ŠtěpikB ŠtěpikB komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Jedním slovem nádhera! Krásné vyprávění o smutném osudu jedné rodiny, který si vzala na svá bedra právě Hana.

21.02.2018 5 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

I jako oddychovka je to nuda a nic než nuda, pořád jsem čekala na nějaký dějový zvrat a nic, prostě od začátku až do konce furt to samý. Hrůza.

08.02.2018 1 z 5


Stockholm: Přísně tajné Stockholm: Přísně tajné Hanna Lindberg

Kniha se dobre cte, ale neprijde mi, ze by to byla takova pecka, jak se o ni pise... jednoduchy detektivni pribeh je obalen zivotnim stylem tzv high society s jejich povrchnim vnimanim sveta. Spousta zbytecne omacky okolo, konec az trochu komicky. O chybach v textu radsi nemluvit!

24.11.2017 2 z 5


Svůj kalich hořkosti Svůj kalich hořkosti Johannes Mario Simmel

Precizně vylíčené psychické stavy hlavního hrdiny, který se jakokožto dětská hvězda filmového plátna nemůže v dospělosti smířit s pracovním a osobním neúspěchem. Svůj žal, pocit nicotnosti a viny utápí tajně alkoholem, který ho sráží na samé dno, od kterého se opět musí odrazit. Peter Jordan si celý život nese na svých bedrech pocit viny, smrt své matky, která svůj život obětovala jeho kariéře, sobecké chování, které jeho dávnou lásku Vandu přivedlo do spárů nacistů, osud jeho nevlastní dcery, která s ním čekala dítě, neustálé lhaní všem lidem v jeho blízkém okolí, posléze i sobě... Jeho poslední životní příležitos, šance natočit nový film, ho navíc dostává do spárů drog a pochybných lidí. Podaří se mu natočit nový film a začít znovu a od začátku? Jakou úlohu v jeho životě bude hrát doktorka Nataša Petrova, která je téměř jeho strážným andělěm? Postaví se konečně Peter svým problémům čelem a neuteče před nimi?
Knížka je skvělá, J. M. Simmel je precizní spisovatel, jeho knihy mám moc ráda. V této knize vylíčil jak dobu poválečného Německa, tak složité psychologické procesy odehrávající se v hlavě alkoholika. Nedalo mi spát, jak asi osud jeho hlavního hrdiny dopadne. Prolínající dějové linky nemůžou pozornému čtenáři dělat problém, naopak o to je kniha zajímavější.
„I ten nejstrašnější život je pořád krásnější než ta nejkrásnější smrt."

08.11.2017 5 z 5


Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Největší Vieweghův propadák! Autor totálně vyčpěl, ztratil vtip a jeho vyprávění postrádá náboj. Biomanžel je sebelítostivý škvár, který bylo zbytečné psát.

27.10.2017 1 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Všechny tři díly jsou super oddychové čtení, má to vtip, opravdu jsem se od srdce zasmála!

27.10.2017 5 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Knížku jsem nedočetla, bohužel mě nebavila, přišlo mi, že je to takový dívčí román, za mně ne.

27.10.2017 2 z 5


Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Asi nejsem správný typ pro čtení těchto knih... pokud se doyčná v prostředí nenarodila, tak nějak mi nejde přijmout fakt, že si za situaci velkým podílem nemůže sama. Jako i v této knize. Nechápu, proč do Bosny vůbec jela a neutekla už před tím, stejně přišlo to, co celou dobu čekala. Autorce jsem samozřejmě fandila a přeju jí, ať se jí daří...

27.10.2017 3 z 5


Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Náhodou, mmě se detektivka líbila! Sice jsem začala od 2. dílu a jako další kniha od autora bude právě 1. díl, ale to nevadí. Dobře se dívej mě dobře naladila. Detektivka je svižná, pomalu odkrývá nepředvídatelný konec, postava detektiva mě bavila!

27.10.2017 5 z 5