Co přijde pak

Co přijde pak https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297639/bmid_zivi-mrtvi-18-co-prijde-pak-aXB-297639.jpg 5 135 19

Živí mrtví (komiks) série

< 18. díl >

Je tu nový šéf. Psychopatický, ale bohužel i zatraceně inteligentní Negan se svou krvežíznivou baseballkou Lucille. Vzepřít se jeho rozkazům je nebezpečné... ale přesto je nutné se o to pokusit.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

What Comes After , 2013


více info...

Přidat komentář

risha03
02.04.2024 5 z 5

Tak tohle za mě byla nejlepší pecka. Opět si říkám, že nejlepší díl. Negan je.... extrémně zábavný padouch. něco jako Joker v Batmanovi. U Guvernéra chtěl člověk jen, aby už zmizel ze scény. Tady se čtenář prostě baví, když sleduje Negana. Jen mi přijde jako trapnej nápad to Království, nevím, proč hrát debilní divadýlko? Jedna věc je nechat se titulovat, "guvernér", vůdce, "král".... ale druhá hrát okázalosti okolo toho....

sgjoli
31.12.2023 5 z 5

O chlup slabších 5 hvězd než předchozí díl, ale stále nabitý příběh. Rickova parta se nám vyrovnává s následky předchozího dílu a není to sranda. Je to dost nabušené událostma, nesnadnými rozhodnutími, slovními přestřelkami - že se člověk nestačí zastavit. A najednou jste na konci. Autor tu vytvořil dost silnou dějovou linku, která mne pohltila. A záporáka, který mne štve a z něhož dost mrazí. Kam se hrabal Guvernér. Za mne dost pecka. A postavám vůbec nezávidím, že v tom musí žít, protože je to fakt masakr. Jsem zvědavá, kam to Kirkman bude směřovat dál...


Richard Skolek
04.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Ak niekto nechápe, ako môže mať niekto rád Negana, po tomto čísle sa to zmení. Guvernéra sme videli iba ako maniaka a násilníka, ale tu spoznáme aj Neganovu ľudskú, humornú a rozumnú stránku. Naozaj impozantný nepriateľ.

Morbidus
18.02.2023 5 z 5

Je to zlý; začínám mít dojem, že si skutečně budu muset přečíst všechny kusy Živých mrtvých. Mám zatím jen dva plus tento díl - v rámci komiksové série nejvzdálenější od počátku - mě navzdory očividné rozjetosti děje přesvědčil, že kvalita rozhodně neklesá. Snad jen kresba se mi zdála být jednodušší, ale po pár stranách jsem si zvykl. A pochopitelně nemohu plně docenit vedlejší dějové linky.
Na druhou stranu jsem si poměrně „oblíbil“ páně Negana, snad proto, že i v rámci tohoto jediného sešitu je to skvěle vybudovaný záporák. Nebo, jinými slovy, spadá přesně do toho ranku postav, které v rámci četby rád vyhledávám. A onen zvrat, který v podstatě nahodí ústřední dějovou linku tohoto sešitu, tomu dodává patřičné grády. Zůstává jediná otázka: komiksy nebo seriál?
Ať už je odpověď jakákoli, tato část série je napsána skvěle.

Davidsonová
17.11.2022 5 z 5

Další nářes plný krve a překvapení. Jsem spokojena.

BrooksWasHere
21.09.2022 5 z 5

Ďalší z emóciami nabitých dielov, v tomto prípade sa o to postaral najmä Negan, spolu s jeho Zachráncami.
Aj po kompletnom zhliadnutí seriálu ma jeho komiksová predloha stále dokáže nadchnúť a udivovať.
95 %

Terva
17.06.2021 5 z 5

„Lucille miluje,
když se jí zpívá.
Je to snad jediná věc,
kterou má radši
než čerstvej mozek na dřevě“.

Obsahuje sešity #103 - #108 ze série The Walking Dead.

Vím, že s příchodem Negana se do příběhů dostává sex a sprostá mluva, ale stále mi tento chlápek nesedí. Už v seriálu jsem ho neměl rád. To jeho chování, ten teror a ta namyšlenost – no, někdy se mi to ze strany tvůrců, zdá až přehnané. Ale pravdou je, že on a jeho Lucille přináší do příběhů další level zrůdnosti a šíleného lidského chování. A tím teď nemyslím jenom Negana, ale třeba i Carla nebo Ricka – kteří jsou nuceni jednat trochu jinak, než byli do teď zvyklí.

Malá ochutnávka:
No tak VIDÍTE, ne? Tomu říkám servis, kurva! Skoro nás nepustíte dovnitř. Ale naseru se? Začnu vyvádět? Rozmlátím hned nějakýmu chudákovi asiatskýmu kebuli? NE. Hezky se svejma lidma počkám – a navíc nezahálíme, hezky vás zbavíme pár mrtvejch sráčů, který by možná zabili někoho z vás. Zkurveně prvotřídní SERVIS!

Negan ze všech dokáže vysát tu surovou zvířecí nelidskost, přednést jim jejich noční můry a pak jim je omlátit o vlastní palice. S přispěním jeho baseballky Lucille. Těžko říci, zda je Negan výjimečnej člověk a nic ho nezdeptá. Rozhodně ale tak zatím v tomto příběhu působí a třeba si ho i časem oblíbím. Vybral jsem pár citátů a vložil je Robertu Kirkmanovi na jeho profil. Při čtení jsem poslouchal Soulfly a jejich studiové album „Savages“ z roku 2013

Citát: „Vylízal´s jí kundu jako dámě?“ Jenom si z tebe dělám prdel! Baseballky přece kundu nemaj.

Uztokrutyrizek1
08.04.2021 5 z 5

Robert Kirkman dokázal stvořit snad jedno z nejlepších záporáků. Od prvního okamžiku co jsem ho viděl jsem si dokázal představit strach, který prožívají postavy. On je prostě géniu....... no lépe řečeno magor, ale sakra chytrý magor. Dokáže být pěkný hajzl, ale na druhou stranu se snaží být rozumný, což mě zrovna neuklidnílo ba naopak. Skvělé, prostě skvělé.

Mercatino
17.09.2020 5 z 5

A je to tady závislost na tomto komiksu je vytvořena. Již nemyslím na nic jiného a cítím abstinenční příznaky, jelikož nemám další díl. Skvělý díl, ve kterém jsem se dozvěděl jak používat žehličku jako nástroj pro dodržování pravidel. Určitě to zkusím v práci.

DarylDixon
14.02.2020 5 z 5

Co dodávat k tak perfektně rozjeté sérii? Netušíím. Kresba je povedená, že to nemá barvu snad ani při tolika litrech krve nevadí a děj je prostě klasika. Pro znalce seriálů žádné překvapení, ale dodává jiné pohledy na smrt a život.

Atlantis
04.12.2018 4 z 5

Negan prostě baví. Psychotický člověk, který je schopný se mazlit se svojí baseballovou pálkou a na druhé straně muž, který striktně hlídá dodržování pravidel, rozdává svojí komunitě bonusové body a lidé jej za to uctívají. Takhle si představuji dobře napsaného zlouna v post-apokalyptickém zombie komiksu. Celou dobu jsem jen vyhlížel jeho návrat. Schválně porovnejte stránky, kde sledujeme pouze naši skupinky, na kterých se to hemží klasickým plytkým balastem.

gaspoda
22.01.2018 5 z 5

Nigen a jeho glosy bych tesal do kamene

notsohappyanny
26.03.2017 5 z 5

Jelikož jsem veelká fanynka seriálu, tak jsem si komiks musela přečíst. Samozřejmě pecka, jenom mě trochu mrzí, že jsem si to nepřečetla už od prvního dílu! Jak to tak vidím, asi to budu muset napravit O:)

LordSnape
15.01.2017 5 z 5

Bože! Tak musím říci, že Negan předčil má očekávání a psychologie Ricka opět nezklamala. Občas přemýšlím and tím, jestli má Kirkman nějaké hranice v té nenávisti ke svým postavám anebo je bere jako figurky v rozehrané šachové partii, protože ten svět, kde původně vládli zombie, začíná být díl za dílem mnohem krutější díky samotným přeživším.

Kapis
16.12.2016 5 z 5

Tato série mě k sobě dokáže vždycky přikovat ocelovými hřeby a zadusit dech rezavým drátem, kule se většinou schovají samovolně do břišní dutiny...UFF, ještě, že to kupuju už jen po dvou dílech a můžu hned pokračovat.

Lenka.Vílka
15.11.2016 5 z 5

S každým dalším dílem je šance, že mě série přestane bavit, stále menší a menší.

martinstefko
26.09.2016 4 z 5

Čin jedné jediné postavy dovede zamávat celým příběhem a vy se ocitnete naprosto někde jinde, než jste si mysleli ještě před několika stránkami. Pořád se může stát cokoli, což je dobře. O to více vás pak "Živí mrtví" dovedou stále překvapovat a stále vás hypnotizují svým uhrančivým průběhem.

borknagar
26.08.2016 5 z 5

Tak jsme se dočkali dalšího dílu. U této série je čekání na další díl stejně příjemný, jako pomyšlení na Neganovu Lucille. Je to utrpení, ale jakmile nový sešit vyjde, člověk se nedokáže od čtení odtrhnout. Osmnáctá část nezklamala. A ani nemohla, jelikož v hlavní roli je opět Negan. A kde je Negan, tam je i zábava. A že je to naprosté hovado, už dokázal v minulém díle. A ten jeho slovník, mmmm, krása. Jinak vše při starém, pár kousáků, pár rozhovorů a pár naprosto parádních momentů. Spokojenost. A teď si dáme zase rande s Lucille, další díl za tři měsíce :(