vegal vegal komentáře u knih

☰ menu

Rozchodové řízení Rozchodové řízení Petr Procházka

Při čtení anotce jsem si řekla, že tuhle knihu musím přečíst. Bude to samý vtip, možná naprostá šílenost, ale zasměju se. Jaký to byl omyl! No dobře, zasmála jsem se při popisu, kdy chlap kupoval tampony.
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá. Cizí jména, do toho Praha a jiná města v ČR, neurčitý letopočet.... ale nakonec to docela šlo číst, i když to není můj šálek čaje. Dočkala jsem se napětí, romantiky, únosů, zbraní i cest do zahraničí.
A co teda oceňuji je, že chlap - autor, na rozdíl od ženy, popisuje sex jako SEX a nevymýšlí si žádné přiblblé popisy. Za to fakt palec nahoru

27.01.2024


Andílek Andílek Roman Horňák

(SPOILER) Knihu jsem právě po třech hodinách dočetla... nešlo to jinak, protože jsem musela vědět, jakej pošahanej magor byl schopnej udělat takové zvrácenosti, při jejichž popisu jsem musela přeskakovat a utírat si slzy. Jako vydržím toho, co se čtení týče, hodně. Tento popis byl pro mě už za hranou, ale možná to bylo umocněné tím, že šlo o dítě. Taky jsem si říkala, kdo může takové věci vymýšlet a pak jsem se dočetla, že autor je kriminalista a příběh je na základě opravdového případu.
Jinak se kniha četla dobře, až na překlad ze slovenštiny, kde se "překladatelka" občas úplně netrefila do správného tvaru či slovosledu.

Jen mi chybělo vysvětlení, jak na holčičku přišel, jestli se nějak znali nebo to byla jen náhoda a dala na "strýčkovy" sladké řeči.

21.01.2024 5 z 5


Naše báječné hradní prázdniny Naše báječné hradní prázdniny Ludvík Pouza

Milé a vtipné vyprávění o rodině Ludvíkových, kteří se nastěhují na hrad Hruška, kde se seznamují s tamními nadpřirozenými obyvateli a zažívají spolu různá dobrodružství.

18.01.2024 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Poslední dobou jsem nějaká náročná a žádná z knih mne nedokáže uspokojit. Tenhle příběh je krásně a lehce napsaný, bezvadně se čte. Dokonce se mi i líbí kratší kapitoly, jen ten konec chtěl něco aby mi spadla brada.

24.04.2016 3 z 5


Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Asi jsem byla namlsaná z předchozích knih, ale tahle mě moc nenadchla. Vůbec jsem nebyla napnutá, abych se dozvěděla co a jak se stalo. Určitě to nebylo špatné, ale čekala jsem víc.

07.04.2016 3 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Jako první jsem četla Tajemství letního odpoledne, takže i v téhle knížce jsem čekala překvapivý konec. Jak to bylo s holčičkou mě napadlo asi v polovině, ale byla jsem překvapená, jak skončila Spisovatelka.
Knížka se četla dobře, mám ráda takové "záhadné" příběhy.

31.03.2016 5 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Četla se moc pěkně,hnalo mě to pořád dál.Jen teda buďme rádi,že nežijeme ve středověku.

19.10.2014 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Na začátku jem měla strach,že mě kniha nebude bavit,ale během pár stránek jsem názor změnila.Dobře napsaná,s nečekaným rozuzlením.Jsem ráda,že jsem ji četla.

04.10.2014 5 z 5


Všechny jeho sny Všechny jeho sny C.C. Gibbs (p)

Dočetla jsem,ale byl to nejslabší díl...žádný spád,víceméně nikam necestovali,ona protivná jak činže,babička s tím jejím Katinka mi taky lezla na nervy.Myslím,že tenhle díl mohla autorka vynechat a pevně doufám,že nebude pokračování!

31.07.2014 2 z 5