Tefnut Tefnut komentáře u knih

☰ menu

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Kniha zpočátku působila zdlouhavě, později, když se do ní člověk začetl bylo to o něčem úplně jiném. Příběh byl zajímavý, styl psaní byl také pěkný. Od autorky to byla první kniha, kterou jsem četla. Nad jednotlivými postavami se člověk musel zamyslet jaký žijí život a co se s nimi děje. Knihu hodnotím pozitivně,...

09.06.2019 4 z 5


Jak odolat markýzovi Jak odolat markýzovi Sally MacKenzie

U tohoto příběhu mě mrzí, že hlavní hrdinka dostala málo prostoru pro svůj vlastní příběh. Hodně se vracíme k prvnímu příběhu a částečně i k příběhu následnému. Knížka se četla pěkně a pokud si chce někdo odpočinout a přečíst pěkný příběh doporučuji celou sérii.

06.04.2019


Jak se zasnoubit s hrabětem Jak se zasnoubit s hrabětem Sally MacKenzie

Jako vždy příběh je krásně napsaný, popis prostředí, osob a trošku té zápletky a nesmíme opomenout ani intriky ze stran svým kamarádek a hlavně bratra hlavní hrdinky. Pěkně se kniha četla a pokud má rád někdo také pěkně psané příběhy, u kterých se dá odpočinout, ale nutí vás to číst dále tak je kniha ideální kamarád.

06.04.2019


Vášnivé flamenco Vášnivé flamenco Susan Stephens

Vášnivé flamenco mě zaujalo tím, že se tam popisuje tradiční španělský svět, tradice, lidi, které žijí v jedné malé vesnici...jaké ve výsledku může být flamenco? To se dozvíte po přečtení této knihy, je opravdu natolik vášnivé, aby se stal zázrak nebo může naopak ublížit svou silou a nepředvídatelností?

22.01.2019 4 z 5


Cesta za láskou Cesta za láskou Kat Martin

Už od začátku bylo jasné podezření, kdo mohl vraždu provést, ale ve své podstatě to ukazovalo pouze na osobu, která s tím neměla nic společného, jen byla v nesprávném čase na nesprávném místě a věděl to i vrah. Příběh byl psaní pěkně, zápletka se také autorce velmi povedla, ale tolik stránek jen polemizováním nad tím jestli to opravdu udělala nebo je jak sama tvrdí nevinná. Zlost a pomluvy dokážou hodně, i dobách minulých tomu tak bylo.

22.01.2019 4 z 5


Láska pod parou Láska pod parou J. Lynn (p)

Kniha Láska pod parou mě na první pohled moc neoslovila, ale po přečtení pár stránek a překonání prvních kapitol jsem se začetla a kniha se změnila ve čtivý příběh. Chtěla jsem zjistit jaký ten problém hlavní hrdinka vlastně má, i když trošku jsem si začala dělat obrázek již sama při čtení. Jelikož se jedná o závažné problémy, o kterým se stále naplno nemluví můžeme se jen dohadovat proč zrovna tento námět si spisovatelka vzala do své knihy. Knížka se přečetla pěkně, později jsem se orientovala i v tom, kdo vlastně vypráví zrovna své pocity a popisuje jak vidí celou tu situaci....mohlo to být maličko propracovanější a dala bych plný počet hvězd.

08.01.2019 4 z 5


Jarní nevěsta Jarní nevěsta Sandra Marton

Kniha Jarní nevěsta ani nenadchne, ani nezklame pokud od ní nečekáme velké zázraky. Potkat dvakrát stejného muže v životě na dvou různých místech, je opravdu hodně velké štěstí, ale pokud mají být dva lidi spolu tak země či čas nemají a nehrají roli. Kniha se přečetla rychle a zaujala svým příběhem.

07.01.2019 3 z 5


Zkrocení rebela Zkrocení rebela Suzanne Enoch

Co napsat ke knize Zkrocení rebela snad jen to, že to byl historický román, který vypovídá příběh tří lidí. Domluvené sňatky v té době byli na pořadu dne a hlavní hrdinka chtěla od života trošku více než se vdát za člověka, kterého vůbec nezná a který o to ani nestojí, druhý muž, který ji měl přivést k rozumu snadno pochopil, co potřebuje a jak docílit, aby znovu věřila. Kniha se četla dobře, první díl jsem neměla možnost zatím číst.

07.01.2019 4 z 5


Zmrzlinový sen Zmrzlinový sen Cathie Linz

Podle názvu jsem od knížky moc nečekala, ale mile překvapila. Musím říci, že jsem se musela i zasmát tomu jak hodné sudičky dokáží místo pomoci poplést hlavy jak sobě tak druhým. Knížka se mi četla dobře a byla rychle přelouskaná. Pokud si potřebuje člověk odpočinout je to celkem vhodná knížka.

14.12.2018 5 z 5


Nečekaný návrat Nečekaný návrat Gayle Callen

Po přečtení úvodního slova jsem si říkala, klasický historický román, který nepřekvapí a nezklame. Ovšem zápletka v podobě pravd, polopravd a lží to byl vlastně celý příběh knihy, který přinesl při čtení zajímavé odhalení. Je dobré lhát o tom, kdo jsme a odkud pocházíme nebo je lepší říci pravdu hned na začátku. V dané době a po zjištění určitých věcí, asi malá nepravda neuškodí, ale v dnešní době by to bylo nepřípustné a ještě by jsme se dostali do velkých problémů, do kterých se dostala i hlavní hrdinka, ale vše se nakonec vyřešilo a dobře to dopadlo.

27.11.2018 4 z 5


Vychovatelka Vychovatelka Hedwig Courths-Mahler

Po hodně dlouhé době je to kniha, kterou jsem musela odložit. Hned od začátku bylo jasné, co se bude v knize dít a číst takové ty rozvětvené fráze, na to nebyla nálada. Za mě bohužel velké zklamání.

24.11.2018 1 z 5


Sladké zajetí Sladké zajetí Diana Palmer

Kniha se mi líbila, byla čtivá. Láska je někdy opravdu slepá a podlehnout zlu je občas snadnější než poznat, že to s námi myslí někdo dobře a chce nám pomoci otevřít oči, i když mi o to nestojíme. Tímto bych okomentovala knížku, kde o vtipné hlášky mezi hlavními hrdiny příběhu. Pokud chce někdo vypnout a třeba se i trošku zasmát tak kniha je přímo pro něho určena.

14.11.2018 5 z 5


Neobvyklý dárek Neobvyklý dárek Jessica Hart (p)

Přátelství mezi mužem a ženou může být hodně silné a může být i na celý život, ale když se do toho zamotají city a dostaneme se do období, které bývá pro někoho příliš zraňující může se objevit i láska, která má ovšem své pro i proti. Hrdinové této knížky milují nebo si stále myslí lidi, kteří nejsou hodni už být v jejich životech, ale zapomínají, že vedle sebe mají člověka, které opravdu znají a který jim vždy dokáže naslouchat, a že to trvalo než se vyjasnilo, co se vlastně dělo...

09.11.2018 4 z 5


Hledá se rodina Hledá se rodina Anne Peters

Je opravdu svědomí, že jsme někomu nepomohli tak kruté k našemu životu, že máme od té doby pocit, že je potřeba každého zachraňovat a ještě k tomu, když se jedná o krásnou ženu? Myslím si, že hlavní hrdina cítil opravdu velkou ztrátu ve svém životě a proto pomohl jedné žena a její dceři, které byly ve velkém nebezpečí,...málo je takových mužů, kteří dokáži pomoci aniž by za to něco chtěli.

09.11.2018 4 z 5


Můj nebezpečný vévoda Můj nebezpečný vévoda Gaelen Foley

Knížka můj nebezpečný vévoda ředím mezi díla, která se dobře čtou, mají příběh, napětí, ale stále tam zůstává neodkryto všechno. Jelikož se jedná o knížku ze série, tak má určité prolnutí i do ostatních dílů, kde zas hlavními hrdiny jsou jiné postavy, ale stále mají základ v určitém v tomto případě spolku. Za mě krásný historický román.

09.11.2018 5 z 5


Srdcové eso Srdcové eso Lisa Cooke

Krásný příběh plný překvapení a porozumění. Ne vždy se zdá, že víme to, co se děje nebo se stane, někdy nám osud připraví do cesty překážky, které musíme překonat jako naše hlavní hrdinka. Příběh se mi líbil a byl krásně napsaný.

06.10.2018 5 z 5


Ve stínu sestry Ve stínu sestry Jane Fallon

Ve stínu sestry je kniha jak už sám název napovídá o dvou sestrách, která je každá jiná a jedna závidí druhé, i když na první pohled tomu tak není. Příběh nás provází každodenním životem, ve kterém žije mnoho z nás a někdy si ani neuvědomíme, že podobné osudy se naskytnou i u nás. Příběh zajímavý, ale občas se to zamotávalo a dlouho se mi to četlo. Konec nabral na obrátkách, ale bohužel otevřený závěr,...můžeme si jen domýšlet co se stalo nebo stane,...

26.08.2018 3 z 5


Šejkova nevěsta Šejkova nevěsta Sophie Weston

Šejkova nevěsta je knížka, která mi ukázala ne vše se zdá černé a bílé. Ne každý musí dát najevo svůj původ a bohatství, ani hrdinové nechtěli prozradit, co jsou konkrétně zač a tím pádem se zamotali do spletitých pavoučích sítí. Knížka se pěkně četla. Knížka ideální pro letní dny, nenáročné na čtení.

09.08.2018 4 z 5


Dokonalá sestra Dokonalá sestra Donna Hay

Dokonalá sestra co jiného ke knize napsat jen, že stín, který máme před sebou nemusí být úplně rozhodující a vždy nám nemusí řídit život tím správným směrem. Kniha je čtivá, přívětivá a reálný postřeh všedního života. Každý má svůj stín, který buď překročí nebo se s ním bude prát celý život. Nakonec vše dopadlo tak jak mělo a tím nejlepším způsobem. Knihu bych doporučila každému.

09.08.2018 4 z 5


Podzimní milenec Podzimní milenec Ann Maxwell

Knížka Podzimní milenec se četla velmi dobře, příběh byl také zajímavý, jen konec byl takový neuzavřený nebo nedokončený, zkrátka něco postrádal. Tento styl mě mile překvapil a popis divokého západu a nájezdů a zabírání území se podařil krásně sepsat. Knihu bych mohla doporučit, kdo má rád tento styl.

14.07.2018 4 z 5