Tereza432 Tereza432 komentáře u knih

☰ menu

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Z tohoto dílu jsem měla trochu obavy, protože se měl věnovat jen Chaolovi, který nebyl úplně má oblíbena postava. Tímto dílem si mě však Chaol získal a tento díl byl skvělý. Tuhle sérii miluji, je to asi nejlepší série knih, kterou jsem četla. Těším se na další díl.

22.04.2021 5 z 5


Ptačí sněm Ptačí sněm Ransom Riggs

První tři díly byly perfektní. To se, ale nedá říct o jejich pokračování. Již čtvrtý díl byl pro mě zklamání a pátý díl mě jen utvrdil v tom, že autor už neví co psát. Jsem velmi zklamaná a asi se budu muset přemáhat abych přečetla i šestý díl. Nicméně je to jen můj názor a věřím, že někoho tyto dva díly nadchly jako první tři.

22.04.2021 2 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Každým dílem, tuhle sérii knih miluji čím dál víc. Líbí se mi, že není předvídatelná, je plná nečekaných zvratů a hlavně je čtivá. Vztahova linka se zde sice vyskytuje, ale neprebiji hlavní děj, což je fajn. Nemohu nic vytknout a jsem velmi spokojená.

28.01.2021 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tenhle díl mě opravdu bavil. Místa, věci a postavy jsem viděla tak jasně, že jsem měla pocit, že jsem opravdu Celeana. Líbil se mi vývoj a zvraty v chování a vztazích mezi postavami. Zamilovala jsem si Jeřába a celkově mě bavil vztah, který se mezi ním a Celeanou po dobu celé knihy vyvíjel. Celeana si konečně přestala lhát a snažit se potlačit svou pravou podstatu, za což ji obdivuji. Mám pocit, že v knize se objevují určitě rysy Tolkienovi tvorby, ale vůbec mi to nevadí. Kniha mě naprosto vtáhla do svého děje a měla jsem pocit, že prožívám Celeanin příběh, jako bych byla ona sama. Zaujala mě i postava Manon a celkově ten směr, který se kolem ní odehrává, myslím, že tam se toho ještě hodně změní. Děj odehrávající se v Adarlanu mě bavil nejméně, celé mi to tam přišlo nějaké zvláštní . Kniha byla plná nečekaných zvratů. Opravdu se velmi těším na další díl a jsem na něj vážně zvědavá.

17.10.2020


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tenhle díl mě, až tolik nebavil, ale stále to byla velmi čtivá a poutavá kniha. Rozjelo se to, až asi posledních sto stran. Těším se na třetí díl.

07.09.2020 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Druhý díl, téhle série mě tolik nebavil, ale stále to byla velmi čtivá a poutavá kniha. Rozjelo se to, až v posledních asi sto stranách, které jsem přečetla jedním dechem. Těším se na třetí díl.

07.09.2020 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Kniha mi přišla velmi čtivá a hned od začátku mě upoutala. Okamžitě jsem se vžila do role Celaeny. Zaujal mě děj a prostředí v němž se příběh odehrává. Moc se mi líbil vztah Doriana a Celaeny. Přijde mi, že se k sobě hodí. Doufám, že spolu nakonci série budou. Nejraději mám Doriana a Celaenu. Jediné z čeho mám u dalších dílů strach je, že Celaena nebude s Dorianem, ale s Chaolem. Dle mého názoru by Chaol měl být její nejlepší přítel, ale milostný vztah by měla vést s Dorianem. Doufám jen, že vztahová linka nepřebije ostatní dění. Ke knize jinak nemám žádné výhrady a můžu ji vřele doporučit lidem, kteří mají rádi fantazi a dobrodružný žánr, zároveň si, však myslím, že by mohla bavit i lidi, jenž čtou převážně romantické knihy, neboť má kniha i romantickou a vztahovou linku. Kniha mě opravdu natchla a těším se na další díly.

19.08.2020 5 z 5