Rozchodové řízení

Rozchodové řízení https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521487/bmid_rozchodove-rizeni-X2C-521487.png 4 73 24

Humorný a napínavý román, ve kterém se hlavní hrdina odmítá vyrovnat s rozchodem a využije všech prostředků k tomu, aby získal nazpět srdce své ex. Jak se vyrovnat s rozchodem? Jednoduše ho neakceptovat a pokusit se nekompromisně získat svou ex zpět. Takový je cíl hlavního hrdiny Erika. Své úsilí musí navíc znásobit, když se dozvídá, že si jeho bývalá bude za pár týdnů brát někoho jiného. V odboji proti svatbě Erik využívá všechny možné prostředky – peníze, služby hackerů, přátele, a to bez ohledu na vedlejší škody. Dokonce se rozhodne nevěstu demonstrativně unést přímo ve svatební den. Podaří se mu uspět, nebo to celé skončí katastrofou?... celý text

Přidat komentář

AnnaR.
19.03.2024 1 z 5

Absolutní kravina, víc k tomu nemám co napsat.

drzaja
11.03.2024 1 z 5

Knihu jsem si koupila na základě zdejších recenzí a lituju peněz. Tohle se mi stává málokdy, ale knížka je opravdu špatná, nepřehledná, blbě napsaná s trapnou zápletkou.


Guarnere
23.02.2024 2 z 5

První polovina se mi tedy nečetla vůbec dobře, dech to nabralo až se samotným únosem. Dost mě na tom iritovala spisovatelova berlička - aby všechno bylo možné, jsou hlavní postavy neuvěřitelně prachaté, nic není problém koupit, zařídit. Když to však člověk přestane brát tak vážně, je to vlastně celkem slušná parodie na průměrné americké bijáky, kdy se na konci najednou objeví ten největší padouch a semele se snad úplně všechno. Druhá půlka se čte lépe než první, ale hvězdu ubírá ta velká spousta úplně zbytečných sprostých slov, která mi nevadí, když mají smysl. Tady po většinu času nemají.

vegal
27.01.2024

Při čtení anotce jsem si řekla, že tuhle knihu musím přečíst. Bude to samý vtip, možná naprostá šílenost, ale zasměju se. Jaký to byl omyl! No dobře, zasmála jsem se při popisu, kdy chlap kupoval tampony.
Na začátku jsem byla hodně rozpačitá. Cizí jména, do toho Praha a jiná města v ČR, neurčitý letopočet.... ale nakonec to docela šlo číst, i když to není můj šálek čaje. Dočkala jsem se napětí, romantiky, únosů, zbraní i cest do zahraničí.
A co teda oceňuji je, že chlap - autor, na rozdíl od ženy, popisuje sex jako SEX a nevymýšlí si žádné přiblblé popisy. Za to fakt palec nahoru

Dela111
06.01.2024 2 z 5

Souhlasím s komentářem RadkyV, své hodnocení však vyjádřím mnohem méně kulantně.
Toto je příběh s absurdním dějem pro náctileté. Mě tady nebavilo vůbec nic. Kdyby to byla bláznivá jízda dějově sice slabší, ale vtipná, brala bych to. Tady se však zasmát není čemu a hromada vulgarismů, které mně při vhodném použití vůbec nevadí, humor nenahradí. Závěr postrádal pár vysvětlení.
Kdyby byla kniha správně zařazená v žánru YA literatura, vůbec bych po ní nesáhla. Tohle byl omyl.

RadkaV
01.01.2024 3 z 5

Po celou dobu, kdy jsem listovala stránkami, mě provázela neodbytná myšlenka – že se autor potřeboval pořádně vyřádit a nesmírně ho těší provokovat... ale mě osobně Rozchodové řízení, napsané v hollywoodském stylu, kde je možné doslova všechno, moc nebralo. Zcela jistě ho však ocení „mladí a neklidní“ bez předsudků, kteří si užijí mnohočetné hlášky a nabídku All fucklusive, kterou jim Petr Procházka předkládá.

kamelieta
06.11.2023 5 z 5

Humorné, napínavé a oddechové čtení. Alespoň kromě závěru, tam se mi dech celkem zastavil a těžko odhadovat, co autor musel mít v sobě při jeho psaní.

RMarkéta
06.11.2023 5 z 5

Bláznivá oddechovka. Tentokrát taková pohádka z pohledu mladého muže. Takže tomu samozřejmě odpovídá psaný text a jazyk. Velmi dobrý nápad. Bylo to zábavné a vtipné. Čtivé a svěží. Ani jednou jsem se nezadrhla a nepotřebovala přemýšlet. To bylo moc fajn. Ten konec to rozsekal na kousky.

pankaplan
05.11.2023 4 z 5

Tuto knihu bych sám od sebe v knihkupectví do rukou nevzal. Dokonale se na ní tak ukazuje, že skvělých a zajímavých knih je mnohem víc, než se nám na první pohled zdá.

Autor si ji vydal sám prostřednictvím Pointy, která umožňuje autorům splnit si sen a vydat si knihu. Petr Procházka si ten sen splnil - a my teď díky tomu máme skvělou knihu ke čtení.

Jaká je? Je zábavná, bláznivá a vlastně trošku praštěná. Psána jazykem, který od první stránky vzbudil mou pozornost a já si uvědomil, že tento člověk má velký talent. Ta kniha by si zasloužila další a další superlativy. Nejlepší ale bude, když se půjdete do knihy někam začíst.

Svěží a upřímný jazyk komediálnímu thrilleru dost sedí a knihu jsem si díky tomu fakt užil. Byl jsem upřímně velmi překvapen a děkuji autorovi, že jsem se o ní mohl dozvědět.

Hatshepsut
26.10.2023 4 z 5

Bláznivý příběh plný šílených událostí a vtipných hlášek. Něco trochu jiného než na co jsme zvyklí. Určitě čtivé a ten konec jako vážně?! :-) Dočkáme se pokračování? Přebal knihy super!

"Láska je druhý nejzaměstnanější kat na světě. Hned po smrti."

marieskalic
22.10.2023 5 z 5

Nevšední příběh o bohatém spratkovi který se rozhodne získat zpět svou ex (dalšího bohatého spratka). Vymýšlí na ní intriky, hackne jí notebook, čte její deník a zprávy na facebooku a pak ji chce unést ze svatby. Pomáhá mu v tom jeho kamarád s manželkou (další rozežranci). To vše zapisuje do deníku podobně jako Nick Twisp z kultovní knihy Mládí v hajzlu. A světe div se! Ono to na mě funguje! Ze začátku je to humorná oddychovka která se čte skoro sama.
A jak někdo zmiňoval přede mnou závěr je.. ehmm.. velice znepokojivý.

Brantin
22.10.2023 5 z 5

Knížka byla skvělá. Autor vymyslel zábavný, svěží příběh z reálného života, který není nijak přitažený za vlasy (teda možná až na ten konec) a za to mu děkuju. Moc jsem si to čtení užil a doufám, že brzo přijde další kniha. Doporučuju! :)

janturecek2001
20.10.2023 5 z 5

Jde cítit, že je autor ještě v některých částech nevypsaný, i přesto se to četlo skvěle, párkrát jsem se i dost nasmál. Vyhrocený závěr je bez přehánění epické WTF. Hvězdu dolů dávám za to, že kniha skončí a příběh zůstane nevysvětlen... A u prvotin je vždy otázkou, zda druhý díl vůbec výjde...

Leído
15.10.2023 5 z 5

Tohle bylo boží. U knížky jsem se opravdu zasmála. Ty hlášky! Ta přirovnání! Bylo to osvěžující, zábavné, originálně pojaté, čtivé, překvapující, strhující...

Ve všech komentářích se zmiňuje "WTF konec". To je autorsky vynikající tah, protože díky tomu se snad knížka nemůže ocitnout v nedočtených. Přiznám se, že jsem celou dobu přemýšlela nad různými možnostmi zakončení, které vzbudilo tento rozruch, ale ani při mé bujné fantazii jsem se netrefila. Další bod pro autora.

Moc se mi líbí obálka knížky. Je zároveň něžná a zároveň drsná, stejně jako kniha.

Kdybych měla něco vytknout (ale to se vlastně ani netýká samotné knížky), tak to zařazení do kategorie "pro děti a mládež". Knížka není pro děti. Česká televize by ji z mnoha důvodů označila jako 15+. Pro mládež vhodná určitě je, ale NEJEN pro ni! Myslím, že takové zařazení mnohdy odradí dospělé/starší čtenáře a v tomto případě úplně zbytečně. Je to dobře napsaná parodie na život, která si na paškál vzala zhýčkané mladé dvacátníky.

Doporučuji všem věkovým kategoriím (neháklivým na vulgarismy). Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

kukoviky
08.10.2023 5 z 5

Naozaj prekvapivo skvelé čítanie, odporúčam. Teším sa na ďalšiu knihu :-)

stefi22
05.10.2023 5 z 5

Milé překvapení, pokud nepočítám závěr, ten milý není vůbec. Doporučuji.

blazejmartin
02.10.2023 5 z 5

Nic pro puritány a milovníky a telenovel a seriálů typu Ulice. Poslední dobu toho přečtu opravdu hodně, tohle se ale dost vymyká standartům pro oddechovou humornou četbu.
Na Pointu příjemné překvapení. Čte se to skvěle. Nákupy v Itálii, střelba na sochu, únos nevěsty ze svatby, nebo srážka se srncem, top momenty u kterých jsem knihu musel dát bokem a zasmát se- to oceňuju vždy. Děj se odehrává ve fiktivním moravském městě. Kombinuje se raritní komediální žánr s thrillerem, autor používá hodně metafor, divných jmen hlavních hrdinů, výmyslů a vtipných narážek. Např. v TV je populární seriál Rodina v poutech- což je parodie na Rodinná pouta.
Líbila se mi hlavní dvojice Erik + Christin kteří ale dostali pořádně prostor až vlastně od druhé poloviny knihy. Ale prostor brutální!
Závěr je pak jedno strhující a uzemňující WTF.

Mínusy: na obálce je až moc růžové barvy na můj vkus a v knize značný počet vulgarismů.

klara5466
02.10.2023 5 z 5

Úžasný strhující příběh, který má své humorné části i naprosto šokující, především závěr. Knihu mohu jen doporučit, stojí za to si ji přečíst.

cerseyi
01.10.2023 5 z 5

Další skvělý humorem nabitý deník, který se snaží brát trochu vážněji. Na závěr si autor nachystal slušný fičák.

kajamentin
25.09.2023 5 z 5

Byla jsem betačtenářkou a musím říct, že ... WOW!!! Poslední kapitolu doporučuju číst s panákem v ruce...