tereza2317 tereza2317 komentáře u knih

☰ menu

Terapeutka Terapeutka Helene Flood

Ze začátku mě to bavilo, ale je to trochu upovídané a rozuzlení také nic extra. Asi vyloženě neurazí, ale rozhodně ani nenadchne. V tomto žánru jsou mnohem lepší knihy ;-).

29.01.2021 3 z 5


Mnoho strak věští vraždu Mnoho strak věští vraždu Anthony Horowitz

Ačkoliv jsou v knize narážky na dílo Agathy Christie přiznané, mě po celou dobu štvaly. Co se stylu týče, není to úplně špatně napsané, ale kvalit královny detektivek to ani zdaleka nedosahuje. A přitom je zřejmé, že se autor její způsob psaní ve všech směrech napodobit snaží. Spíš jsem byla trochu zklamaná a na konci místo nějakého wow doslova naštvaná (nikoli přímo z rozuzlení zápletky)... Styl autora je na můj vkus příliš rozvláčný, jeho postavy nejsou plastické - nevytvoříte si k nim žádný vztah. Bylo mi vlastně dost jedno, co s nimi bude, nebo jak to celé skončí, což se mi u Agathy Christie nikdy nestalo. Ani atmosféru se autorovi nepovedlo navodit... Jediné, co na tom bylo za mě zajímavé, je ten "příběh v příběhu". jednoduše spíš relativně dobře odvedená řemeslná práce, které by možná pomohla dobrá kamera a ještě lepší herci.

22.01.2021 2 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Naprostá paráda! Doporučuji jako audioknihu. Nepřekonatelný zážitek... viz má recenze zde v recenzích!

17.04.2017 5 z 5


Stockholm Delete Stockholm Delete Jens Lapidus

Hra vysokých peněz, podvody, černé obchody, drogy, zbraně, hazard, gangy, prostitutky, nesplněná očekávaní a vztahové problémy, to vše na vás čeká v originálním, chytrém kriminálním případu značky Stockholm DELETE. Teddy a Emelie se mi jako hlavní postavy moc líbí, kniha se skvěle čte a žánr Stockholm noir je zajímavý... více v recenzi v Recenzích :)

29.03.2017 4 z 5


Střihněte dětem na šaty Střihněte dětem na šaty Lenka Velebová

Super kniha plná návodů na konstrukce střihů. Zvádnou i začátečníci! Stačí umět používat pravítko s ryskou a kalkulačku :). V knize není přesný postup, co a jak šít (v jakém pořadí a pod.), ani tam nejsou obrázky, jak co k sobě patří, jako bývají v jiných návodech. Zde jde skutečně o konstrukci vlastních střihů, ale v knize najdete mnoho tipů, jak například zakončit oblečení nebo vytvořit variaci... více, včetně obrázků prvního výsledku, viz recenze v Recenzích zde :)

24.03.2017 5 z 5


Infuzování, esence chutí a vůní Infuzování, esence chutí a vůní Erin Coopey

Rozhodně zajímavá kniha plná skvělých, snadných, ale i těžších receptů na přírodní, chutná dochucovadla a zároveň recepty z nich! Více viz má recenze v recenzích :)

16.03.2017 5 z 5


Láska na první steh: Šití není žádná  věda Láska na první steh: Šití není žádná věda Tilly Walnes (p)

Podle mě super kniha. Na počtvrté u stroje jsem si ušila super pyžamové kalhoty - viz má recenze v recenzích (sedí skvěle!)

14.03.2017 5 z 5


Jakou barvu má medvěd? Jakou barvu má medvěd? Martin Gardner

Je tobzábavné a někdy dost složité! Viz má recenze v sekci recenze :)

13.03.2017 4 z 5


Doppler Doppler Erlend Loe

Paráda! Čerstvá recenze viz recenze (iDNES blog)

13.03.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Mně se to tedy moc líbilo... je třeba přihlédnout k tomu, že je to divadelní scénář, tedy zcela jiný formát, a to vhodný i pro ty, kdo předchozí díly nečetli/neviděli! Dle mého názoru je to velmi povedené a čtivé rozšíření z našeho milovaného, kouzelnického světa! Komentáře mnohých jsou dle mého názoru zbytečně špatné až urážlivé... jsem ráda, že něco takového vyšlo a byla bych šťastná za každé další pokračování v podobném nebo i jiném duchu! J. K. Rowling je v tom "cítit"... nebojte se toho a určitě si knihu přečtěte! Více v mé recenzi viz externí recenze...

06.03.2017 5 z 5


Zapomenuté výpravy - 60 příběhů o českém cestovatelském srdci Zapomenuté výpravy - 60 příběhů o českém cestovatelském srdci Miroslav Kačor

Bomba... viz mé recenze v recenzích :)

01.03.2017


Souboje barev Souboje barev Hervé Tullet

Maminky, pokud chcete své ratolesti přivést k malování pastelkami, docílit, aby si chvíli sami hrály, nebo naopak aby mohly řádit mladší a starší dohromady, tuhle knihu k tomu mohu doporučit! Čmárání se u nás ujalo! :)... viz recenze v recenzích!

24.02.2017 5 z 5


Tilda a dům hraček Tilda a dům hraček Tone Finnanger

Skvělá publikace... i pro úplné začátečníky! Koukněte na mou recenzi i s fotkama (viz externí recenze v záložce recenze :))

22.02.2017 5 z 5


Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Skvělá detektivka, napínavá až do konce. Nepředvídatelné řešení a opět sepsáno se spisovatelským umem, ale téma, prostředí, slovní obraty přesto trochu tuctového ražení. 4-4,5 hvězdy

13.02.2017 4 z 5


Po práci legraci Po práci legraci Jakub Šofar

http://spetlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=580659

09.02.2017 5 z 5


U kávy o kávě a kávovinách U kávy o kávě a kávovinách Jozef Augustín

Zajímá vás, jaký je vliv kávy na naše zdraví? Jestli je instantní káva kvalitní a silnější nebo slabší než klasické espresso? Nebo či existuje chutná bezkofeinová káva? Kde ve světě je pití kávy důležitým obřadem? Kdy vznikly první kavárny? Kteří umělci se kávou upíjeli? Kdo patří mezi největší výrobce kávovníkových zrn? Jak se káva hodnotí v profesionálních kruzích? To a ještě mnohé další zjistíte v nové kávové bibli! Vřele doporučuji široké veřejnosti a zejména všem konzumentům kávy. Kniha je psána velmi čtivě a doplněna pěknými ilustracemi.

18.11.2016 5 z 5


Rozkazy z Berlína Rozkazy z Berlína Simon Tolkien

Mně se to moc líbilo! Četla jsem zatím jen tuto knihu v češtině, ale výborně jsem se bavila... moje recenze zde přiložena (v externích)

12.10.2016 5 z 5


La Loba La Loba Alan Russell

Podle mě skvělá kniha! Velmi silný příběh, napínavý od začátku až dokonce. K tomu poselství, změna osobnosti člověka pod tlakem událostí, úžasný popis psychologických prožitků vězněné ženy... nečte se to úplně snadno. Jsem ráda, že už jsem ji dočetla - zejména tu "bolavou" část, ale i celkově... zkrátka tohle člověka osloví, maximálně pak ženu a úplně nejvíc matku.

14.09.2016 5 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Kniha je velmi čtivá - jako by Vám vše vyprávěla kamarádka u kávy. Nápad je dobrý, postavy uvěřitelné, hlavní postava sympatická. Autorčin styl je vcelku originální. Používá pěkné obraty... zkrátka mě to celé bavilo a kniha určitě stojí za přečtení. Velmi dojemné je pak Poděkování v závěru. 80 %

27.07.2016 4 z 5


Faktor Churchill Faktor Churchill Boris Johnson

Skvělá kniha. Velmi poučná, psaná atraktivním způsobem... doporučuji všem. Dozvíte se o Churchillovi mnoho podstatného včetně toho, že to díky němu nevyhrál Hitler válku, nebo třeba proč muset nechal rozbombardovat francouzskou flotilu i s námořníky a jak se mu povedlo získat Rooseveltovi sympatie a zatáhnout Nový svět do války o ten starý.

15.07.2016 5 z 5