terezasvejdova terezasvejdova komentáře u knih

☰ menu

Losing it Losing it Cora Carmack

Přijde mi, že je čím dál těžší najít knihu s vážně originálním tématem. Děj byl na mě strašně ohraný, vůbec nic nového, ale chápu, že někoho to může uspokojit jen jako lehké letní čtení:)

26.08.2016 3 z 5


Panika Panika Lauren Oliver

Musím říct, že kniha mě ze začátku dost nebavila, ale po chvíli jsem se do toho celkem dostala. Námět byl velmi dobrý ale chyběla mi tam dramatičnost a spád děje. Anotace byla zvláštně napsána, protože z ní to vyznělo, že spolu skončí úplně jiné postavy. Přes to všechno byla kniha ale příjemné čtení. :)

29.02.2016 3 z 5


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Upřímně nechápu proč tady jspu vesměs jenom negativní komentáře. Ano, samozřejmě, kniha díru do světa asi neudělá, ale bylo to vážně zajímavé a oddychové čtení. Byla jsem napjatá po celý děj a i když se dal konec předpokládat, tak byl v podstatě úplně jiný, protože se tam přimíchal i virtuální svět. Musím říct, že ke knize se ráda někdy vrátím.

24.02.2016 4 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Musím říct, že knížka mě dost překvapila. Těšila jsem se na ni už dlouho, nicméně po shlédnutí teaseru jsem čekala, že to bude nějaká erotická romantika. Colleen však nezklamala - děj je zajímavý, charaktery postav nejsou nereálné a rozuzlení vás chytne za srdce a možná uroníte i nějakou tu slzu. Osobně hodnotím 5

23.02.2016 5 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Tuto knihu jsem četla již dříve, ale stále se k ní vracím. Přestože mám načteno přes 150 young adult knih tak ve mně určitě zanechala nejsilnější dojem právě Bez naděje. Děj je propracovaný a postavy velmi dobře citově vykreslené. Musím říct, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Jediné minus je asi obálka, která je ne moc hezky zpracovaná a objevuje se na ní hlavní postava což může být až nepříjemné pro někoho, kdo si postavy představuje jinak. Nicméně rozhodně DOPORUČUJI! :)

22.12.2015 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Musím říct, že jsem taky jako spousta ostatních čekala od knihy více. Nejdříve jsem se do ní nemohla začíst, v podstatě se v knize nic nedělo. Myslím, že i když tu spousta lidí píše, že Cealena nebyla až tak vražedná tak myslím, že to není přesné. To, že se k.lidem nechovala jako by je chtěla hned zabít, neznamenalo, že není krutou vražedkyní, naopak, v bojích a proti nepřátelům byla vražedná až dost, takže tohle mi nevadilo. Jen děj se rozjel až nějak ke konci. Taky milostný trojúhelník nápadně připomínal milostný trojúhelník v Selekci, ale vzhledem k tomu, že autorka knihu napsala již před deseti lety, tak myslím že jde pouze o shodu náhod. Celkově jsem se pro knihu nadchla tedy až na konci, kde se rozjely i vztahy mezi Dorianem či Chaolem. Upřímně je tohle snad první kniha, kdy nevím komu fandím a kdy se to ani nechci dozvědět dříve. Dávám 4 hvězdičky a těším se na pokračování:)

22.12.2015 4 z 5


Čemu jsem věřila Čemu jsem věřila Huntley Fitzpatrick

Připadalo mi, že děj se strašně táhnul, celou knihu měly mezi sebou hlavní postavy stále stejný vztah, který začali řešit v podstatě až na konci knihy. Taky tam bylo mnoho otřepaných frází a dějových zvratů, u kterých jste už rovnou věděli jak skončí. Celkem mi neseděla hlavní hrdinka a její "milostný život" musím říct, že jsem od knihy čekala víc, ale rozhodně není špatná, taková milá oddechovka i když jí nedoporučuji číst v zimním období jako to udělala já, protože se pak těžko vcítíte do prostředí. Musím říct, že u knížek své emoce nedávám najevo, ale u téhle jsem se i několikrát zasmála :) dala bych tak něco mezi 4 až 5 hvězdičkami :) Celkově je to takový typický young adult románek, ale rozhodně ne nejhorší :)

22.12.2015 4 z 5


Danteho holka Danteho holka Courtney Cole

Odpočinková kniha vhodná na letní čas. Dokonalý kluk a dokonalá romance, možná trochu přeslazená ale na léto ideální.

06.06.2015 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Mně osobně se tento díl líbil, i když musím říct, že byl psychicky vyčerpávající, v jednu chvíli miluju Maxona a Americu v druhé chvíli bych radši aby byla s Aspenem. Upřímně nevím proč tady většina komentujicich (myslím ženského pohlaví) komentuje tuhle knížku typem: Hrozný! America byla tak nerozhodna! Vůbec se mi to nelíbilo. Ja si myslím, že většina holek, být ve stejné situaci by se zachovala podobně. Nicméně jen můj názor. Já knížce dávám 5⭐!

24.04.2015 5 z 5