terezamuf terezamuf komentáře u knih

☰ menu

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Taková oddechovka s vůní francouzských dortíků. Ale milá :).

28.08.2021 2 z 5


Francouzská suita Francouzská suita Irène Némirovsky

Velmi zajímavý vhled do chování lidí v těžké válečné době. Je až neuvěřitelné, kolik toho autorka zvládla zachytit vzhledem k událostem a vlastnímu pohnutému osudu. Skvělá kniha i stejnojmenný film, který je věnovaný hlavně druhé části.

28.08.2021 5 z 5


Údolí šelem Údolí šelem Petr Eismann

Další díl opět super, vypadá to, že se družina vydává na zajímavou cestu :).

26.07.2021 5 z 5


Zdraví z Boží lékárny Zdraví z Boží lékárny Maria Treben

Tohle je prostě Bible bylinkářů - četla jsem několikrát už od malička a pořád se k ní vracím, když je třeba.

09.03.2021 5 z 5


Lykantropova kletba Lykantropova kletba Petr Eismann

Napínavé, trošku temnější pokračování - příběh se pěkně rozjíždí. Už se těším na další dobrodružství :)!

09.03.2021 5 z 5


Hrobka Hrobka Kate Mosse

Druhá kniha z prostředí Languedocu, taky moc pěkná. Tajuplný příběh a skvěle popsaná atmosféra, že které máte místy až husí kůži. Používání okcitánských výrazů je skvělé, prohlubuje spojení s příběhy a místy.

05.05.2020 4 z 5


Labyrint Labyrint Kate Mosse

Pro mě již srdcová záležitost. Nejsem toho názoru, že dlouhé popisy a vložené cizí výrazy jsou příběhu ke škodě. Naopak, kdo umí číst mezi řádky, význam najde a pochopí. Dvojí časová linka je sice trošku náročnější a ta současná slabší oproti té středověké, ale žádné mínus v tom nevidím. Prostě zajímavá kniha o zajímavém úseku historie.

05.05.2020 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Krásná kniha, zajímavé téma každodenního života obyčejných lidí v těžké době a na špatném místě. Jejich osudy vezmou za srdce. Kupodivu i film se docela vydařil.

05.05.2020 5 z 5


Ankou – legenda o smrti v dolní Bretani Ankou – legenda o smrti v dolní Bretani Anatole Le Braz

Pěkná kniha sebraných lidových příběhů a legend z Bretaně. Docela strašidelná, obzvlášť když se čte po večerech a za burácení oceánu na bretaňském pobřeží. Doporučuji vzít s sebou, nádherně podtrhuje již tak tajuplnou atmosféru tohoto nádherného kousku Francie.

05.05.2020 5 z 5


Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Na poslední díl jsem se těšila, ale bohužel. Ještě nikdy jsem nezažila, že by autor takhle zabil vlastní knihu. Ten zajímavý svět, velmi pěkně propracovaný a super napsaný, který se v předchozích dílech a z části i v tomto slibně vyvíjel, dostal na konci opravdu ťafku. Velké zklamání.

26.04.2020


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Četla jsem jako e-knihu. Což o to, čte se dobře, ale jaksi mě moc nenadchla, zejména ne pasáže Barbory. Občas jsem si říkala, jestli to stojí za to dočíst. Taková spíš odpočinková kniha ke kafi...

26.04.2020 1 z 5


Počátky Počátky Petr Eismann

Konečně pěkná česká fantasy. Sympatické postavy, napínavá dobrodružství, nechybí vtipné momenty. Nejlepší je Fous :-). Už se těším na pokračování!

03.04.2020 5 z 5


Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Opět nádherná kniha, přečtená jedním dechem. Opět mi bylo líto, že už končí. Autorka má velký dar tak poutavě psát o vlastně běžných životech, tak mistrně vytvářet atmosféru, která je velmi ponurá a depresivní, ale stejně nakonec vyzní tak nějak krásně. Bolavě krásně..

25.06.2017 5 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Nádherná kniha... je mi líto, že jsem ji už dočetla. Ráda bych ještě zůstala uprostřed voňavého povětří a těšila se z přicházející bouřky, nebo na tajuplné půdě uprostřed toho šustícího bohatství... Všechna tíseň lidského osudu se v té vůni rozdrobila na prach jako suchý list. Mám takový dojem, že se k ní budu vracet znovu a znovu.

17.05.2016 5 z 5


Citadela Citadela Kate Mosse

Úžasná kniha, ani tato poslední z trilogie Languedocu nezklamala :-).

12.11.2014 5 z 5