Paměti kata Mydláře přehled

Josef Svátek

Výbor ze čtyřsvazkového cyklu J. Svátka Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze. Připravila a text literárně upravila Jana Štefánková. Kati vždy patřili k rozporuplným, opomíjeným osobnostem české společnosti. Knížka barvitě popisuje nejen katovu každodenní rutinu (mučit, sekat, popravit), ale líčí i životní příběhy dvou katů, kata Mydláře a jeho syna, v Praze na přelomu 16. a 17. století. Rozevřete-li tuto knihu, nic vám nezůstane utajeno z krvavé práce v zájmu spravedlnosti.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o katovi Mydlářovi zaujala čtenáře svým jazykem a plynulostí. Mnozí vyzdvihují, jak autor dokáže vtáhnout do děje a přiblížit život kata, který byl na okraji společnosti. Příběh je vnímán jako zajímavý a poučný, i když někteří čtenáři postrádají hloubku v audioknižní verzi. Celkově je dílo považováno za hodnotné a doporučované pro milovníky historické literatury. Čtenáři oceňují, jak kniha zachycuje atmosféru doby a přináší pohled na katovské řemeslo bez detailního popisu poprav. Více v komentářích.

Komu by se kniha Paměti kata Mydláře mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři, kteří hledají hlubší porozumění minulosti
  • Fanoušci poutavého vyprávění
  • Ti, kdo mají zájem o českou historii
  • Posluchači audioknih

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměti kata Mydláře. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Niu
předevčírem

Ráda bych si přečetla znovu, ale knihu jsem nesehnala nějak přijatelně. Tohle byla super kniha, sice o smrti, ale psaná velmi humorně plus tam bylo hodně zajímavých věcí, co se řemesla týká.

všech 94 komentářů

Související novinky - Paměti kata Mydláře (0)

Kniha Paměti kata Mydláře v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně303x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi