Vanula06 Vanula06 komentáře u knih

☰ menu

Tobě oddána Tobě oddána Ciara Buchner

Vím, že napsat knihu dá spoustu práce a téměř žádnou nehodnotím 0 hvězdičkami. Bohužel tato kniha pro mě byla utrpení, kdyby neměla tak málo stránek, ani bych ji nedočetla. U této knihy mi vůbec nic nesedlo - styl psaní, děj, chování postav, jejich rozhovory - za mě to bylo takové "ploché", zvláštní a o ničem. Erotické knihy mám jinak ráda (a nehodnotím dané erotické hrátky, jelikož každý máme svoje, co se nám líbí). Kniha je dost podobná Padesáti odstínům (viděla jsem film, knihu jsem nečetla). Můžete to zkusit a uvidíte, třeba vám to sedne :) A je možné, že i překlad na tom bude mít podíl.

31.03.2024 odpad!


Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Měla jsem tu čest si knihu přečíst ještě před vydáním. A teda na to, že je to prvotina autorky, tak se opravdu povedla.
Kniha je velmi čtivě napsána. Děj je napínavý už od samotného začátku. Vše je hezky zamotané, ale přesto srozumitelné. A ten konec? Tak ten je tedy pěkně překvapivý.
Vzhledem k tomu, že je kniha poměrně krátká (tím se samozřejmě kvalita nemění, i když trochu více popisů a dialogů by bylo fajn), tak ji určitě ocení i nečtenáři. Alespoň je to svižné. Rozhodně doporučuji, pokud máte rádi psychologické thrillery.

13.07.2023 5 z 5


Nejhorší noční můra Nejhorší noční můra Brenda Novak

Knihu jsem nebyla schopná dočíst. Anotace se mi líbila, nápad to je dobrý, ale nemohla jsem se přemoci to dočíst - neustále se tam opakuje, co se kdysi stalo (ale opravdu velmi často) a do toho hlavní hrdinka je ukňouraná - až moc. Ještě, že jsem ji koupila ve výprodeji za 50 Kč, tak to tolik nemrzí.

10.12.2021


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Kniha je skvělá, pro mě nejlepší díl z těch tří (byť Komisař a Podezřelý jsou také super). Bylo to velmi napínavé, skvělý děj a zároveň se mi líbila i ta vášeň, erotika, která tomu thrilleru/detektivnímu žánru dodala šmrnc (dříve jsem nečetla erotické thrillery, ale nadchlo mě to - i Sandra Brown píše skvěle tento žánr). Za mě doporučuji.

04.12.2021 5 z 5


Pětka na tajemných blatech Pětka na tajemných blatech Enid Blyton

Nejoblíbenější dětská dobrodružná knížka :) Moc ráda jsem to měla! Rozhodně doporučuji, tak jako další knihy od Enid Blyton.

14.07.2020 5 z 5


Maska Maska Robert Lawrence Stine

Jako dítě jsem tyhle dětské horory milovala! Je to jednoduché čtení s velkými písmeny. A děj se mi vždy líbil.

14.07.2020 5 z 5


Jíme zdravě s Fitrecepty II. Jíme zdravě s Fitrecepty II. kolektiv autorů

Jako inspirace jsou knihy Jímě zdravě super, obsahují netradiční recepty a rozhodně jich málo není. Líbí se mi i rozmanitost receptů. Graficky je kniha příjemně zpracovaná.

14.07.2020 3 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Vybrala jsem si knihu na základě recenzí, ale zklamala mě. Jako myšlenka dobrá, ale nevím, jestli je to překladem nebo tak autor prostě píše - zbytečně složité věty, akorát to odradí. Ani jsem to nedočetla.

14.07.2020 2 z 5


Bramborová kuchařka Bramborová kuchařka Jan Piszkiewicz

Je to takový průměr - kniha obsahuje mnoho receptů, na každé stránce jsou tak 3 recepty, fotky se tam objevují zřídka (nejsou tedy úplně lákavé).

14.07.2020 3 z 5


Zdravé svačiny do školy i do práce Zdravé svačiny do školy i do práce Keithová Jana

Je to takový průměr (nebo pod) - čekala jsem to mnohem lepší. Recepty jsou obyčejné a zpracování knihy se mi vůbec nelíbí - včetně fotek. Většinou fotky v kuchařkách lákají, ale tady ani chuť na daný pokrm nedostanu.

14.07.2020 2 z 5


Vejce na 100 způsobů Vejce na 100 způsobů neznámý - neuveden

Kniha je rozdělena do kapitol Vejce od základu (tam jsou vypsané různé druhy vajec, jak uchovávat vejce, jak je rozklepnout, jak uvařit, apod.), Snídaně a brunch, Předkrmy, Hlavní chody, Dezerty a nápoje. Kniha je rozdělená: jedna stránka fotka, jedna stránka 1 nebo 2 recepty. Kniha je pěkně graficky zpracovaná. Doporučuji.

14.07.2020 4 z 5


Pravá italská kuchyně - 150 originálních receptů Pravá italská kuchyně - 150 originálních receptů Carla Bardi

V této knize je mnoho zajímavých receptů. Recepty jsou rozdělené do kapitol: Antipasti, Pizza, chléb a slané koláče, Pasta, Polévky, rissotto,...., Rybí pokrmy, Masové pokrmy, Vaječné pokrmy, Saláty a zeleninové pokrmy, Dezerty. Navíc v úvodě knihy naleznete detailní popisy k výrobě pizzy/chleba, těstovin - například, jak se balí ravioly či cappelletti, gnocchi, risotto apod. i s fotkami postupu.

14.07.2020 4 z 5


Lahodné probuzení - 100 těch nejoblíbenějších receptů pro skvělý start do každého dne Lahodné probuzení - 100 těch nejoblíbenějších receptů pro skvělý start do každého dne Kate McMillan

My jsme s touto knihou velmi spokojení, je tam mnoho inspirace a recepty jsou zajímavé a super. Kniha je rozdělená do kapitol Ovoce a Cereálie, Vejce, Lívance ...., Chléb a sladké pečivo, Nápoje. Graficky je kniha velmi pěkně zpracovaná. Občas se tam vyskytne ingredience, kterou neznám - např. nějaký druh sýru. Doporučuji :)

14.07.2020 5 z 5


Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Iva Trhoňová

Nejlepší kuchařka ohledně pečení. Jsem s ní velice spokojená, ráda podle ni vařím. Je moc hezky zpracovaná.

13.07.2020 5 z 5


Cukrfree Cukrfree Janina Černá

Sice na cukrfree či LC nefrčím, ale recepty z knihy jsou skvělé. Kniha je velmi pěkně zpracovaná. Je fajn vyzkoušet něco nového, netradičního.

13.07.2020 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malého prince považuji za klasiku, která by neměla v knihovně chybět. Četla jsem ji víckrát a pokaždé mi dala něco navíc, co jsem předtím neobjevila. Věřím, že až ji budu číst opět za pár let, opět mi kniha odhalí další tajemství v ní ukrytá.

13.07.2020 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Za mě taková průměrná kniha. Nijak mě nenadchla, sice se to vyvíjelo slibně, ale pak mi děj úplně nesedl. Nemám v plánu číst další knihy od tohoto autora. Ale jako děs běs to zase není :)

13.07.2020 3 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Je to momentálně nejdepresivnější kniha, kterou jsem kdy četla. Co se týče samotných vět a jejich návaznosti, tak je kniha čtivá, ale co se týče děje, bylo to pro mě utrpení. Četla jsem knihu k maturitě, sice si ji už tak detailně nevybavuji, ale moc dobře si pamatuji ten hrozný pocit při čtení knihy. Když se kluk promění v obřího brouka a nejde to změnit ...

13.07.2020 1 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Jedna z nejlepších detektivek, kterou jsem kdy četla. Už od první stránky je kniha napínavá, neustále se něco děje a ani na chvíli se člověk nenudí. Joona Lina je velmi sympatický detektiv. Určitě mohu jen a jen doporučit, stejně tak knihu Svědkyně ohně.

13.07.2020 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Lars Kepler - jejich knihy miluji. Svědkyně ohně byla opravdu výborná s dějem, který jsem opravdu nečekala. Napínavé od začátku do konce, navíc velmi zajímavý a překvapivý zvrat. Určitě doporučuji, tak jako knihu Hypnotizér.

13.07.2020 5 z 5