syrecken syrecken komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Mrazivý, silný a bolestivý příběh.
Recenze na tuto knížku vyvolají různé pocity a pochybnosti, nevíte, na co se připravit. Není to téma na vánoční čtení, ale knihu neodložíte, doku se nedostanete na konec. Kniha je velmi dobře napsaná, u čtenáře příběh vyvolá nejrůznější emoce, ať už se jedná o lítost, bolest, zoufalství, volání o pomoc...
Příběh a celkově tohle téma stojí za pozornost.

20.02.2024 5 z 5


Dr. Sherlock Holmes v Čechách a jiné případy Dr. Sherlock Holmes v Čechách a jiné případy Rudolf Čechura

Doyle to není, uvažováni Sherlocka obdivuji, ale přiznám, že mě tato knížka nezaujala. Povídky jsou sice krátké, zdařilé, ale pro mě nijak nezáživné.
Oddychovka na dovolenou dobrý. Ale víc bohužel.

14.01.2020 2 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Velké zklamání. Na knížku jsem se těšila. Obálka vypadá suprově, ale její obsah stojí za nic. Zbytečně moc informací, které nejsou k tématu, a které vás nezajímají. A to nemluvím o poznámkách pod čarou, kreré jsou otravné a nezáživné. Jasně, dozvěděla jsem se nějaké zajímavosti, ačkoli jsem se k nim musela prokousat - a myslím, že by šly dohledat na internetu. Velká škoda.

09.01.2020 1 z 5


Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Páni, tohle byla jízda!
Prohloupila bych, kdybych tenkrát sáhla po jiné. Kniha vás od první stránky pohltí tak, že musíte číst, číst, a že to prostě musíte dočíst! Najednou zjistíte, že jste na konci poslední stránky a srdce vám buší tak, že nemůžete ani usnout. Příběh je od samého začátku plný napětí, zvratů, komplikací, postavy se proplétají, mění, vyvíjejí a vraždy tiše přibývají. Zápletka je tak geniální! A ačkoli se snažíte - na žádně rozuzlení nemůžete do samého konce přijít. A velké plus - příběh je přerušen retrospektivou dřívejší časové linie.
Máte rádi detektivky? Jasná volba.

05.01.2020 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Milé a vtipné čtivo, které si užíváte plnými doušky, při kterých vzpomínáte na dětství, které bylo tím nejlepším. Během čtení se několikrát najdete v situacích, ať už vtipných (při kterých se smějete tak, až vás bolí břišní svaly) či vážnějších. Jestli chcete zábavnou a milou oddechovku na večer, tenhle flashback do devadesátek je jasnou volbou!

05.01.2020 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Pecka!! Nic lepšího a napínavého nemohlo vzniknout! U knížky jsem se málem zbláznila, nemohla jsem od knížky odtrhnout oči a nikdy se mi nestalo, aby mi u ní bušilo srdce.
Kdo má rád napínavý děj, ať neváhá a vezme Deset malých černoušků do ruky, určitě zklamán nebude!

21.02.2019 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Myslela jsem si, že bude top, ale bohužel, není ke knize ani co říct. Nechápu vysoké hodnocení této knížky, za celou dobu mě bavilo cca 100 stránek.Velké zklamání.

29.06.2016 2 z 5


Dáma s kaméliami Dáma s kaméliami Alexandre Dumas, ml.

Čekala jsem nudný a absurdní román a četby se upřímně bála. Nuže, svou sofistikovaností mě až překvapivě unesl, hluboké, strhující zvraty, naivita, která je přítomná dnes, dle mého, kdo četl tuto knihu se nějakým způsobem v příběhu nalezl, tím spíše jsem se do příběhu více ponořila. Pokud se chce čtenář při čtení cítit intenzivně emocionálně, měl by otevřít tuto knihu.

18.01.2016