Uztokrutyrizek1 Uztokrutyrizek1 komentáře u knih

☰ menu

Co přijde pak Co přijde pak Robert Kirkman

Robert Kirkman dokázal stvořit snad jedno z nejlepších záporáků. Od prvního okamžiku co jsem ho viděl jsem si dokázal představit strach, který prožívají postavy. On je prostě géniu....... no lépe řečeno magor, ale sakra chytrý magor. Dokáže být pěkný hajzl, ale na druhou stranu se snaží být rozumný, což mě zrovna neuklidnílo ba naopak. Skvělé, prostě skvělé.

08.04.2021 5 z 5


Mrtví prezidenti Mrtví prezidenti Brian Edmund Posehn

No takže...... nebylo to popravdě perfektní a úplně mě to nebavilo, ale mělo to dost světlých okamžiků a vizuálně to je taky dobře zpracované. Z mého pohledu je to lehce nadprůměrné.

20.03.2021 3 z 5


Důvod se bát Důvod se bát Robert Kirkman

Jo tak tady už začíná být horko. Tenhle díl byl pro mě dost bolestivý, ne že by to bylo špatné pokračování, ale kvůli zvratu. Dámy a pánové, máte se na co těšit mám pocit že dalších pár dílu bude fakt skvělých a trochu se bojím že i smutných. Už se těším až začnu číst další.

20.03.2021 5 z 5


Ten velký svět Ten velký svět Robert Kirkman

16. díl začíná být zase už trošku ostřejší. Odehraje se zvrat, který věci změní.

20.03.2021 5 z 5


Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Tenhlé díl byl o něco klidnější, což nemění na tom že je to furt skvělý další díl. Každým dílem se ještě víc těším na ten další.

20.03.2021 5 z 5


Není úniku Není úniku Robert Kirkman

Tenhle díl mě nebavil až tak moc jako předchozí, ale kvalita rozhodně neklesá

20.03.2021 4 z 5


Střez se lovců Střez se lovců Robert Kirkman

Příběh se furt posouvá, už není čas smutnit nad padlými. Musíme řešit větší problém a to je ten že bud´ my nebo vy.

14.02.2021 5 z 5


Čím se stáváme Čím se stáváme Robert Kirkman

Nevím co dodat..... nemůžu nic napsat, protože bych se už jen opakoval co jsem v minulým komentářím u minulých dílu napsal.......ale tak něco dodám. Kdo je na pochybách jestli pokračovat v téhle sérii, tak neváhejte, je to čím dál lepší.

14.02.2021 5 z 5


Smutek nás pozůstalých Smutek nás pozůstalých Robert Kirkman

Tenhle díl byl hodně smutný a silný. Hlavně jedna pasáž je velmi zajímavá a líbilo se mi spracování. Tahle série má vše co jsem kdy chtěl vidět v nějakém příběhu. Perfektní.

14.02.2021 5 z 5


Zrozeni k utrpení Zrozeni k utrpení Robert Kirkman

Spisovatel se s vámi nemazlí. Nemá problém udělat zvrat. Dal bych víc než pět hvězd, ale tady to není možné....... Tenhle díl mě opravdu zasáhnul. No a uvidíme přátele jak to všechno dopadne. Ještě nás čeká dlouhá cesta.

17.01.2021 5 z 5


Ticho před bouří Ticho před bouří Robert Kirkman

No....... Tenhle díl byl lepší než předchozí dva podle mě. Tohle je opravdu radost číst. Člověka to v táhne do děje a musí stále přemýšlet o tom co se stane. Když jsem cca rok nebo dva roky zpět, jsem přemýšlel že bych zkusil číst tuhle sérii a nakonec jsem rozhodl že ne. Byla to chyba. No a na začátku roku 2021 jsem si řekl že to zkusím a neudělal jsem chybu. Lidi ,kdo chcete příběh který působí reálně přičemž postavy nemají kolem sebe dva kilometry "silové pole" ( myslím to obrazně jakože v některých příbězích působí postavy nezranitelně ) tak tohle musíte přečíst. Zatím je to pecka!

17.01.2021 5 z 5


Touha je slepá Touha je slepá Robert Kirkman

Tahle série je čím dál lepší. Tenhle díl není tak akční, ale víc tu vyplouvají na povrch věci, které by za jiných okolností nevypluly, nebo lépe řečeno by vůbec neexistovali. Přátele jediné co můžu k tomu ještě říct je že to ještě teprve bude pořádná jízda.

15.01.2021 5 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

tak tohle bylo vážně povedená kyberpunková jízda........ Líbilo se mi to. Bylo tu vše co k takovým knihám patří a co je pro Františka Kotletu tak typické což je akce, utrpení, válka, nostalgie na starý časy, sex a taky něco nového je opravdu vysoký počet orgasmu což u Kotlety čekal že nějaký bude, ale tolik fakt ne. ( xD ) Musím ocenit popis, protože jsem si dokázal perfektně představit kyberpunkovou Prahu. Jediné co můžu vytknout byl trochu jen opravdu trochu rychlý konec, přišlo mi že se všechno na konci hrozně rychle stalo což je jen můj pocit. Doporučuju

15.01.2021 5 z 5


Míle a míle Míle a míle Robert Kirkman

WOW! Baví mě to. Příběh působí opravdu reálně, ale i tak první díl byl o trošku, ale jen trošku lepší. Doporučuji.

10.01.2021 5 z 5


Bezpečí za mřížemi Bezpečí za mřížemi Robert Kirkman

Tleskám spisovateli. Tohle si prostě užívám. Spisovatel svůj slib dodržuje zatím a charaktery se mění. Každého z nich průběh událostí změnil, někoho více, někoho méně. Velmi povedené. Jestli spisovatel tohle dokáže i v dalších dílech tak to bude velkolepé. Doporučuji aby jste se také vydali na cestu Rickem Grimesem. Doufám že si tohle užijete jako já.

10.01.2021 5 z 5


Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

Tohle je můj asi druhý komiks který jsem kdy četl, takže nepatřím mezi lidi co je čtou běžně, ale určitě začnu. Tohle jsem chtěl takový příběh. Hlavně se mi líbí že spisovatel se snaží být realný, takže se trochu té smrti objeví což eliminuje že jsou hlavní postavy nezranitelné a taky se mi líbí myšlenka spisovatele která je uvedená na první straně. Přečetl jsem teprve první díl a už to miluji. Doporučuji!

08.01.2021 5 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Od začátku jsem čekal že to bude husto kruto přísna válečná řežba mezi lidmi ( a po případě jejich spojenci ) a emzáky, prostě epické bitvy vesmírných rozměrů......... Zmílil jsem se, ale kniha svým příběhem nezklamala. Je to něco jiného než na co jsme zvyklí od autora, protože už postavy nepůsobí tak neohroženě jako ve Spadu a příjde mi že je více vážná, než Spad (to to je taky dobrá kniha doporučuji a není to hate, jen podotýkam), kde padali různe narážky a povedené vtipy ( ne že by mi to vadilo ale jen na to chci poukázat). Kniha je povedená a originální něco takového jsem ještě nečetl.

Jedinou věc která se mi vyloženě nelíbí je že hlavní postavy dostali v jedné části knihy tzv. 3D tiskárnu kde si vyrábějí zbraně, skafandry atd. Lepši by bylo kdyby ty věci dostali od té osoby než tohle, ale je to jen můj názor a doporučuji přečíst určitě. Fandové Kotlety a Sci-fi tohle je povíná četba!

20.12.2020 5 z 5


Říše Říše Roman Bureš

Kniha je velmi dobře napsaná a líbí se mi obě části. Spisovatel podle mě velmi dobře popsal Německo v první části a bez moc s brutalitou v druhé části. Konec první části mě překvapil, sice druhý už tolik ne, což neznamená že je horší ba naopak se dokáže vyrovnat té první. A hlavně musím ocenit surovost toho příběhu, že to není žádná procházka růžovým sadem a jde vidět následky rozhodnutí, či povedený vývoj charakterů.

Knize můžu vytknout jen jednu věc a tu že se mi úplně nelíbil způsob jak Alexander přišel ke svým schopnostem, ale kdo ví třeba to možné je.

Knihu určitě doporučuji.

05.12.2020 5 z 5


Letka 307 Letka 307 Pavel Fritz

Kniha má originální nápad, který byl proveden na výbornou. S hlavním hrdinou jsem se uplně ztotožnil a byl prostě skvělý. Taky se mi hodně líbilo zpracování Tormanské kultury. Knize bych asi nevytknul nic, protože to má všechno co by měla mít a taky plno věcí navíc co jí děla SKVĚLOU...... knihu můžu jen doporučit.

16.11.2020 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

(SPOILER) Podle mého názoru je příběh fantastický vím že někteří nesouhlasí, ale to je jen můj názor.
Knihu jsem dostal už dávno a měl jsem ji přečtenou, ale rozhodnul jsem se to dobrodružství přečíst ještě jednou a příběh mladíka mi přišel ještě lepší a hlubší. Hlavně druhá polovina knihy se mi líbila. Spisovatel stvořil skvělé universum, které má velký potenciál jenom mě mrzí že poslední díl není tak dobrý. Doporučuji to všem které zajímá jak sci-fi tak i chování společnosti po tom co vše na čem byla závislá a zvyklá ztratila. Kniha též ukazuje že vše může být jinak než se na první pohled zdá.

Malý spoiler:


Jenom mi vadí jedna věc:. někdy mi přijde že hlavní hrdina má až moc velké štěstí, já ho mám rád a je sympatický a taky jsem mu přál, ale přijde mi trochu zvláštní že ho vždy někdo musel zachraňovat. To je jenom jedna maličkost kterou bych mohl vytknout, ale když člověk nad nepřemýšlí jak je to možné tak je to super......

13.05.2020 5 z 5