TerezaRS TerezaRS komentáře u knih

☰ menu

Muž, který stvořil sám sebe Muž, který stvořil sám sebe Dan Slott

Musím říct, že tohle byla super oddychovka! Nejenže měla úplně dokonalé kresby, ale nechyběl ani nezapomenutelný humor Tonyho Starka, takže všichni fanoušci Avengers a Iron Mana si přijdou na své. Jen mě mrzí, že vše bylo jen tak nakousnuto a pravděpodobně připraveno na další díl, takže žádné úplné rodeo nečekejte. Občas jsem se dost ztrácela v ději, ale dalo se to vše celkem snadno domyslet. Postavy měly barvité charaktery a celkově mě to dost nalákalo na pokračování, zvlášť ten poslední sešit!

01.11.2020 4 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Mám z této knihy smíšené pocity. Na jednu stranu mi to přišlo úsměvné a připomínalo mi to něco mezi Hungergames, Divergencí a Harry Potterem. Hrozně mi tam vadilo puberťácký chování a hra na školu, když to proboha byli všichni vrahové nejvyššího kalibru! Tohle mi fakt nešlo dohromady a musela jsem se smát. A do takové atmosféry pak byly vtlačeny sexuální scény, které mi prostě do tohohle žánru nezapadaly. Kdyby však tento příběh, tato myšlenka byla podána v "dospěláckým" provedení, mohlo by to být super! Myšlenka i svět se mi líbil a autor umí dobře psát a vtáhnout do děje, až tak, že mě možná i zajímá, jak se to bude vyvíjet dál... P. S. Poznámky pod čarou jsem nakonec přeskakovala, protože mě hrozně rušily od hlavního děje. Stejně to většinou nebylo nic záživného a autor si tím velmi usnadňoval vysvětlování světu hlavní dějové lince.

01.11.2020 3 z 5


Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Hostina pro vrány byla pro mě utrpením! Tohle je jedna z knih, u které si řeknu, že to byla ztráta času. Ale jelikož Hostina patří do mé, jinak oblíbené, série, tak jsem ji prostě nějak přelousklala. Ale proč? Proč bylo tolik zbytečností na tolika stránkách? Normálně to nedělám, ale u této knihy jsem opravdu nelítostně stránky přeskakovala, protože byly třeba na jedné straně jen jména! Jména hostů na svatební hostině, jejich rody, jejich děti a blablabla! Po celou dobu knihy se fakt, jakože fakt, nic nedělo. Až teda konec, ten to zachránil! Navíc tam úplně chyběly moje oblíbené postavy - Tyrion, John Sníh a Daenerys. A co tam předváděla Sansa s "králíčkem" radši nebudu zmiňovat... Jakože série Píseň ledu a ohně je super, možná si dám i někdy rereading, ale tento díl rozhodně vynechám, protože mám pocit, že byl naprosto zbytečný.

01.11.2020 2 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

No, třetí díl je oproti předchozím hodně slabý. A v tomhle případě si troufám říci, že film byl prostě lepší. Děj se táhne a je naprosto bez napětí. Jen takové klábosení. Ale jinak se kniha čte dobře. Přes to všechno tuhle sérii řadím mezi své oblíbené a doporučuji.

22.06.2020 3 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Druhý díl je o kousínek slabší oproti prvnímu, přesto je to stále perfektní jízda! Napětí nechybí, postavy dokonale vykreslené a čtenář je dokonale vtažen do příběhu. Za mě doporučuji.

22.06.2020 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Hunger games řadím mezi své nej knihy, hlavně tedy první díl. Ze začátku chvilku trvalo, než jsem si zvykla na vyprávění v přítomném čase, ale jinak super příběh i nápad! V tomhle případě je i film velmi povedený.

22.06.2020 5 z 5


Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

Bouři mečů jsem četla trochu déle, ale to jen proto, že jednoduše nemám ráda tlustý knížky :-) jinak příběh byl famózní. Co kapitola, to pecka (až na kapitoly Brana a Davose)! A hlavně, snad každá kapitola skončila takovým spádem, že jsem prostě musela číst dál, dychtíc dozvědět se víc! Troufám si říci, že třetí díl Písně ledu a ohně slušně dohání dokonalost prvního, jen je to holt trošku zdlouhavější. No ale víc si poslechněte na youtube Tereza Richter ;-)

22.06.2020 4 z 5


Dcery čarodějného vrchu Dcery čarodějného vrchu Mary Sharratt

No já půjdu proti proudu, mně se kniha vůbec nelíbila. Kde začít? Tahle kniha byla naprosté zklamání, úplně ve všem. Nádherný přebal, obálka i anotace slibovaly mnohé - čarodějnické procesy, které jsou velmi zajímavé, a tohle téma mě skutečně zajímá. Ale dočkala jsem se jen nudného příběhu, vlastně o ničem, kde postavy jsou charakterově naprosto stejné, plitké, kde se snaží do reality vtisknout nějaké to fantasy, ale naprosto násilím, bez jediné špetky uvěřitelnosti. Mrzí mě, že musím v této knize vše shodit, ale bohužel nemůžu najít nic, co by se mi líbilo. NIC. Nevím, možná jen nebyla vhodná doba pro tuhle knihu, ale po dočtení jsem upadla do příšerné depky a zachránily mě až Fantastická zvířata. Za mě bohužel nedoporučuji. Celá recenze na mém YT Tereza Richter.

23.04.2020 1 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Po velkém nadšení z prvního dílu, byla tato kniha trošku zklamáním. První polovina, což je mimochodem kolem 400 stran, se nesla v duchu taktik a politiky a to je na můj vkus moc povídání. Takže mě nic nenutilo ke čtení a trošku mě ovládla nuda. Druhá polovina knihy to však hned všechno napravila, protože všechny ty taktiky byly převedeny do akce a konečně se něco dělo! Ten svět mě opět pohltil a já tak držela basu s každou postavou a prožívala jejich příběh. Je opravdu famózní, jak autor tohle všechno dokázal vymyslet a spojit a vůbec vytvořit něco tak velkého! Nechyběla opět spousta intrik, zrad a napětí (tedy až v té druhé polovině), takže za mě super, ovšem nadšení po prvním dílu trošku polevilo.
Více se dozvíte na mém youtube Tereza Richter.

12.04.2020 3 z 5


Lvářka Lvářka Tereza Janišová

Tuhle knihu bych shrnula do jednoho slova - milá. Protože když čtete Lvářku, cítíte se u toho velmi dobře, jako byste četli pohádku. Má v sobě něco pozitivního, co zahřeje na srdci. Čte se velmi lehce a nechybí ani napětí, ani romantika. Autorka má velmi pěkný spisovatelský jazyk, který vás vtáhne do atmosféry knihy úplně zaručeně. A ty ilustrace dokonale doplní kouzelnost celé Lvářky. Jediné, co mě mrzí, je délka příběhu. Příběh má velký potenciál, který by se dal více rozvinout klidně na 400 stránkový román. Takže mi občas chybělo zacházení do hloubek, ale možná díky tomu je to kniha, u které si vážně odpočinete. Za mě určitě doporučuji a jsem přesvědčena, že když někdy budu potřebovat pozvednout náladu, sáhnu právě po téhle knize. Celou recenzi najdete na mém youtube Tereza Richter.

21.03.2020 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Tak na tuhle knihu jsem byla velmi zvědavá, protože jsem první viděla seriál, takže jsem se knihy i trošku obávala. Pravda, ze začátku jsem byla trochu mimo, co se týče postav a míst, protože v knize je opravdu až až jmen, které jsou mnohdy velmi podobné, ne-li stejné! Po pár kapitolách se však do toho ponoříte a už to není tak chaotické. Příběh je ale natolik rozmanitý, plný zvratů, podrazů, záhad, že vám nedovolí se odtrhnout. Jedinou výtku bych asi měla k některým zdlouhavým popisům, kterých tam však nebylo zase tolik, a k bitvám, do kterých jsem se nedokázala tak úplně ponořit. To vše však napraví famózní příběh s propletenými dějovými linkami, kdy se musím ptát, jak tohle autor dokázal stvořit a spojit dohromady! Takže závěrem po přečtení prvního dílu můžu říct jedině to, že Hra o trůny si získala čestné místo v mé knihovně a skutečně ji s čistým svědomím doporučuji všem čtenářům. Kniha ve mně zanechala nezapomenutelný zážitek a ten svět je famózní! Celá recenze na mém youtube Tereza Richter.

06.03.2020 5 z 5


Catwoman: Zlodějka duší Catwoman: Zlodějka duší Sarah J. Maas

Tahle kniha pro mě byla nutnost, protože prostě Catwoman! Jako matka koček jsem ji přečíst musela. A nelituji toho. Ač mi vůbec nesedl styl psaní autorky Sarah J. Maas (tzn. že její další knížky si opravdu nepřečtu), tak samotný příběh byl skvělý a velmi zajímavý. Hrozně mě bavilo číst, co bylo před Catwoman, přeměna v Catwoman a svět okolo toho a patálie pod maskou Catwoman. Co se mi fakt nelíbilo, byly románky v knize! Ty tam vůbec neseděly a byly takové o ničem, nevtahující. A přestože kniha nenutí přečíst ji na jeden zátah, je to velmi pěkný odpočinkový příběh a za mě doporučuji. Celou recenzi najdete na mém youtube Tereza Richter.

05.03.2020 3 z 5