venndys venndys komentáře u knih

☰ menu

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Právě jsem dočetl a to i recenze tady. Já jsem oproti některým uživatelům absolutně spokojený. Mám za sebou teprve druhý titul od těchto autorů. U Hypnotizéra jsem měl trochu problém se stylem psaní, ale Písečného muže jsem si naopak vychutnal. Mně se zápletka líbila včetně vyvrcholení. Úplně nemusím otevřené konce, ale tady to chápu a těším se na pokračování. Knihu jsem přečetl velmi rychle a na každé další čtení jsem se vyloženě těšil. To je pro mě signál, že v příběhu nebyly nudné pasáže a kniha měla spád. Super.

07.04.2014 5 z 5


Strážci apokalypsy Strážci apokalypsy Robert Ludlum

Dal bych i pětihvězdu, ale v některých pasážích autor příběh zamotal tak, že jsem ho jen těžko rozmotával a v konci jsme měl malý problém s nejtajnější osobou celého příběhu. Naopak upřímně říkám, že knihy tohoto autora čtu velmi rád, protože mi vyhovuje jeho styl psaní.

28.03.2014 4 z 5


Sluneční bouře Sluneční bouře Åsa Larsson

Velice pěkná kniha, čtivá. Ve druhé třetině trochu zdlouhavá, ale styl psaní mi sedí, těším se na další knížky.

02.03.2014 4 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Moc knih s touto tématikou jsem zatím nečetl, možná i z obav z hrůz, kterých se dopouštěli lidé na lidech. Ale jinak jsem jí přečetl jedním dechem. Určitě jí doporučuji všem.

28.02.2014 5 z 5


Králův dluh Králův dluh Vlastimil Vondruška

Znovu mě pan Vondruška nezklamal. Krásně jsem se dostal 13.stol. Hlavní osoby vnímám jako skutečné. Vím, že film se nesetkal s takovým ohlasem, jak se zřejmě čekalo, ale pokud by se někdo pustil do seriálu, asi by to byl můj nejoblíbenější pořad. Některé stati jsou spíše pro usmání, protože si neumím představit, že by si ve středověku někdo lámal hlavu s tím, zda zabije dva cizí lidi, kteří jsou v obětí na lůžku, ale z celkem jsem nadmíru spokojen. Jako vždy jsem si příjemně odreagoval.

28.01.2014 5 z 5


Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Zdá se mi, že nuda této knihy byla jednou z věcí, kterou chtěl autor ukázat. Mě inspirovala k četbě Souostroví Gulag, se kterým se nyní peru. Ale ani tato kniha není příliš čtivá. To ale neznamená, že by z knihy nečišela šílenost té doby a bezmoc jakkoli se zvůli bránit.

27.01.2014 3 z 5


Ulička hanby Ulička hanby Vlastimil Vondruška

Opět jsem velmi spokojený, zajímavý příběh a velmi trefně popsaná místa. Při čtení knih Vlastimila Vondrušky se velmi lehce dostávám do doby, kterou popisuje. Navíc jsem skoropražák, proto si rád představuji, jak to v té které době v Praze vypadalo.

19.01.2014 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Výborné, úžasně vykreslený v podstatě tragický celoživotní příběh ženy, která je od dětského věku vyřazena ze všech společností. Po přečtení jsem si našel další oblíbenou autorku, která pravdivě vystihuje, že je dobré hodnotit lidi ne podle toho, jaké jsou národnosti nebo smýšlení, ale podle toho, zda jsou dobří nebo zlí.

16.01.2014 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Pro mě výborné. Z počátku mírně zdlouhavý příběh, který v druhé části rychle ubíhá. I přes to, že jsou viníci od počátku známí, jde o velmi napínavé čtení, těším se na další knihy. Povahy záporných postav jsou úděsné.

14.01.2014 5 z 5