Ticho před bouří

Ticho před bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145283/zivi-mrtvi-komiks-zi.jpg 5 215 21

Živí mrtví (komiks) série

< 7. díl >

Zavládl klid. Pobyt ve vězení obklopeném mrtvými se začíná blížit něčemu, co by se skoro dalo nazvat normálním životem. Jenž okamžiky bezpečí jsou ty nejnebezpečnější. Stačí jen na chvíli polevit v ostražitosti... a následky jsou nedozírné. Protože v tomhle světě jak každý okamžik klidu jen klidem před bouří.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Calm Before , 2007


více info...

Přidat komentář

risha03
25.03.2024 5 z 5

Nu, tak temp zase zvolnilo. Ale tentokrát se v dílu nachází tolik silných momentů, že musí být zase plný počet. Asi si začínám říkat, že o tom tenhle komiks je. O silných momentech. Například v tomto díle mě dostala scéna, jak Andrea křičí u postele na Dala a nadává mu, že je starý a co si myslí. Na té straně byly neskutečné emoce. Ty dva mám obecně velmi rád...

Richard Skolek
30.07.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


sgjoli
07.05.2023 4 z 5

Myslím, že název tohoto svazku je zcela výstižný. Když to srovnám s předchozím svazkem, je v Tichu před bouří relativně klid. Ne, že by se tu nedělo nic dramatického. Pár akčnějších, silnějších scén tu určitě najdete také. Ale spíš to na mne dělalo dojem takového poklidnějšího dílu. Ale jen zdánlivě a to se mi taky na tom dost líbilo. Autorům se tu skvěle podařilo vystihnout to, že i když se postavy mají možnost trochu víc zabydlet, trochu si oddechnout, vyplavit ze sebe stres, tak i podvědomě pořád musí očekávat, že se dříve nebo později zase něco stane a zdánlivý klid pomine. A ono jo, bum ho, konec tohoto svazku zas přinesl pěkné vzrůšo, na které se můžeme nejspíš čekat v následujícím díle.
Nehodnotím naplno, ale i tak mne tenhle svazek bavil.

rick6410
02.03.2023 5 z 5

Aj keď tento diel na pár scén zvoľní tempo, stále je v ňom hromada napínavých a akčných scén, ktoré čitateľa znovu a znovu šokujú a donútia ho strachovať sa o jeho obľúbené postavy. Tichom by som to rozhodne nenazval. A tá ponurá atmosféra väznice, ktorá je zároveň ich domovom, je nezabudnuteľná.

BrooksWasHere
27.06.2022 5 z 5

Siedmy diel ponúka krátky odpočinok, pred tým, čo sa chystá v nasledujúcej časti.
Opäť sledujeme Rickovu skupinu ako si žije v menšej nevedomosti z toho, čo im hrozí. Guvernér sa postavil na nohy a je poriadne rozzúrený.
Toto pre obyvateľov väznice nemôže dopadnúť dobre...

Pomalý diel, ale zo seriálu už dávno viem, že to, k čomu sa schyľuje bude neuveriteľné, priam až neskutočné...
90%

wullcann38
25.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Heh tak super Carol se zbavily.
Jinak dost super díl opravdu Ticho před bouří.
A hlavně ten konec...
Za mě:98%

Terva
07.03.2021 3 z 5

Umřel,
a nikdo to
ani moc neřešil.
lidi si holt zvykaj,
že to tak chodí.

Obsahuje pět sešitů (#37 - #42) ze série The Walking Dead 2005

Ticho před bouří, je přesně to, co čtenář očekával. Nějaká ta láska, sex, jedna svatba, jedno, snad dvě děti na cestě, trochu šití nového oblečení nebo dokonce sportovní klání a sledování filmu Turner a Hooch s Tomem Hanksem. Prostě taková vyžadovaná domácí „vězeňská“ pohodička. Krásné počasí, jeden výlet, ale bouře je už blízko.

Citát: Každou noc se mi zdají sny. Je to jediný skutečný únik z tohohle pekla.

Tady snad poprvé trochu hapruje logika. Je tu na začátku třetího sešitu jedna věc, kterou skupina hledající zbraně a údajnou základnu národní gardy, provede. Celý ten děj od začátku nemá šťastné řešení a měl jsem pravdu. Tak nějak jsem tý skupině moc nefandil, protože udělali očividnou blbost. Myslím si, že tady to scénárista Robert Kirkman trochu přehnal. Že chtěl prostě posunout děj trochu jiným směrem, ale nevybral si pro to zrovna moc věrohodnou situaci.

Malá ochutnávka:
To není dobrý. Musíme se totiž spolehnout na generátor. Potřebuju, aby ho někdo udržoval v chodu. Musí ho co nejdřív nastartovat a nevypínat ho, dokud mu někdo nepřijde říct, že jsme hotoví.
Ocitnout se tu po tmě i jenom na chvilku by mohlo znamenat katastrofu.

No, takže opravdu zatím nejhorší svazek v této sérii. Hlavně situace kolem Carol je přinejmenším strašně nesmyslná a přehnaná. Kresba dobrá a opět je na co se dívat. Scénář naopak ode mně za tento svazek nezískal skoro ani tři hvězdy a tím celý sedmý díl klesl na pouhé dva motýlky.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Štěstí se opravdu skrývá v maličkostech.

Uztokrutyrizek1
17.01.2021 5 z 5

No....... Tenhle díl byl lepší než předchozí dva podle mě. Tohle je opravdu radost číst. Člověka to v táhne do děje a musí stále přemýšlet o tom co se stane. Když jsem cca rok nebo dva roky zpět, jsem přemýšlel že bych zkusil číst tuhle sérii a nakonec jsem rozhodl že ne. Byla to chyba. No a na začátku roku 2021 jsem si řekl že to zkusím a neudělal jsem chybu. Lidi ,kdo chcete příběh který působí reálně přičemž postavy nemají kolem sebe dva kilometry "silové pole" ( myslím to obrazně jakože v některých příbězích působí postavy nezranitelně ) tak tohle musíte přečíst. Zatím je to pecka!

Davidsonová
04.06.2020 5 z 5

Když vidím, kolik už je na světě sešitů v této sérii, mám se na co těšit. Jsem teprv na počátku a už jsem v šoku. Seriál byl povedený a ke konci trochu moc ošoupaný, ale počítám, že i komiksového provedení to bude čím dál lepší.

DarylDixon
08.02.2019 5 z 5

Kirkman, Adlard a Rathburn jsou rozjetý, jako když kryse hoří ocas. A to je tento díl celkem klidnej, v úvozovkáchů je to jen čekání na bouři. Zas o krůček blíž k normálu?

Atlantis
02.10.2018 4 z 5

Další ukecaný díl, ale tentokrát tak nějak příjemně.

trudoš
06.06.2018 4 z 5

Název Ticho před bouří trefně vystihuje charakter sedmého alba. Život ve věznici se konečně ustálil a rozmíšky mezi postavami definitivně vykrystalizovaly v tu či onu podobu. Přežívání v postapokalyptickém světě samozřejmě nadále znesnadňují oživlí mrtví, ovšem předpokládaná odveta z městečka Woodbury má už jen podobu budoucího zla. Jinak se pěstuje, sklízí, disputuje, souloží, rodí i amputuje, to vše pod taktovkou lidských dialogů, ve kterých člověk často pozná sám sebe. Ne vždy mají hrdinové možnost jednat čestně, spravedlivě a morálně, jenže tyhle pojmy vzaly za své společně s pádem civilizace. Kdo chce soudit, ať první hodí zombíkem. Na tohle je Robert Kirkman zkrátka machr, který ví, jak čtenáře zaháčkovat. Což ještě podtrhne závěrečným cliffhangerem, jež vás ovšem donutí obratem otevřít další díl, protože jiná možnost není - Guvernér je zpátky, takže život přeživších musí zákonitě nabrat nový směr. Zda půjde o pátý kruh pekla horoucího nebo už rovnou devátý, uvidíme příště.

gaspoda
01.01.2018 4 z 5

chilloutovej díl

fantasak
06.03.2016 5 z 5

Skvělý konec, to je všechno, co bych asi napsal.

martinstefko
22.12.2015 4 z 5

Když se čtou "Živí mrtví" je potřeba si uvědomit jednu základní věc. Tohle je nekonečný příběh a jako takový ho musíme chápat. Když je něco tak dlouhého, rozsáhlého, je prostě nevyhnutelné, že chvílemi přijdou momenty, kdy se neřeší tak závažné věci. Navíc, zamyslete se nad tím. Zombie žánr vlastně není akční žánr. "Noc oživlých mrtvol" není filmem, který by se vyznačoval přílišnou akcí. Jeho síla je právě ve chvíli, kdy se lidé snaží přežívat, snaží se ukrývat, ale jejich spolupráce prostě nefunguje. "Živí mrtví: Ticho před bouří" jsou přesně takovou ukázkou toho, jak lidské vztahy nemohou fungovat dokonale v době klidu, natožpak v době krize. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/84-zivi-mrtvi-ticho-pred-bouri-70.html

borknagar
24.03.2015 5 z 5

Musím říct, že na tomto díle jsem si opět hezky pošmákl. Zklidnění děje jsem uvítal s otevřenou náručí. Ale popravdě? Že by se v tomto díle nic neudálo? Na můj vkus se tedy toho děje až moc. Ale nebudu spoilerovat. V dalším díle neočekávám pohodu, spíš jatka a hektolitry krve. A nebude to jen krev zombíků, muheheeeeee.....

jirincz
16.02.2015 4 z 5

Ne, že bych tuhle sérii četl kvůli vyvražďovačce, násilí apod. Ale v tomhle díle se nic extra neudálo, a kdyby se kniha vynechala, nic extra by se nestalo - porod a Carol. V seriálu sice mám raději ty scény, které se nezabývají zombie samotnými a byví mě ty rozhovory kolem, ale v komiksu mě to příliš nesedí. Tenhle díl, je tedy opravdu spíše takový výplňový, ale celkově je to pořád nadprůměr.

Filatov
18.06.2014 4 z 5

Idyla, prostě velká idyla a já poprvé u některého dílu ubírám hodnocení. Zde dám jenom čtyři, protože se děj trochu zadrhnul a celá sedmička byla pouze o životě ve vězení. Nebyl by to špatnej díl, kdyby nás ovšem Robert v šesti předchozích nenamlsal. Naštěstí konec navnadil do další četby - Governor is back!

OldaB
02.03.2014 5 z 5

V čem je opravdová síla Walking Dead, jsou poklidné pasáže. Momenty, kdy si myslíte, že by se dalo konečně žít normálně. Samozřejmě ne tak, jako před tím, než se to stalo, ale v rámci možností normálně. A pak se to podělá. Hnijící zuby se vám zakousnou do masa a vy pochopíte, že jste se mýlili. Konec této knihy se tak nějak dal předpokládat. To mu však neubírá nic na jeho přesvědčivosti.

TessDragon
27.08.2013 4 z 5

Další skvělý díl TWD! Tento byl sice poklidnější než v předchozích dílech, ale možná se jen blíží něco horšího.