mě bavil.

16.08.2015 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Všechny tři díly se mi líbily. Skvělý napínavý námět, během čtení skvělý útěk od reality. Mám ráda, když mě kniha takto chytne. Chápu, že to nemůže pokračovat do nekonečna, ale stejně je škoda, že nebude další díl.

09.06.2015


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

První díl se mi líbil víc.

06.02.2015 3 z 5


Sylvestr Sylvestr Georgette Heyer

dobře se čte a i jsem se zasmála

31.12.2014 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

dobrá kniha, pobavila

31.12.2014


Selekce Selekce Kiera Cass

Četla jsem vždy před spaním na uklidnění a splnilo to účel, čte se velmi dobře a velmi rychle.

23.11.2014 4 z 5


Longbourn Longbourn Jo Baker

Začala jsem ji číst s chutí, protože mám Austenovou moc ráda a Pýchu a předsudek taky. Během čtení se mi ale zdálo, že autorka chtěla knihu odlišit od té romantické a nekritické předlohy až tak moc, že čtenáři dost často a někdy až zbytečně popisovala běžnou realitu života, o které by Austenová určitě nepsala. Nebo jak jinak prostě a kulantně říct, že se v knize dočtete o pravidelné menstruaci slečen Bennetových i hlavní hrdinky Sáry a o tom, jak se tenkrát praly vložky, o tom, jak se po objektu touhy pana Darcyho musel každé ráno vynášet nočník s různým obsahem a dále sice jen letmo o první masturbaci Sáry. A část věty, která se mi z celé knihy nejvíc líbila, když Sára cestovala se svou paní do vysněného Londýna a rozhlížela se po kraji: " Z lánů potažených hnědou vrstvou se táhl pach sraček...". Celkově ale, když jsem se nad toto povznesla se kniha číst dala a zajímalo mě, jak to nakonec vše dopadne.

17.11.2014 3 z 5


Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Tu knihu mám moc ráda. Do té doby, než jsem ji přečetla, bych nevěřila, jak se mi bude líbit příběh o takovém řemeslu. Doporučuju.

03.11.2014 4 z 5


Táta Sekáč Táta Sekáč Jean Webster

Četla jsem poprvé ve dvanácti a potom ještě mockrát, umí pohladit a mám ji schovanou pro dceru, až k ní doroste.

31.10.2014 5 z 5


Jonathan Strange & pan Norrell Jonathan Strange & pan Norrell Susanna Clarke

První půlku knihy jsem četla s přestávkami asi rok a půl, druhou tak týden. Ze začátku dost zdlouhavé a místy nudné, poznámky pod čarou jsem taky přeskakovala, druhá půlka má konečně tu atmosféru, na kterou jsem celou dobu čekala, není to špatná kniha, ale očekávání jsem měla na základě doporučení větší.

31.10.2014 2 z 5