Susán888 Susán888 komentáře u knih

☰ menu

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Milá kniha, která se dobře čte, a tak vám zpříjemní jeden večer. Když se život mladé Takako obrátí vzhůru nohama, není dobré se tím trápit a “přestat žít. Nový smysl života lze najít třeba v knihách…

18.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Fantasy, která se čte jedním dechem.

11.04.2024 5 z 5


Kocourek se vrací Kocourek se vrací Michaela Hrachovcová

Moc hezký příběh o malém kocourkovi. Nenásilně kocourek zjistí, jak je dobré poslouchat maminku. A navíc má kniha nádherné ilustrace.

07.03.2024 5 z 5


Když zpívají cvrčci Když zpívají cvrčci Charles Martin

Velmi čtivá kniha. Dojemný příběh malé bojovnice s nemocným srdcem a výborného lékaře se zlomeným srdcem.

20.09.2022 5 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Billy Summers - zabiják, ostřelovač. Řekli byste jasný záporák. Ale já celou knihu Billymu fandila, aby se mu vše povedlo. Kniha patří mezi klidnější, ale čte se hezky a děj plyne, já se u knihy dobře odreagovala. Doporučuji.

31.05.2022 5 z 5


Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Poklidné odpočinkové čtení. Nicméně při čtení prvního pokračování Saturnina, jsem si říkala, úplně je slyším. U této knihy se dej vlekl, někde se opakoval, někde byl příliš okatý. Pro neznalce Saturnina to jiste bude dobre čtení.

28.02.2022 1 z 5


Minutky Minutky Veronika Jonešová

Opět výborná čtivá kniha. Minutky jsou pokračováním knihy Hodinky. Zatímco v Hodinkách jsme se dozvěděli hlavní dějovou linii, Minutky nám objasňují některé detaily, hlouběji poznáváme vedlejší postavy. Obě knihy vás nenechají knihu odložit, a přečtete je jedním dechem. Nicméně je nutné zachovat pořadí dílů v jakém vyšly.

23.01.2022 5 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Ladislav Zibura, cestovatel, kterému když doba nepřeje vycestovat do zahraničí, cestuje po rodné zemi. Cestovatel, který nás svou knihou nepozve na Karlštejn, ten zná každý, místo toho nás vezme na nejmladší hrad postavený na území České koruny. Takové a další podobné pikantní, originální a hlavně i méně známé tipy na výlet poznáme v jeho nejnovější knize Prázdniny v Česku. S výletními cíly nás autor seznamuje se svým osobitým humorem, místa pak doplňuje historickou či jinak faktografickou legendou.

17.01.2022 5 z 5


Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Po dlouhé době jsem přečetla román, za to jedním dechem a hned objednávám další díl Minutky. Kniha mne nejvíce zaujala popisy myšlenkových pochodů jednotlivých osob. Mám ráda, když autor (autorka) nám ukáže stejný moment z pohledu více osob.

05.01.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Příběh cukrovarníkovy dcery Zuzany sleduje její nevinné dětství, dospívání v začínající válce a dospělost.
Silný příběh, který mne pohltil. Mimo Zuzany poznáme osud i jejích dvou kamarádů z dětství. Jaké maličkosti mohou rozhodnout, kdo se jakou cestou bude ubírat…

03.01.2022 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

15 roků lásky - o čem to asi bude, proč 15? Napadalo mne… a pak mě román strhl do děje a já s hlavním hrdinou prožila hezké i krušné chvíle. Děj má spád, autor líčí život lidí, jejich strasti i radosti, vše je reálné a velmi čtivě naservírované čtenáři. O čemž svědčí i to, že knihu jsem přečetla za pouhý jeden den.

30.12.2021 3 z 5


Kouzelné pírko pro Gwendy Kouzelné pírko pro Gwendy Richard T. Chizmar

Gwendy už je dospělá a já jsem moc ráda, že jsem ji mohla poznat i v dospělém věku. Potěšil mne i úvod, který napsal Stephen King, vysvětluje v něm, jak to s Gwendy vlastně bylo.
Kouzelné pírko je poutavý příběh, po jehož přečtení se těším na další pokračování.

27.12.2021 5 z 5