VeliiQ VeliiQ komentáře u knih

☰ menu

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Docela zklamání. Těšila jsem se na napínavý detektivní příběh, čekalo mě nudné klišé, s plochými a nezajímavými postavami. Nápad nebyl úplně špatný, ale takhle nudně a prostě napsané to nemělo žádné grády. Většina situací a jednání byla naprosto nevěrohodná, nejspíš proto, že spisovatelka to nedokáže smysluplně popsat a vyjádřit.

27.07.2017 2 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Nějak mě to nezaujalo, ne že by mě to nudilo, ale chvílemi jsem byla dost mimo a trochu jsem to čekala vtipnější. Ale určitě originální.

28.06.2017 3 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Pěkná knížka s typickými motivy Stephena Kinga (les, Maine, škumpa, strach, snad i ten baseball). Řekla bych, že se to dá brát i jako taková příručka, co (ne)dělat, když se ztratíte v lese, takže se může i dost hodit.

26.06.2017 4 z 5


Sencislo9 Sencislo9 David Mitchell

Nejslabší knížka od Mitchella, jakou jsem zatím četla. Jistě je zajímavá svou formou a rozvržením, polovinu knížky jsem však dost trpěla, protože mě unavovaly šílené dlouhé popisy a kapitoly o ničem. Některé věci se mi naopak líbily hodně, škoda jen, že jsem dlouho uvažovala, jestli to mám vůbec dočítat.

24.06.2017 3 z 5


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Vzhledem k filmu jsem čekala něco lepšího, na druhou stranu mě to zabavilo a občas jsem se i zasmála. Ale prostě s filmem se to nedá srovnat. Občas zbytečně sprostý.

23.06.2017 3 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Zajímavý příběh, kapitoly s tučňákem mě bavily dost, ostatní už tolik ne, ale přesto zábavná knížka.

22.06.2017 4 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Prostě oddechovka jak se patří. Škoda, že vtipy se postupně staly dost průhlednými a už nepůsobily tolik vtipně, ale do půlky jsem horko těžko zadržovala smích.

21.06.2017 3 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Vcelku zajímavý nápad, zpracování však horší. Chvílemi nuda, zbytečné opakování a k tomu docela otravná hlavní postava, škoda.

16.06.2017 3 z 5


Klub sebevrahů (3 povídky) Klub sebevrahů (3 povídky) Robert Louis Stevenson

Vcelku zajímavé propojení povídek, avšak nikdy nevyzněly tak excentricky, jak se autor snažil.

08.06.2017 3 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Ze začátku slušné pokračování se sympatickými postavami, ke konci mě to ale už dost nebavilo a přála jsem si, aby to už bylo za mnou.

04.06.2017 3 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Dost mi vadilo, jak se tam každý druhý podváděl, vcelku nezajímavé postavy a často dost hloupé dialogy, fajn bylo celé propojení příběhu.

02.06.2017 2 z 5