Ten velký svět

Ten velký svět https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271788/bmid_zivi-mrtvi-16-ten-velky-svet-tAH-271788.jpg 5 137 17

Živí mrtví (komiks) série

< 16. díl >

Rickovi se povedlo zajistit své skupině bezpečí... jenže zjišťuje, že svět kolem nich není zdaleka tak pustý, jak se zdálo. Ne, tentokrát nejsou ve hře zombie ani krvelační psychopati. Ukazuje se, že nejsou jediní, kterým se povedlo přežít... a kterým se povedlo usídlit se a vybudovat si něco, co vzdáleně připomíná normální život. Je na čase přestat přežívat a začít zakládat civilizaci.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

A Larger World , 2012


více info...

Přidat komentář

risha03
01.04.2024 5 z 5

No, to co jsem psal před dvěma díly se jen potvrzuje. Zombíci měli zákonitě ubýt, když jsou systematicky po desítkách vybíjeni stovkama lidí. Netvrdím že všude na světě, nicméně pokud je v okolí desítek kilometrů tolik skupin, neměl zůstat jediný zombík.

sgjoli
31.12.2023 4 z 5

Příběh nabírá nový směr. Když už si postavy myslí, že se zařídí nějak po svém, jsou jim opět sebrány veškeré iluze. Kirkman si s postavami umí fakt hrát a rozhodně je nenechává v klidu. Ono by to asi byla příliš velká nuda, kdyby toho klidu mělo být nějak moc. Laťka vcelku vysoko, to je super. Čtenář se nemá moc čas nudit. A to mne baví.


Richard Skolek
04.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Výborný diel, milujem tú vidiecku atmosféru tohto čísla a to že Rick je konečne zase optimistický. Skvelé nové postavy aj konečne po nejakej dobe aj nové miesto.

Davidsonová
28.10.2022 4 z 5

Zde naši přeživší zjistí, že hrozba nemusí zákonitě přicházet jen ze strany zombií. Další povedený příběh u kterého je jasné, že cesty jsou různé a lidi jsou bestie.

BrooksWasHere
21.08.2022 4 z 5

Nový kontakt, nové postavy, nová hrozba.
V tejto časti sa prvýkrát ocitáme na mojom, zo seriálu obľúbenom, Hilltope. Ak by som pred touto časťou nevidel seriál, tak by som až do poslednej chvíle nevidel, čo sa chystá, ale keďže som spravil presný opak, tak viem, čo bude nasledovať a ja sa na to veľmi teším... NEGAN...

Opäť veľmi vydarený diel, ale aj napriek tomu si myslím, že päť hviezd je lepšie si ušetriť na tie nasledujúce.
85 %

katka134
02.09.2021 5 z 5

Super poklidný díl a Rick má konečně
optimistickou náladu. Uvidíme jak dlouho......

Terva
28.05.2021 4 z 5

„Jen pár týdnů
uvnitř těch zdí
a už si ani nezvládáme
navzájem
krýt záda“.

Obsahuje sešity #91 - #96 ze série The Walking Dead.

Není jídlo. Zásadní věc, pro komunitu společně žijících lidí. Naštěstí se pomalu nabízí zajímavé řešení. Na scéně se objevuje Ježíš. Ano, je tady. A co je ještě zajímavější, přináší návrh na výměnný obchod. My máme jídlo, vy máte zbraně. Jenže tento vztah si musí projít, tak zvaným, očistcem. Rick už totiž nevěří nikomu cizímu. A navíc, když tenhle Ježíš tvrdí, to co tvrdí. (nebudu to říkat, nechci tu mít spoiler)

Malá ochutnávka:
Jídlo nám zase brzo dojde.
I kdyby se vrátili s plným autem... je to jen otázka času.
Konzervovaný jídlo se nevyrábí už skoro dva roky. Většina toho, co jíme, je už dávno prošlá. A to, co ještě není, no nejsou to zrovna ty nejvyhledávanější jídla. TŘI ROKY stará ryba v konzervě... kdysi bych jí prostě vyhodil.

V tomto svazku je pár jednostránkových a několik dvoustránkových kreseb. Je to krásně nakreslené. Hlavně dvojstránkový pohled na město. To se povedlo. Pravdou však je, že tu není moc akce. Všechno tak nějak probíhá v klidu. Skoro žádné emoce, žádná láska a sem tam nějaká ta krev. Tohle byl hodně poklidný svazek. Ale začalo se tu blýskat na lepší časy....

Citát: Konečně můžeme přestat přežívat a začít žít!

Uztokrutyrizek1
20.03.2021 5 z 5

16. díl začíná být zase už trošku ostřejší. Odehraje se zvrat, který věci změní.

Mercatino
17.09.2020 5 z 5

Pomaloučku a jistě začínám uvažovat o komplexnějším přístupu ke čtení této série. Už vím, že mi nebudou stačit komiksy, ale budu chtít zjistit co nejvíce o autorovi samém a celé sérii. Chci prohloubit své znalosti o tomto světě, který se dost možná hodně blíží budoucnosti, která čeká na nás. Zombie jsou jako dekorace a možná by bylo lepší, kdyby se pozabíjeli navzájem.

DarylDixon
10.11.2019 4 z 5

Byla dána vysoká laťka a pokud se tak nestane v dalším díle, cítí čtenář, že je tak nějak ošizen. No, nemusí pršet, stačí, když kape. Možná proto také jen v úvozovkách čtyři hvězdy, ale i tak je to perfektní jízda.

Atlantis
20.11.2018 3 z 5

Po dlouhé době kvalitnější díl, ve kterém se nám opět podařilo prozkoumat další kousek světa. I tak zde přetrvává spousta planých a prázdných projevů a hlavně začínám být lehce alergický na Ricka. Což je problém, když jde o hlavní postavu.

Lenka.Vílka
30.08.2016 5 z 5

Celej ten velkej svět... podívejte na něj... obklopuje nás. Čeká, až se zase stanem jeho součástí... stačí jen, abychom byli dost odvážní a přijali ho zpět...
Tím se všechno změní. Copak to nevidíte?... Konečně můžeme přestat přežívat....a začít žít...
Uvidíme, Ricku, uvidíme...

Kapis
08.06.2016 4 z 5

Ne tak kouledrásající masakr, ale člověk z toho cítí, že se chystá velká změna. A jelikož je to Kirkman, těžko čekat, že by byla k lepšímu. Stále brilantní a uvěřitelný vývoj postav, mě to prostě zajímá co bude dál. Četl jsem názory, že Kirkman "vaří z vody" - já doma, když vařím, tak většinou taky z vody, takže za mně žádný problém.

LordSnape
08.06.2016 4 z 5

Ano, ano. Cítím, že se schyluje k něčemu dalšímu a totálně ukrutnýmu. Autoři slibují, že na Guvernéra budeme vzpomínat ještě v dobrém, tak jsem zvědav s čím vyrukují.

borknagar
19.03.2016 4 z 5

Jak se dá předpokládat, jeden z posledních poklidných dílů na dlouhou dobu! Tento již šestnáctý díl je o dost lepší, než díl předešlý. Seznámíme se s novou postavou jménem Ježíš, s novým místem zvaným Hilltop a s zatím neviděným zlem ve formě bandy nazývané Záchránci. Ano, Guvernér byl jen jeden, ale mám takové tušení, že to nebylo to nejhorší, o čem jsme na stránkách Živích mrtvích četli. Moc se těším na další díl, rozhodně tato série potřebuje vzpruhu ve formě dobrého, zákeřného záporáka....

martinstefko
09.03.2016 4 z 5

Tohle je série, kterou chcete číst. Ne proto, že je to skvělý zombie příběh, ale proto, že je to skvělý příběh obecně. Ty postavy už jsou tak dobře rozvržené, že opravdu máte pocit, že to jsou živí lidé. Tohle se každému nepodaří, ale Kirkman, Adlard a Rathburn to zvládli a zvládají na výbornou.

Štítky knihy

zombie

Kniha Ten velký svět je v

Přečtených183x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených12x
Knihotéce63x
Chystám se číst13x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x