U kávy o kávě a kávovinách

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Kniha, která neřest povýší na umění, z jejíchž stránek voní nejen káva, ale i moře, hory a exotické dálky. Už jen cesta kávových zrn má v sobě nádech tajemství a dobrodružství, o jakých jsme čítali jako děti. Nečekejte ale romantické vyprávění, U kávy o kávě a kávovinách je kniha pro kávové znalce i běžné konzumenty. Seznámí vás poutavou formou s historií i současností pěstování kávovníku, zpracování kávových zrn a zasvětí do tajemství pražení. Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovou tematiku, ale nenechá své čtenáře o kávě jen snít, v jeho knize najdete i množství prověřených receptů na kávové speciality, které si můžete připravit i v domácích podmínkách. Hledáte-li knihu, která vám otevře obzory, provede vás různými kouty světa a o jednom z nejoblíbenějších nápojů vůbec podá opravdu do detailů propracovanou zprávu, nehledejte. Držíte ji v ruce. Aktualizované rozšířené vydání jedinečné publikace, která vyšla poprvé před patnácti lety, a stala se biblí nejen mezi baristy....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259215/big_u-kavy-o-kave-a-kavovinach-7gx-259215.jpg 3.727
Nahrávám...

Komentáře (9)

Kniha U kávy o kávě a kávovinách

Marunator
21. února

Kniha by možná byla zajímavá, ale nedostala jsem se přes stranu 30. Je napsaná (pro mne) naprosto nečitelným stylem, který mi byl vyloženě proti srsti a přinutil mě vždycky knihu velmi rychle odložit.

klukztesina
23.12.2019

Zajímavá knížka o historii pěstování kávovníků. Také zajímavé poznatky jak a kde se pije káva. Za mě naučná knížka. Není to na běžné čtení.


vodnář
12.02.2019

Některé informace jsou pro laika příliš podrobné, ale celkově hodnotím knihu jako přínosnou pro každého konzumenta kávy.

kraah
04.06.2018

Kniha je určena začátečníkům, kteří chtějí získat ucelený přehled a dozvědět se i něco o historii. Autor se snaží o odborný popis, nicméně mu to občas trochu "ustřelí" a použije přirovnání, která jsou ke zvolené formě nepatřičná.

Texty jsou docela čtivé, a doplněny fotografiemi. Osobně bych dal přednost méně uměleckému zpracování fotografií výměnou za vyšší vypovídající hodnotu.

Popis historie konzumace kávy a o začátcích kaváren se mi líbil, naopak mě zklamala pasáž věnující se přípravě kávy.

Pokud jste kávový začátečník, knihu si klidně přečtěte, pokročilí kávomilci se ale musí poohlednénout jinde.

RSR
22.04.2017

Poměrně dobrá kniha, jednoduchá, ucelená, pro začátečníky akorát. Může motivovat, vyzkoušet něco nového, nové způsoby přípravy, nové druhy. Krásné fotografie, ale spíše "umělecké". Ocenila bych možná více odbornějších fotek, nebo schémat např. k technologii zpracování kávovníkových bobulí apod.

bouncer
18.03.2017

Poměrně špatná kniha. Informací minimum, většina textu je jen nic-nevypovídající vata. Grafická úprava a fotky jsou pěkné, ale to dnes umí udělat každý. Pokud hledáte základní i pokročilejší informace, zajděte k poličce se jménem Petra Veselá. Jako kávový nadšenec jsem rád za každou knihu o kávě v češtině, která se pokusí trochu povznést kávovou kulturu, ale tohle pro mě bylo prakticky nečitelné a věčně opakování o posezení u kávy mě spíše odradilo. Stovka různých stupnic hodnocení kávových zrn, to člověk nutně potřebuje v knížce mít... Takový příklad, co můžete čekat: "Někteří kávičkáři , kterým záleží více na objemu než na kvalitě, si přejí pít tzv. lungo, což asi v hantýrce kávičkářů znamená "natáhnout se", získat větší množství." A bohužel to není ojedinělá perla, ale něco podobného máte v každé kapitole a vždy to "zabije" celkem ucházející odborný popis tomu předcházející.

JanaDobby
09.02.2017

Absolutně skvělá kniha, která je ideální pro laiky, profesionály a i kávové nadšence,kteří touží po své vlastní kavárně. Kniha obsahuje mnoho cenných rad, základní i hlubší informace o kávě, přípravě, historii, tradicích apod. Prostě krásná a obsáhlá publikace o kávě. Vřele doporučuji.

ŽabákDokvákal
05.01.2017

Souhlasím s komentářem terezy2317, nicméně pokud se o kávu zajímáte delší dobu a toto nebude vaše první kniha o kávě, tak kniha nenabídne „nic nového“. Například část, ve které autor popisuje různé způsoby přípravy kávy, mi přišla popsána jen tak „letem světem“, uvítal bych detailnější technologické postupy přípravy.
Ale ve výsledku je to skutečně zajímavé čtení doplněné krásnými fotografiemi.

Knihu bych doporučil těm, kteří do tajů kávy teprve pronikají, zejména zatvrzelým milovníkům českého turka, kteří odmítají vyzkoušet jakýkoliv jiný způsob přípravy kávy :-).

1