Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie

Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351944/bmid_maybelline-pribeh-znacky-a-rodinne--TVa-351944.png 4 15 6

V roce 1915 Tom Lyle Williams sledoval, jak plamen ze sporáku seškvařil jeho sestře Mabel řasy a obočí. Namíchal směs z vazelíny, popela ze spáleného korku a uhelného prachu a aplikoval ji na sestřina popálená místa. Směs zabrala a zrodila se kosmetická ikona, za níž stojí miliardový byznys. Ikona s názvem na počest jeho sestry – Maybelline. Kniha sleduje vývoj, vzestupy i pády této značky i život rodiny napříč celým 20. stoletím. Je to příběh o americkém snu – příběh obdivuhodného muže a jeho celoživotní múzy Evelyn Boecher, „skutečné slečny Maybelline“, která stojí za reklamními kampaněmi a jejíž vražda není dodnes vyřešena.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Maybelline Story: And the Spirited Family Dynasty Behind It , 2010


více info...

Přidat komentář

petka.f
02.06.2023 5 z 5

Já jsem byla z knihy nadšená, a to se mi do ní vlastně moc nechtělo. Půjčila jsem si ji kvůli lásce ke kosmetice, a příjemně mě překvapilo, že se kniha četla spíš jako román než jako nějaká "suchá" historie.
Možná některé zmátla románová forma až moc, proto možná ty reakce na kolotoč úspěchu a neúspěchu, případně na sympatie vůči rodině nebo jednotlivým příslušníkům - tohle nejsou vymyšlené postavy ani příběh, takže ano, reálné fungování firmy může jít nahoru a dolů, lidé/postavy nám nemusí být sympatičtí :)
Osobně jsem moc ráda, že jsem si knihu nakonec přece jen zkusila přečíst.

cotaholkacte
05.04.2023 3 z 5

Ani mě kniha nenadchla tolik, jak jsem očekávala. Mě naopak bavil začátek - vznik značky, nesnáze způsobené dobou, kdy se Tom Lyle snažil prorazit s kosmetikou pro zkrášlení žen, kdy to bylo až v jisté míře pobuřující. Postupně ale zakladatel Maybelline a kosmetická značka ustupují do pozadí a hlavní "hvězdou" příběhu se stává Tomova švagrová, která mi byla ještě k tomu čím dál víc protivnější. Celá rodina nepůsobí zrovna příliš sympatickým dojmem. Hodně podrobné a vzhledem k recenzi i dost dlouhé.


Nika151
19.06.2021 4 z 5

Začátek byl dost zdlouhavý, pořad se opakovalo jedno téma - prosperita a následně úpadek a tak dokola. Řekla bych ze od půlky zajímavější. Vůbec jsem netušila, co stojí za touto značkou a příběh je zajímavý..

Opatov
07.02.2019 4 z 5

Oproti jinym zivotopisum se jedna spise o pribeh jedne rodiny a detailni vyliceni problemu pri vzniku znacky. Rozhodne zajimave, stoji za precteni, stejne jako Dior ci Helena Rubinstein. Jedna se o svetoznamou znacku, ktera ma dnes velke mnozstvi stalych zakazniku. Zacatky ale byly tezke, skoro beznadejne.

sorcxistino
28.01.2019 3 z 5

Kniha trochu zklamala má očekávání. Nejdůležitější osoba, zakladatel společnosti, je tu více méně v pozadí a kniha je o jiných členech rodiny včetně autorky. Trvalo mi dlouho než jsem ji dočetla, protože mě nezaujala tak, jak jsem si představovala. Očekávala jsem vzpomínky zakladatele, ale ten je jen zmiňován.

dagmar7365
12.01.2019 3 z 5

Kniha popisuje vznik kosmetické společnosti Maybelline a hlavně rodinné trampoty, které probírá velmi detailně. Autorka je praneteří samotného zakladatele, takže kromě událostí z historie je kniha i její vlastní částečnou autobiografií a i na sebe prozradí mnohé. A bohužel pro mě rodina moc pozitivně nevyznívá. Typičtí američtí zbohatlíci, na hony vzdálení šlechtickým rodům. Těžko říci na kolik je vše pravda nebo románová stylizace.
Uvítala bych v knize více fotografií a kdyby byly umístěny přímo v textu. Nemohla jsem se ubránit dojmu, že víc než o biografii se jedná o román.

Štítky knihy

kosmetika dynastie rodinné podniky

Autoři knihy

Bettie B. Youngs
americká, 1948
Sharrie Williams
americká, 1965