Láska a kozy na venkově

Láska a kozy na venkově https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441906/bmid_laska-a-kozy-na-venkove-i2g-441906.jpg 4 74 28

Láska a sýr série

< 2. díl

Ellin život v Paříži se po zběsilém prvním roce, plném zvykání si na evropskou kulturu, pendlování mezi dvěma potenciálními objekty lásky a objevování stovek druhů sýra, konečně ustálil. Už půl roku žije se svým partnerem, prodavačem sýrů Sergem, a oba se mají báječně… dokud do jejich pohody nepřistanou vidle v podobě Ellina nečekaného těhotenství. Ne že by z toho oba nebyli nadšení – právě naopak. Serge je dokonce nadšený natolik, že se rozhodne pro rodinu pořídit dům a přestěhovat Ellu z velkoměsta na venkov – na kozí farmu. Ella sice není z nápadu zrovna na větvi, ale slíbí mu, že dá vesnici šanci. Ostatně, nudit se tam rozhodně nebudou. Zatímco Serge má plné ruce práce se zvládnutím farmy, Ella se snaží najít společnou řeč s vesničany a vymýšlí, jak jednu ze stodol předělat na kavárnu a obchůdek se sýry. Pomocnou ruku jí nabídne šarmantní, anglicky hovořící cizinec Chuck, z čehož ale zase není dvakrát na větvi Serge, a nedorozumění, která z toho vzejdou, mají sílu otřást základy celého jejich vztahu… V knize si na své přijdou nejen příznivci romantických příběhů, které se neberou příliš vážně, ale také gurmáni a milovníci sýrů a zvířat, neboť celý děj je, stejně jako v předchozím díle, prostoupený chutěmi a vůní francouzské kuchyně, sýrů a vína, a samozřejmě nechybí ani nezbedné stádo koz.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Escape to the French Farmhouse , 2019


více info...

Přidat komentář

mia.com
04.03.2024 4 z 5

Ja jsem si i tento dil uzila. Autorka vymyslela neco zase trochu jineho, takze to nekopirovalo prvni dil. Za me v ramci zanru spokojenost. Proste jednoducha oddechovka.

Jirinamac
19.10.2023 3 z 5

Ella a Serge žijí společný život na francouzském venkově, ale moc se jim práce nedaří a výsledky nejsou podle plánů, to zasáhne i partnerský život, kterému nepomůže ani Ellino těhotenství. První díl se mi líbil trošku víc, život v Paříži byl pestřejší a knížka mi přišla vtipnější. Závěr toho dílu by mohl být možností napsat ještě další pokračování. Pohodové čtení.


sorcxistino
25.04.2023 3 z 5

Druhý díl je o dost lepší než první. Z mého pohledu čtenář o nic nepřijde, když si přečte jen druhý díl. V prvním není nic podstatného pro druhý, co by v tomto dílu nebylo zmíněno. Naopak jsem přemýšlela, jestli se do druhého vůbec pouštět, ale ten je lepší, zajímavější, má větší spád. Každopádně čtení pro nenáročné čtenáře.

Kory98
14.04.2023 3 z 5

Oddechový příběh, který lze číst bez návaznosti na prvním dílu. Ten se mi zatím nepodařilo sehnat. Příběh mě bohužel úplně neoslovil.

Jurajovamaka
10.12.2022 5 z 5

Super francúzska romantika o zákutiach očarujúceho Paríža...Kniha je úspešným pokračovaním jej 1.časti
Za láskou do Paríža...
Pri jej čítaní netúžite po ničom inom, len sa čarovným prútikom prečarovať do tejto nádhernej krajiny a dokonale si to tam vychutnať...
Obidve časti ma chytili za srdce a umocnili moj sen raz navštíviť a vychutnať si túto krásnu rozprávkovú krajinu...
ODPORÚČAM pre všetkých milovníkov ROMANTIKY a PARÍŽA

Martina1725
03.11.2022 4 z 5

Oddychové, předvídavé čtení.

Booky84
20.09.2021 4 z 5

Opět pohodová a příjemně čtivá kniha, ovšem první díl se mi líbil více, tenhle mi přišel takový "ufňukaný".

Zelený.úval
24.08.2021 3 z 5

Druhý díl mě bavil o něco víc než ten první. Trochu mě ale mrzelo, že Elly těhotenství bylo v pozadí a chovala se občas jako malá holka, která si akorát neustále stěžuje, že nemůže jíst sýr a pít víno. Co musím ocenit jsou obrázky koz u každé kapitoly, ty mě potěšily vždy. :-)

Aranel15
20.07.2021 4 z 5

Ella se v tomto díle chovala dost nedospěle, když spálila dopis a o půjčku požádala Chucka a také jsem čekala, že se více zapojí do práce kolem koz, což by určitě do knihy vneslo více humoru. Přesto je druhý díl o trochu zdařilejší než první.

Imor
21.04.2021 3 z 5

Lehce čtivé, občas nudné a zdlouhavé. Hlavní hrdinka Ella - žena, která tak trochu neví co chce. Když máte chuť si přečíst něco nenáročného jděte na to.

knihovniceS
08.04.2021 4 z 5

Dočetla jsem další historky Elly se Sergem. Elle se moc nechtělo do stěhování na vesnici, ale podvolila se partnerovi. Sledujeme, jak si Ella zvyká na nový stav - připravuje se na příchod potomka, nachází nové přátele a plní si nové sny. Serg má problémy s odbytem sýrů a Ella sní o sýrovém bistru. Jak to všechno probíhá a co se stane si určitě přečtěte. Dávám 4 hvězdy za ten konec ...

whiolet
08.04.2021 3 z 5

Prvni díl jsem nečetla, což mi vůbec nevadilo a vše podstatné jsem se i tak dozvěděla, to bylo super jelikož jsem nemusela tápat, co se stalo v minulosti.
Příběh to byl fajn a díky knize i téhle době mám sakra velký pocit, že potřebuji navštívit Francii :)
Na druhou stranu Ella moc knourala a stěžovala si, což mě dost štvalo. Nevím díky životu na vesnici jsem možná čekala víc humoru a méně deprese.
Knihu tedy hodnotím jako průměrné čtení.
Pokud potřebujete něco fajn a nevadí vám to věčné hořekování nad venkovem, určitě ji dejte šanci :)

medlovice
04.04.2021 4 z 5

Ti muži !!
Věčné , věčné děti ! Serge, takový sympaták v prvním díle , se najednou zblázní. chce se přestěhovat s těhotnou ženskou na venkov ,s cizinkou, která ještě nepoznala krásný život v Paříži docela, v živote neměla ani králíka natož kozy a když se nedaří sbalit se a pryč ? Ještě že je Ella silná žena s podnikatelskými sklony a vše zachrání.
Jestli se bude třetí díl jmenovat Děti a sýr v Melbourne tak nevím .
Moc se mi líbily kozy namalované u každé kapitoly i když se v ději zas tak často nevyskytovaly.

radka4588
09.03.2021 4 z 5

Kniha mě bavila, místy připomínala zmatky Bridget Jonesové, místy se trochu táhla, ale závěr jsem slupla jak malinu a čas s ní strávený mi nepřijde promarněný. Zábavná oddechovky pro ty, kteří nepotřebují 100% love story.

Medvědářka
09.02.2021 4 z 5

Pokračování romance mezi Ellou a Sergem, které vrcholí Elliiným těhotenstvím a stěhováním na venkov. To Ella nese špatně, protože je to městská holka, ale Serge si tím plní sen.
Jenže ne všechny začátky jsou šťastné a ne všechna rozhodnutí se tváří jako ta pravá.
Tenhle příběh nebyl špatný. Ukázal nám pokračování vztahu těch dvou a zase podhalil jejich charakter. Stejně se ale přikláním k tomu, že první díl Láska a sýr v Paříži byl lepší.

NannyOgg24
29.01.2021 4 z 5

Druhý díl nezklamal. Pořád na mě dýchala krásná francouzská atmosféra, klídek a pohoda.

hapac
11.01.2021 4 z 5

Jak píše zcela trefně bookcase - knížka na pohodu.

bookcase
21.12.2020 5 z 5

Fajn, milé, na pohodu. Líbilo se mi pokračování Ellina života, i když někdy byli oba, ona i Serge na pěst. :)

RoseDadas
05.12.2020 4 z 5

Victoria Brownlee píše velice čtivě, s lehkostí, její styl je svěží, dojemný a vtipný, text nikde nezadrhává. Celkově jsem se skutečně moc bavila. Knihu jsem nemohla odložit a opět jsem si k ní zakrojila nějaké ty chutné sýry, abych si vytvořila tu správnou atmosféru. Je nutno podotknout, že kniha Láska a sýr v Paříži byla o něco lepší, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla.

Ivuska.09
27.11.2020 4 z 5

Já jsem s dalším pokračování o hlavní hrdince moc spokojená. Bylo to takové idylické a přesto se hlavní hrdinové museli poprat se spousto problémů. Takhle nějak to může být i v životě. Bavilo, doporučuji.

Štítky knihy

láska Francie venkov romantika sýry kozy žárlivost farmáři sýraři, sýrárny život na vesnici

Autorovy další knížky

Victoria Brownlee
australská, 1985
2019  75%Láska a sýr v Paříži
2020  70%Láska a kozy na venkově