UslintanýVlk UslintanýVlk komentáře u knih

☰ menu

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Série o démonech, lidech a odvaze.
Miluju dobře vystavěné světy a tohle je teda něco!
Příběhy Arlena a stejně tak dalších postav jsou velmi silné a donutí vás postavám fandit a se zápalem sledovat jejich životy. Někdy je hodně těžké knihu odložit. Nejvíce se mi líbí popis postav a světa, díky čemuž mi děj ožívá a já mám pocit, že sleduju film.

Nechci nic prozrazovat, tak jen řeknu, že ke knize jsem se vrátila a pořád myslím, že je naprosto skvělá!

14.05.2023 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

ČTENO V ANGLIČTINĚ

Potřebovala jsem nějaký oddechový příběh a moc nadějí jsem tomu nedávala, protože takové knihy obvykle nečtu. Byla jsem velmi příjemně překvapena. Myslím, že u některých kapitol jsem musela být červená až za ušima a chechtala se jak puberťačka :D
Měla jsem trochu obavy z angličtiny, ale bylo to v pohodě. Neříkám, že jsem všem těm odborným pojmům rozuměla, ale kvůli tomu jsem to nečetla žejo :D

29.03.2023 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Kniha hezky dokresluje celý dokument.
Líbí se mi, že je obsažen i názor odborníků, ať už psychologa nebo Kamila Kopeckého, který se tématem prevence zabývá a stojí za vznikem e-bezpečí.
Tématem se nyní částečně zabývám ve své diplomové práci a děsí mě co všechno technologický pokrok umožňuje.

29.03.2023 3 z 5


Dívka v modrých šatech v podvečerním světle Dívka v modrých šatech v podvečerním světle Alena Schröder

Kniha má nádherně graficky zpracovanou obálku, což je taky důvod proč jsem po ní sáhla.

Po přečtení anotace jsem si říkala, že to zní zajímavě až trochu dobrodružně. Pátrání po ztracené umělecké sbírce, život vysokoškolačky, vztah s babičkou, nešťastná láska. Se vším se tak dobře ztotožňuje.

ALE! Nebyla jsem připravena na řešení odsunu Židů a ani válku.
Část děje se odehrává v minulosti a část v současnosti. Obě jsou vlastně dosti pochmurné, ale každá jinak.

Kniha nesplnila má očekávání ani zdaleka. Na konci zůstávají akorát nezodpovězené otázky.

31.01.2023 2 z 5


Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Těžko se mi to píše, ale veliké zklamání.

Opět jsem se nechala okouzlit obálkou a také ořízkou knihy a byl to krok vedle.
Příběh jako takový by mohl být zajímavý, ale za mě je zbytečně složitý a někdy jsem si připadala jako úplný debil. Řešila se tam na mě dost pokročilá fyzika a to jsem byla úplně v pasti. Kniha se mi také dost táhla a některé části mi přišly být dost nezáživné. Konec mi vlastně nicmoc neřekl a odkládala jsem ji s pocitem, že po dalším díle již nesáhnu.

Přesto dávám 3 hvězdičky - za grafiku, morální otázky a zajímavě vymyšlený svět.

28.01.2023 3 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Kniha mě naprosto dostala! Ještě teď se mi o ni těžko píše.

Moje prvotní myšlenky byly: moc pěkná obálka, cestování časem, hlavní hrdinka je nestvůra randící s hrdinou což mě zaujalo ještě víc, protože to slibovalo jinou zápletku než klasickou dívku v nesnázích.

V knihkupectví je označena štítkem"Ten konec neuhodnete" a je to pravda. Na rovinu říkám, že jsem to ořvala a šla spát s brekem, neschopna slov. Příběh splňuje vše a já vám ke knize řeknu pouze jednu věc, přečtěte si ji.

16.01.2023 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

První autorčina kniha, kterou jsem četla. Námět mě nadchl, ale podle mě plně nevyužila potenciál. Po přečtení ve mě kniha zanechala jedinou myšlenku "A to je jako všechno?"

Svět s městy chladu mě uchvátil, i jeho přesah do současného světa kdy mladí puberťáci rádi sledují reality show a představují si život v nich. Trochu smutné, ale je to tak.

10.01.2023 3 z 5


Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

Na tuhle knihu jsem se třepala od té doby co jsem poprvé uviděla její obálku. Navíc propojení světa upírů s historickou Francií? Double win. Akorát, že ne tak docela.

Možná díky vysokým očekáváním jsem nakonec až tak nadšená nebyla. Myšlenka fajn, ale některé části děje by zasloužily více rozepsat a naopak u jiných bych klidně ubrala, protože intriky a nevraživost mezi spolužačkami je námět každého druhého amerického filmu pro puberťáky.
Celkově mi přijde, že se děj na škole dost táhne a pořád čekáte na ten jeden okamžik ke kterému už od začátku víte, že kniha směřuje. Ke konci bylo trochu víc zvratů a navnadilo mě to k dalšímu čtení tak uvidíme.
S hlavním hrdinkou mám už od začátku trochu vnitřní problém a něčím mi prostě nesedí a v průběhu knihy si mě nezískala. Naopak potkat ji v reálném životě tak se ji asi vyhnu.
Oceňuji grafickou úpravu knihy ať už je to obálka nebo menu slavnostní hostiny. Také propracované detaily jako jsou různé druhy krve, které se pijí z různých sklenic a mají přívlastky jako výběrová vína.

Námět měl podle mě potenciál zaujmout i starší čtenáře, kteří by po těchto knihách normálně nesáhli. No uvidíme co nám přinesou další díly.

09.01.2023 3 z 5


Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Můj první historický detektivní román a první autorova kniha. Co říct jiného než, že jsem byla nadšená! Knihu doporučuju kde můžu.

Díky autorovu popisu jsem byla myšlenkami v té staré Vídni. Úplně jsem si představila tu všudypřítomnou mlhu, bláto a sychravé počasí jako stvořené pro detektivku.
Ikdyž jsem vraha chvíli podezřívala, nechala jsem se svést ze stopy úplně jak si to autor usmyslel. Tipovala jsem falešné stopy, ale stejně následujete inspektora v jeho pátrání a autor si vás pěkně povodí jak se mu to zrovna hodí.

Miluju postavu hrobníka Augustina. Jak toho moc nenamluví, ale vlastně řekne vše podstatné. Jeho almanach jsem netrpělivě očekávala na začátku každé kapitoly a těšila jsem se jak to propojím se stopami ve vyšetřovaném případu.
Mimochodem propojit hrobníka s inspektorem? To je vlastně geniální, no ne?

A bude druhý díl!

01.01.2023 5 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

Tak to pozor! První díl byl napínavý, ale ten druhý? Přesně to, kdy nemůžete knihu odložit a proto jsou aktuálně 3 hodiny ráno.

Ve druhém díle je to jedna past za druhou. Pokaždé získáte pocit, že už přeci tušíte jak to celé je a přitom prd. Autorce se podařilo vymyslet zamotaný a úžasný příběh, který jsem nemyslela, že po prvním díle může posunout, ale podle mě ho rozhodně překonala.
Co se týká milostné linky - stále je to vhodné i pro mladé čtenáře. Každopádně jiskření mezi postavami nejde přehlédnout.

Už teď se těším na třetí díl

01.01.2023 5 z 5


Prezidentka Prezidentka Rudolf Havlík

Knihu jsem si chtěla přečíst dříve než se podívám na film, ale reálně by stačil jenom ten film.
Děj byl takový trochu nudný a celá kniha mi přišla být napsaná hodně lehkou češtinou. Občas mi přišlo jakoby autor vzal scénář a snažil se ho zasadit do příběhu. Popravdě nevím jestli byl dříve film či kniha.
Nechtěla jsem knihu nechat rozečtenou když už jsem se do ní pustila, ale byl to boj.
Žádný zvrat, který by čtenáři neočekávali už od začátku.
Bohužel nemůžu říct, že bych knihu doporučila.

10.12.2022 1 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Knihu bych označila za lehké čtení, ale rozhodně ne nudné! Kapitoly jsou krátké a děj rychle ubíhá. Ani se nenadějete a jste na konci s kupou otázek v hlavě a hledáte druhý díl.
Šifry a záhady miluju od dětství a tohle je přesně to co jsem potřebovala. Záhadné dědictví a hromada hádanek a šifer k rozluštění. Spolupráce se čtyřmi bratry z nichž každý je jiný a budou vás vytáčet jiným způsobem, ale zároveň jim rozumíte.
Vztahová linka je zamotaná, jak už to u puberťáků bývá, ale nic co by mohlo pohoršit mladší čtenáře se v knize neodehrává.

10.12.2022 5 z 5


Železná vdova Železná vdova Xiran Jay Zhao

Je to přesně ten typ knihy, která vás chytne a nepustí do poslední stránky, a kterou zároveň nechcete dočíst, protože to znamená čekání na další díl. Doufám, že vyjde už brzy...
Žánrově mi trochu zapadá i do sci-fi i do fantasy. Rozhodně od této knihy nečekejte žádnou sladkou puberťáckou romantiku. Vztahová linka je komplikovaná, ale výborná. Absolutně jsem nečekala jakým směrem se budou některé události vyvíjet.

Zároveň musím vyzdvihnout narážky na některé staré čínské tradice. Nad některými zůstává rozum stát, ale když trochu pátráte v dějinách, dozvíte se, že tomu není tak dávno od dob kdy se tyto věci běžně praktikovaly.

10.12.2022 5 z 5