Catwoman: Zlodějka duší

Catwoman: Zlodějka duší https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402019/bmid_catwoman-zlodejka-dusi-Vdq-402019.png 4 188 37

Ikony DC série

< 3. díl >

Po Wonder Woman a Batmanovi přichází třetí díl úspěšné série o mládí superhrdinů. Kočičí žena z pera bestsellerové Sarah J. Maasové. “ Je čas zjistit, kolik životů tahle kočka vlastně má. Selina Kyleová se po dvou letech vrací do Gothamu, ovšem tentokrát jako Catwoman. Hraje nebezpečnou hru na kočku a myš, domlouvá zvláštní spojenectví, v noci se zaplétá s Batwingem a ve dne s pekelně krásným sousedem Luciusem Foxem. Přestože si myslí, že své minulosti unikla, šeredně se mýlí. Zvládne obětovat to, co je jejímu srdci nejbližší?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Catwoman: Soulstealer , 2018


více info...

Přidat komentář

Airelle
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Když jsem viděla, že @adule.books pořádá štafetu na tuhle knihu, nemohla jsem odolat. Ještě ke všemu jí napsala jedna z mých nejoblíbenějších autorek.

U Catwoman jsem si nikdy nebyla jistá, jestli je kladná nebo záporná hrdinka. V podstatě nemám jistotu ani teď. Ale ono to máte stejně i u koček, to jsou svéhlavé šelmy, které si klidně ochočí víc pánů najednou.

Kniha byla superčtivá. Okamžitě vtáhla do děje a vyplivla až na samém konci. Objevilo se tu velké množství postav, které znám z různých seriálů a filmů z DC comics a některé postavy mě opravdu potěšily. Poison Ivy konečně dostala víc prostoru a stala se jednou z mých nejoblíbenějších postav vůbec.

Co se týče Seleny, tak se mi líbil její charakterový posun, to Maas opravdu umí. Luke byl zas hrdina, jak se patří. Čekala jsem, jak se popasuje se Seleninou minulostí a celkem překvapil.

Knihu Vám určitě doporučuji, moc jsem se u ní bavila a vy se rozhodně nebudete nudit.

adela.hol
27.05.2023 4 z 5

Je to poprvé, co jsem nějakou sérii začala jiným dílem, než logicky tím prvním. Tuto sérii jsem ani neplánovala číst, protože jsem spíš fanynka Marvelu než DC. Když ale přišla nabídka štafety a navíc v té době jsem od autorky, která na mě vyskakovala všude, ještě nic nečetla, přihlásila jsem se.

Hlavní hrdinkou knihy je sedmnáctiletá Selina Kyleová, která se sama stará o vážně nemocnou mladší sestru Maggie. Aby Selina měla alespoň nějaké peníze na léky pro Maggie, musí sama v podstatě dennodenně riskovat život. Protože ale na sebe bez rodičů poutají příliš pozornosti, objeví se u nich jednoho dne policie se sociální pracovnicí. Selina a Maggie se nechtějí rozdělit, ale okolnosti tomu chtějí, že se nakonec rozdělí na dva roky.
Po dvou letech se ze Seliny stala nejen Holly Vanderheesová, ale hlavně Catwoman. A svou přítomností rozhodí nejen celý Gotham, ale i svého souseda Luka Foxe nebo superhrdinu Batwinga.

Musím říct, že větší část knihy jsem měla takové rozporuplné pocity. Přišlo mi tam hodně podobných situací, Catwoman stále vyhrávala, Batwing stále prohrával. A já pořád čekala na nějakou akci, která by mě opravdu dostala. Naštěstí jsem se v poslední čtvrtině dočkala.
Ukázalo se, že bylo zase všechno úplně jinak a že to, co Selina dělala, mělo svůj důvod. A takové zvraty já mám ráda, když mě autor navede na nějakou cestu a pak zjistím, že jsem byla úplně mimo.

Do dalších dílů série se asi úplně nepohrnu, ale jsem ráda, že jsem si zase přečetla trochu něco jiného.


Kate3003
16.05.2023 3 z 5

Další kniha ze série Ikony DC, kterou jsem přečetla. Příběh Catwoman mě bavil o dost více než Wonder woman, kterou jsem četla předtím, ale myslím, že částečně na tom má zásluhu autorka. Protože jak všichni víme Sarah J. Mass prostě umí psát čtivě a i přes své pomalejší rozjezdy v každé knize (ano ani tady se tomu nevyhneme) nás nakonec dotane koncem knihy, který přetéká emocemi a akcí.
Podání příběhu Seliny Kyle v této knize mi hodně připomínalo filmového Batmana s Christianem Balem. Selina byla sympatická, líbilo se mi jak byla drzá a svým způsobem odvážná, protože plán který se rozhodla zrealizovat může vymyslet buď někdo velmi odvážný nebo na druhou stranu tak trochu šílený.
Hra na kočku a myš s Batwingem byla příjemné zpestření a netrplivě jsem očekávala kam je až dostane. Jedna z věcí, které bych příběhu trochu vytknula je opakující se děj v prostřed knihy. Chápu, že záporáci v komiksech od DC vlastně takhle fungují, ale u krátkého komiksu se to opakuje jednou za sešit a než vyjde další je to ok, ale v delším příběhu je to trošku jako kolotoč. I přesto jsem si ale čtení užila a díky tomu se možná vrhnu i do dalších knih z této série.

Fortuna7
27.02.2023 4 z 5

Velice čtivá (od Maas to snad ani jinak nejde :-D) superhrdinská kniha, která mi připomněla mé oblíbené Renegáty. Na začátku jsem se celkem nudila, ale pak jsem dostala obrovskou porci akce, přátelství a romantiky. Catwoman mi byla neskutečně sympatická a velice jsem si užívala její ironický styl myšlení. No a musím samozřejmě zmínit i originální loupeže, které hlavní hrdinka podnikala.
4,5/5⭐ a musím říct, že Maas mě znovu překvapila, ona umí psát snad všechny žánry :-D.

denniys
03.08.2022 4 z 5

Dalo by se říct, že toto byla má první komiksová kniha a to jen díky Sarah, kterou miluju.. a byla to skvělá volba - pokud máte Maasovou rádi, bude vás Catwoman bavit.. ano, má to své mouchy, ale příběh je čtivý, hrdinka sympatická a všechno funguje

ZuzanaFaitlova
14.12.2021 5 z 5

Nejsem velký fanda DC, ale jako vždy kniha od Maasové a její styl psaní nezklamal. Příběh mě bavil a četl se úplně sám.

Arianne
18.10.2021 2 z 5

Tohle není nic pro mě. Už u Wonderwoman a teď znovu jsem si ujasnila, že fakt nejsem DC holka a v tomto ohledu se budu raději držet Marvelu.
Jinak autorka neměla věru lehkou práci, to uznávám, a držela se statečně. Nicméně ani tak mě kniha nebavila. Někam přijít, ukrást co jde, všem se vysmát a zdrhnout. A tak 3/4 knihy pořád dokola. Románek vyzněl tentokrát dost lacině, na to od Maas nejsme zvyklé a ten konec byl jedno velké upatlané klišé.

cirilla.s
26.08.2021 5 z 5

Původně se mi do knihy nechtělo, ale Maasová je jistota, že mě kniha pohltí. Nejsem fanda Batman a vyhovovalo mi, že tam on ani nebyl. Bylo to skvělé, čtivé a škoda, že jsem tak byla dychtivá, jak to dopadne a už mám tudíž přečteno.

EleanorJane
22.08.2021 3 z 5

Rozhodně lepší než předešlý Batman. Hezká dívčí jízda...

Luigi1
22.05.2021 5 z 5

I přesto,že to jsou dívčí romány,ale já neměl do čeho píchnout a tak jsem šáhl po této sérii a uděl jsem dobře moc se mi knihy líbily.

temna.vila
13.03.2021 3 z 5

Osobně si na DC, případně Marvel moc nepotrpím, proto jsem od knihy neměla velká očekávání. Sáhla jsem po ní především proto, že ráda čtu příběhy z pera SJM a ostatní už jsem měla přečtené. Nemyslím si, že by se jednalo o průlomové dílo, to ani není jeho posláním, ale byla jsem příjemně překvapená. Kniha se mi četla dobře, děj mě bavil a zajímal mě osud postav.

fa.sci.ko
26.02.2021 4 z 5

Nemám ráda DC Comics. Jsem Marvel holka skrz na skrz. Ale! Mám ohromnou slabost pro Nolanovu verzi Batmana, seriál Gotham a Maasovou, takže jsem šla číst s jistým očekáváním.

Pokud očekáváte typickou trošku krvelačnou SJM, tak budete zklamaní. Oproti jejím ostatním knihám je tahle doslova nevinná, ale i přesto není nudná. Děj rychle odsýpal a byl protínán důležitými flashbacky. Nechyběla akce, nějaké to napětí, popisy bojových scén, padouši a ani trocha té lásky. Také se objevila typická maasovská "mám plán, ale nikomu jsem o něm neřekla" scéna.
Hodně se mi líbila postava Poison Ivy a její přátelství s Catwoman. Vztahy totiž umí Maasová psát vážně dobře a uvěřitelně a je to jedna z věcí, co mám v jejích knihách neskutečně ráda.

Každopádně konec byl za mě už trošku úlet. Jsem toho názoru, že pokud někdo umře, tak má zůstat mrtvej. Ale bavilo mě to, jenom jsem zkrátka od Sáry zvyklá na něco jiného a narozdíl od všech jejích ostatních knih, tak u téhle pravděpodobně nebudu mít potřebu přečíst si ji znovu.

Dala jsem sice 4*, ale ve skutečnosti je to spíš 3,5*

ydnac
16.02.2021 4 z 5

Krásně napsáno, od paní Maasové jsem ani nic jiného nečekala :-)
Je to trochu jiné než její série, ale i tak dobré :-)
Lehčí čtení, kde nechyběla trocha napětí, akce, přátelství, špetka lásky a ten konec... :-)

Medasek
24.01.2021 5 z 5

Miluju tuhle autorku. Zatím jsem četla většinu jejích knih, které u nás vyšli a musím říct, že ani tato mě nezklamala. Dlouho jsem se této knize vyhýbala, a teď nevím ani proč. Děj rychle ubíhá a vy jste na jednou na konci knihy.
Zatím nejlepší kniha ze série o mládí superhrdinů.

rajcatko
24.08.2020 2 z 5

Byl to boj, ale dočetla jsem. Vysoké hodnocení této knihy přisuzuji jménu spisovatelce, ale objektivně vzato to zas takový vzrůšo nebylo. Postavy mi k srdci nepřirostly, místy to bylo až moc zdlouhavé a se závěrem nejsem spokojená. Co mi jde proti srsti je uměle cpaná LGBT komunita do každé možné situace. Nevím, buď už nejsem cílovka, nebo jsem neměla den, zkrátka znám lepší příběhy.

leník511
28.06.2020 5 z 5

(4,5 hvězdičky)
Sarah ani tentokrat nezklamala...

Janiss_89
09.05.2020 5 z 5

Kurňa tak to byl nářez. Akce, napětí a přestože většinu postav moc dobře znáte, tak přesto s napětím čekáte jakou úlohu budou mít v tomto příběhu. Děsně se mi to líbilo a možná o píď víc než Batman. Vážně ta edice mladých superhrdinů je čím dal lepší a doufám, že až se dokopu k Supermanovi, tak že i ten mě dostane

lucygreen
06.04.2020 4 z 5

Byla to dobrá jednohubka. Miluji tu obálku a i příběh byl dobrý, nejvíce se mi asi líbila postava Poison Ivy a celkově vztahy mezi postavami. Určitě se mi tato kniha líbila víc, než autorčiny Dvory.

Hoshi
28.03.2020 5 z 5

Oproti tomu, na co jsem u Maasové zvyklá, bylo tohle čtení tak "nevinné". Poprvé jsem se v knižní podobě setkala s nějakým superhrdinou (superpadouchem?) a musím říct, že mě to bavilo. Kniha se četla sama, stránky ubíhaly a nechyběla akce, napětí, radostné shledání, ani nějaká ta romantika. Sarah prostě psát umí.
Tímto mě nabudila přečíst si další knihy z této série (snad jsou stejně dobré, jako tato).

TerezaRS
05.03.2020 3 z 5

Tahle kniha pro mě byla nutnost, protože prostě Catwoman! Jako matka koček jsem ji přečíst musela. A nelituji toho. Ač mi vůbec nesedl styl psaní autorky Sarah J. Maas (tzn. že její další knížky si opravdu nepřečtu), tak samotný příběh byl skvělý a velmi zajímavý. Hrozně mě bavilo číst, co bylo před Catwoman, přeměna v Catwoman a svět okolo toho a patálie pod maskou Catwoman. Co se mi fakt nelíbilo, byly románky v knize! Ty tam vůbec neseděly a byly takové o ničem, nevtahující. A přestože kniha nenutí přečíst ji na jeden zátah, je to velmi pěkný odpočinkový příběh a za mě doporučuji. Celou recenzi najdete na mém youtube Tereza Richter.