stehnova_kat stehnova_kat komentáře u knih

☰ menu

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

(SPOILER) Mě to tak mrzí! Ten potenciál na skvělý příběh byl tak obrovský, ale vůbec není využit. Nápad je skvělý, ale potřeboval by okolo sebe vystavit dobrý, hluboký příběh a přijde mi, že to se V.E. Schwab moc nepovedlo...Vše bylo krátké, uspěchané, zajímavá linka vztahu s démonem od nenávisti k nějaké závislosti byla proložena nudnými zdlouhavými scénami... Možná kdyby to byla série?

13.03.2023 2 z 5


Řetěz ze železa Řetěz ze železa Cassandra Clare (p)

Pecka jako vždycky. Miluju tyhle postavy, asi nejlepší ze všech CC děl. Hvězdu ubírám, jelikož mi přišlo, že se celou knihu řešily vztahy a děj se nikam moc neposunul. Ale to je prostě klasická prostřední kniha.

13.03.2023 4 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Nádherné čtení naplněné emocemi, pochroumanými vztahy a rodinou… Pocit, který ve vás kniha zanechá se velmi těžce popisuje, ale je to něco krásného a hřejivého.

16.02.2022 5 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Jednoduché čtení, když zrovna není nic lepšího. Příběh se mi líbil, Holly Blacková dokáže skvěle vykreslit sympatické postavy a atmosféra vesničky stojící u kouzelného temného lesa mi taky připadala fajn. Vedlejší romantická linka miloučká, hlavní trošku slabší.

08.01.2022 4 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Milé, přečteno jedním dechem. Pro fanoušky Krutého prince taková mňamka, která pohladí po duši. Ilustrace nádherné!

08.01.2022 5 z 5


Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Já jsem opravdu zklamaná… Do posledních padesáti stránek, to u mně vypadalo na čtyři hvězdičky, ale ten konec… Neskutečně rychlý, odbytý, a za mě naprosto nesmyslný, co se rozuzlení týká…Rychlost konce je taky velký kontrast k tomu, jak pomalý začátek ta kniha měla. Se začátkem bych se dokázala smířit, protože měl skvělou ponurou atmosféru, ta se ale postupně naprosto vytratila. Co mi taky vadilo bylo matoucí prostředí… Tak zarytě věříte v pohanské bohy, uctíváte dlouho zapomenuté svátky, a nebo máte izolepu a jezdí k vám sanitka? Nevím… Chápu, že je to fiktivní svět, kdy je toto asi spojené, ale nebylo to uděláno dobře.

Líbily se mi postavy a jejich soukromé myšlenkové pochody (dialogy už byly horší) a to, jak autorka popsala atmosféru nočních můr. Kniha byla taky napsaná velmi čtivým způsobem a stránky ubíhaly opravdu rychle.

08.01.2022 3 z 5


Instant karma Instant karma Marissa Meyer

No já jsem naprosto spokojená. Vím, že pět hvězd se zdá jako přehánění a upřímně možná i je, ale já něco takového zrovna teď potřebovala.

Příjemná oddechovka, která se čte velmi dobře a rychle, s neskutečně sladkým příběhem. Prudence ze začátku působí, jako opravdu “průďa”, ale moc moc se mi líbí její vývoj, jak se nám ukazují její vnitřní pocity. Ke konci jsem do ní už byla úplně zamilovaná. Quinta miluju od začátku, prostě sympaťák a ještě má “tajné” zájmy, kde zachraňuje mořská zvířata!

V knížce se mi také hodně líbily dialogy hlavních postav, milé prostředí přímořského městečka a hlavně zmínky mých oblíbených písniček. Doporučuji tuhle knížku každému, kdo si potřebuje oddechnout a zahřát se milým příběhem.

10.12.2021 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Nakonec dávám čtyři hvězdy. Skvělá věc na odpočinkovou četbu, příběh jako takový ničím nepřekvapí a do hloubky se nezabývá nějakými závažnějšími tématy.
Atmosféru ta kniha má ale úžasnou. Pro všechny geeky, scifi i fantasy nadšence je to pastva pro oči a musím autorovi přiznat úžasnou schopnost tvoření a popisu světa a okolí.
Romantická linka sice byla také předvídatelná, ale i přesto velmi příjemná a celkově knize nemám, až na občasný “info dumping” nemám co vytknout.

16.07.2021 4 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Po dlouhém rozmýšlení dávám 3 hvězdičky. Knížku jsme musela začít číst na dvakrát, poněvadž mě kvůli svému pomalému začátku vůbec nevzala. Pak jsem jí ale vzala do ruky znovu, když jsem zrovna měla chuť na klasickou YA.
A udělala jsem dobře. Romantická linka je sice od začátku jasná, ale já jsem s ní naprosto spokojená. Knížka se čte dobře a hodně rychle a Jude se mi jako hlavní hrdinka poměrně líbila.
Upřímně nebýt druhé části knihy, je to pro mně kniha určitě tak na 2,5 hvězdičky, s tím, že mi přišlo, že v první části knihy nebyla téměř žádná hlavní zápletka nebo se děj nikam neposouval. Posledních cca. 150 stránek je však nabytých akcí a moc mě bavila jak dynamika mezi členy Stínového dvora, tak rozvíjející se vztah mezi Jude a Cardanem.

27.01.2021 3 z 5


Devátý spolek Devátý spolek Leigh Bardugo

Tohle bylo moc fajn. Okultismus, spolky a duchové jsou tady hodně zajímavě vymyšlený, magický systém se mi líbil. Kniha má rychlý spád, čte se hodně jednoduše a to i díky postavám, které jsou všechny skvěle napsané. Alex je dle mého názoru výborná a jako další postavu jsem si moc oblíbila Dawesovou a Turnera. Hvězdičku jsem odebrala za finální rozuzlení, které pro mě nebylo uspokojivé a přišlo mi tak narychlo splácané. I tak mě ale Leigh Bardugo nezklamala a těším se na další díl.

17.01.2021 4 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Zajímavý nápad, který se poměrně rychle a fajn čte, ale kniha mi přišla nedotáhlá... Čte se spíše jako internetová fanfikce. Postavy na mě působily nepropracovaně a těžko se mi k nim tvořil nějaký vztah, který je pro mě při čtení důležitý.

09.01.2021 3 z 5