sorcxistino sorcxistino komentáře u knih

☰ menu

Zátiší Zátiší Louise Penny

Tak třetinu knihy jsem se nemohla začíst, pak už to bylo o dost lepší. Slabší detektivka, i když inspektor je sympaťák. Spíš bych knihu považovala za román o životě obyvatel vesnice, kam se připlete vražda. Autorce dám ještě šanci u dalšího dílu.

04.07.2023 3 z 5


Dámská jízda s Milanem Dámská jízda s Milanem Iva Lecká

Jeden, dva úsměvné momenty. Že bych si smíchem prodloužila život, jak se píše v komentářích, to ani náhodou. V knize není nic, čemu se dá zasmát.

11.06.2023 2 z 5


Láska a kozy na venkově Láska a kozy na venkově Victoria Brownlee

Druhý díl je o dost lepší než první. Z mého pohledu čtenář o nic nepřijde, když si přečte jen druhý díl. V prvním není nic podstatného pro druhý, co by v tomto dílu nebylo zmíněno. Naopak jsem přemýšlela, jestli se do druhého vůbec pouštět, ale ten je lepší, zajímavější, má větší spád. Každopádně čtení pro nenáročné čtenáře.

25.04.2023 3 z 5


Láska je nekrytý šek Láska je nekrytý šek Olivia Darling

Zajímavější a čtivější než jsem čekala podle názvu. Očekávala jsem nějakou "slaďárnu" a nebyla si jistá, že to přečtu, ale byla jsem mile překvapená.

30.08.2022 3 z 5


Cesta za láskou Cesta za láskou Nora Roberts

První příběh byl čtivý, napínavý, ale druhý byl naprosto obyčejný, předvídatelný, nudný slaďák. Autorku mám ráda, ale druhý příběh spíš nic než moc.

04.07.2022 3 z 5


Rodina a jiné katastrofy Rodina a jiné katastrofy Alexandra Borowitz

Podle názvu jsem čekala lehkou vtipnou četbu o nějaké "bláznivé" rodině. To se ale nestalo, kniha je naprosto o ničem, vtipná není ani trochu. Vydržela jsem 128 stran, ale říkám si, že to bylo zbytečně moc.

12.06.2022


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Kniha se dobře četla, zápletka byla dobrá, jen jsem se někdy ztrácela ve spoustě jmen postav. Za mě se mi od autora zatím víc líbily knihy s Erikou Fosterovou.

06.01.2022 3 z 5


Výstraha Výstraha James Patterson

Už na začátku jsem si říkala, že to je mírně řečeno nezajímavá kniha, ale pořád jsem doufala, že se nějak pozitivně vyvine, všechny ostatní knihy autora se mi líbily. Ale s touto jsem skončila na straně 224 a nehodlám pokračovat. Ještě jsem žádnou knihu neodložila nepřečtenou, ale tady jsme měla už dlouho pocit, že čtení této knihy je ztráta času. A s dalšími stránkami jsem se o tom jen přesvědčovala. Jen krátké kapitoly jsou plus, jak je u autora zvykem.

08.09.2020 1 z 5


Vadí, nevadí Vadí, nevadí James Patterson

Dobře se četla, ale v té rychlosti děje a zaplavě jmen jsem se občas ztrácela - kdo, s kým, proti komu? O proč ani nemluvě.

05.07.2020 3 z 5


Ženy v poklusu Ženy v poklusu Julie Printzac

Souhlasím, že název knihy neodpovídá obsahu tak, jak bychom si to představovali. Kniha ale jinak zajímavá je, dobře se čte, pro toho, kdo chce, má co říct.

25.02.2020 5 z 5


Sraz v kavárně Vídeň Sraz v kavárně Vídeň Zuzana Zimmermannová

Kniha se mi moc pěkně četla, děj je zajímavý, malinko napínavý až do konce a končí jinak než by si asi čtenář přál. :-) Nejsem starší čtenářka, ale kniha se mi stejně líbila a přinesla zamyšlení.

18.02.2020 5 z 5


Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné Katherine Pancol

Náhodou jsem prvně přečetla druhý díl, líbil se mi a tak jsem chtěla vědět, jak to začalo a skončí. První díl nic moc, ale třetí, ten už autorka napsala úplně zbytečně - zdlouhavé, o ničem. Pořád jsem čekala, že třeba něco, ale nic. Měla jsem co dělat, abych knihu vůbec dočetla.

24.04.2019 1 z 5


Žluté oči krokodýlů Žluté oči krokodýlů Katherine Pancol

Četla jsem náhodou nejdříve druhý díl této série a tak se mi líbil, že jsem chtěla vědět, jak to začalo a jak to bude pokračovat. Číst jako první tuto knihu, další díl bych rozhodně nesháněla.

05.04.2019 2 z 5


Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie Bettie B. Youngs

Kniha trochu zklamala má očekávání. Nejdůležitější osoba, zakladatel společnosti, je tu více méně v pozadí a kniha je o jiných členech rodiny včetně autorky. Trvalo mi dlouho než jsem ji dočetla, protože mě nezaujala tak, jak jsem si představovala. Očekávala jsem vzpomínky zakladatele, ale ten je jen zmiňován.

28.01.2019 3 z 5