Mrtví prezidenti

Mrtví prezidenti https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309159/bmid_mrtvi-prezidenti-s0k-309159.jpg 4 240 40

Deadpool série

< 1. díl >

Když lezou z hrobů mrtví američtí prezidenti - od George Washingtona po Geralda Forda - aby terorizovali své krajany, největší hrdinové Marvelu si nemohou dovolit zprofanovat svůj mediální obraz masakrem těchto amerických patriotů. Tak odpudivá operace se dá svěřit jen do rukou po zuby ozbrojeného šílence s nevybíravými zabijáckými sklony a bezprecedentní obranyschopností, jehož mizerné reputaci už nemůže uškodit nic. Ale kdo v marvelovském vesmíru je ochoten špinit si ruce rozšmelcováním těchto zmrtvýchvstalých hlavounů? Nejvyšší čas povolat do boje Deadpoola!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Dead Presidents , 2013


více info...

Přidat komentář

RichardWest
16.02.2024 1 z 5

Já nějak nevím. Deadpoola ve filmu mám fakt rád jako a jako relaxační záležitost je to fakt skvělý, ale tohle mě prostě vůbec nebaví. Asi vyžaduju od komiksu trochu víc, než jen jednu vtipnou hlášku za sešit mezi x fakt hroznými. Jako oživit prezidenty USA je super nápad, to tvůrcům určitě nechci upírat, ale mám prostě pocit, že mi tento komiks nedává nic navíc. Takže na poslední dva sešity už prostě nemám vůbec náladu a komiks odkládám a pravděpodobně jej spíš prodám, než že bych se k němu ještě někdy vracel.

OdvaznyMladyMuz
15.05.2023 4 z 5

Deadpool střílí hlášky v každý bublině. Čekejte spíš kvantitu, ne kvalitu. Nevidím v tom však problém. Některý vtipy sice skřípou jak z úst Jirky Krampola, ale těch několik povedených vtipů a přehršel nápadů doručí čirou zábavu, kterou si užijete během nemilosrdnýho kosení všech nemrtvých amerických prezidentů.


ArkAngel
22.07.2022 3 z 5

Zatímco obvykle Deadpool bojuje proti klasickým Marvelovským padouchům, hned na začátek nové řady se tvůrci rozhodli, že dají čtenářům menší historickou lekci a vytvořili armádu zombie prezidentů. Nápad je to rozhodně originální a s jednotlivými prezidenty jsou spojené i odkazy a vtipy na jejich životy. Humor je samozřejmě Deadpoolovsky debilní, ale taky je to mířeno na jinou kategorii, než do jaké už spadám.

fvalek
03.02.2022 3 z 5

Jsem docela rád, že to bylo takové, jaké bylo. Je to tedy velmi kontroverzní téma, a přestože nejsem Američan, tak mi to u některých prezidentů přišlo nevhodné (asi hlavně, když z docela pozitivně vnímaného JFK udělali nějakého sexuálního delikventa apod.) a docela by mě zajímalo, jak to vnímali Amíci. Nicméně s Deadpoolem mám problém, protože mi jeho příběhy přijdou vleklé a ukecané, ale tady je to hodně v pohodě, takže jako start jeho série mě to vcelku nalákalo. Některé části byly i vtipné, ale tím asi to dobré končí. Spousta věcí byla přinejmenším pochybná, od návštěv Avengers a Doctora Strange, který tu jako vždy působí arogantně, nezúčastněně, a i když by měl mít přehled, ak jako obvykle do poslední chvíle tvrdí, že se nic neděje, až po super mega mocného santusáka s vazbami na keltskou mytologii. Ve výsledku ten děj s prezidenty nebyl tak epický a tak nápaditý a neotřelý, jak bych čekal, samotné finále mě zklamalo. Od docela seriózních událostí jako je oživení krize na Kubě nebo atomová hrozba se dostáváme do ringu s Lincolnem apod. Je to takové na houpačce, ale na ten průměr to má. :)

Uztokrutyrizek1
20.03.2021 3 z 5

No takže...... nebylo to popravdě perfektní a úplně mě to nebavilo, ale mělo to dost světlých okamžiků a vizuálně to je taky dobře zpracované. Z mého pohledu je to lehce nadprůměrné.

wullcann38
12.02.2021 5 z 5

Deadpool je prostě taková ,,oddychovka'' .
Jo je tady pokus navázat lepší příběh , ale moc to nejde.

MCGinger
09.05.2020 5 z 5

Normálně moc nemám rád superhrdiny, ani jejich komiksy. Výjimku pro mě tvoří ti, kteří trochu vybočují z žánru, jako třeba Umbrella Academy, nebo právě Deadpool.

Deadpoola jsem poznal v prvním jeho filmu, který mě bavil, a tak mě napadl jako první adept na vyzkoušení superhrdinského marvelovského stylu. Správná volba.

Chytlavé, vtipné, oddechové čtení, hezky nakreslené, prostě to, co jsem doufal, že dostanu. Samozřejmě jsem se zcela nechytal odkazů do zbytku Marvel Univerza, ale bral jsem to spíš tak, že se tím nenechám rušit. Četl jsem v originále a mám pocit, že čeští čtenáři přicházejí v překladu o dost pěkných vtípků, nebo alespoň o jejich původní smysl.

hardrock
04.04.2020 5 z 5

Bizarne zábavné...

adam5955
19.01.2020 5 z 5

Strasna blbost! Sproste! Plno ulitlich scen! Zombie prezidenti?! WTF!!! ...No proste bozi! Kdo si potrpi na Senecu a Jiraska, tomu se to mozna libit nebude. Kdo ale DP zna, musi to precist! Navic je to uzasne nakreslene... zase :)

Kate18
10.01.2020 4 z 5

Jeden vyšinutý čáryfuk vyvolá prezident z mrtvých, aby pomohli zachránit zemi, ale jejich úmysly jsou jaksi opačné. Nezbývá, než povolat Deadpoola, aby se s tím vypořádal. Musí dostat všechny, i Reagana, který chce uvést do pohybu své “Hvězdné války”.

Pája20
21.10.2019 5 z 5

No prostě Deadpool jak jeho humor tak i jeho styl. Prostě nádhera jak kresba tak příběh sice je to šílený ale mě se to líbilo za mě 5hvězd a k tomu si dám příslib že si zbytek dokoupím :D

Atlantis
30.06.2019 4 z 5

Prezidenti USA mě baví i jako takoví. Je mezi nimi tolik bizarních postaviček, že se kolikrát k Deadpoolovi hodí jako ulití. Škoda, že třeba víc nebyl využit prezident Garfield, který dlouhé měsíce přežíval s kulkou po atentátu v těle, no prostě hotový Deadpool.
Příběh Mrtvých prezidentů je poměrně jednoduchý, mrtvé hlavy USA se vrací, aby napravily úpadek Ameriky. Čtenáří pak sledují jednoho po druhém v prostředí, které se k němu nejvíce hodí - Nixon ve Watergate, Raegan ve vesmíru apod. Slušné, vtipné, neurazí.
Hvězdu ale srážím za kresbu. Je zvláštním způsobem detailní a šrafované tak, že nevítaně odvádí pozornost o akce. Za mě rozhodně lepší, než Draculova výzva.

Nelíísek
27.05.2019 5 z 5

Dost dlouho jsem se Deadpoolovským komiksů vyhýbala, a to díky ne moc dobrý recenzím a hlavně názoru "Deadpool není pro každého", což jen souhlasím pro tento humor musíte být tak trochu nad věcí.

První seznámení s Deadpolem byl komiks "Deadpool kills the marvel universe" A bylo to tedy dost brutální pro čtenáře komiksů typu "Hrdinové kteří jsou až moc velký slušnáci až to někdy leze na nervy". Sice to byl dost velký prvopočáteční šok ale to nemění nic na tom že Deadpool kills the marvel univers je skvělý komiks který by jste si měly přečíst!

Nevím jestli je tento prvek užitý ve více komiksech (přečetla jsem jenom dva takže nemohu potvrdit.) Tyto momenty jsou použity i ve filmu a to přesně kdy Deadpool promlouvá k vám jako ke čtenáři. Tento prvek je užit již ve zmíněném komiksu víš, kde je využit naprosto perfektně, prostě tyto panely nebo scénky z filmu jsou naprostá lahoda.

Už mám napsanou pořádnou slohovou a to pořád jsem se nedostala k ději! Živí mrtví prezidenti, dle mého názoru skvělý komiks, pokud jste začínajícím čtenářem Deadpoola nenechte se vytrhnout z rovnováhy, možná vám užvaněný antihrdina hned napoprvé nesedne (mě tedy také na poprvé nesednul) ale nakonec si jeho zvrácený humor zamilujete. Kresba je skvostná a děj taktéž.

Drahý Deadpool korespondence je sice zábavná, tedy místy je zábavná, někdy je ten humor až moc přes čáru ale je tak malá že... však víte co tím chci říct, písmo v korespondenci je opravdu malé a četla jsem ji přilepená až nosem na papíře je mi jasné že se to tam nějak muselo narvat ale doporučuji někde sehnat lupu.

Pár šťavnatých ukázek:

Theodore Roosevelt: Také si přišel lovit??
Deadpool: No jo. Kuáliky a mutvý puezidenty!!!

Deadpool: "Milý znamylekar.cz Dr. Strange má nulovou úroveň přistupu k pacientům. Dávám mu jednu hvězdičku, vícekrát k němu nepáchnu. Nedoporučuji.

PS: Deadpool jako Marilyn Monroe jako past na JFK? Nemělo chybu.

knihomol.petr
07.04.2019

šílený nesmrtelný a nebojácný týpek s katanami a nekonečnou zásobou kvérů/super hlášek který kolem sebe seká a šije olovo a má za úkol zmasakrovat bandu zombíků .
co ktomu dodat? jen:
jeto super komiks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OldaB
10.02.2019 4 z 5

Jako oddechovka super, navíc si lze zopakovat americké dějiny :)

SkillJam
14.01.2019 4 z 5

Ne tak super jako Drákulova výzva, ale i tak ok.

Mooneylan
30.10.2018 5 z 5

Je to Deadpool, jsou tam mrtví prezidenti... už máte obrázek? :)

Voliarty
24.05.2018 4 z 5

Deadpool. Ako ho charakterizovať? Nezavrie hubu, má katany a zabíja prezidentov. A zombíkov. Najlepšie v jednom. Tak, práve som zhrnul túto kravinu (myslené v tom najlepšom zmysle slova), ktorá je plná narážok, odkazov (nie len na pop-kultúru, ale aj na históriu) a humoru. Áno, je pravda, že smiechom mi bránica nepraskala, ale priblblý úsmev si pri čítaní našiel svoju cestu na moju tvár.

Kortexo
15.05.2018 4 z 5

První přečtený Deadpool a velké nadšení.Stejně atmosferické, jako film...

MinaHawke
05.04.2018 4 z 5

Nebylo to špatný, ale přišlo mi to trošku slabší.