Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné

Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166543/mid_veverky-z-central-parku-byvaji-v-po-Jvo-166543.jpg 4 105 18

Joséphine série

< 3. díl

Poslední díl mimořádně úspěšné trilogie od nejlepší francouzské autorky roku 2007. V posledním dílu rozsáhlé trilogie populární francouzské autorky (podle deníku Le Figaro z února 2013 je na třetím místě v prodeji knih ve Francii) se znovu setkáváme se známými postavami, jejichž osudy jsme sledovali na stránkách obou předchozích dílů. S hlavní hrdinkou Joséphine a jejími dvěma dcerami Hortense a Zoé, matkou Henriettou, nejlepší přítelkyní Shirley, ale i s ostatními románovými postavami, které jsou s rodinou Cortèsových nějak spjaty. Dočkáme se rozuzlení podivuhodných zápletek, do nichž je zavedla rozhodnutí v různých – a někdy dost překvapivých – životních situacích, a nakonec se dozvíme i to, nač jsme byli zvědaví od chvíle, kdy jsme si poprvé přečetli titul této knihy: Proč vlastně bývají ty veverky v New Yorku v pondělí smutné. A nakonec ještě zpráva pro ty, kteří si tři generace ženských hrdinek z knih Katherine Pancolové oblíbili: Režisérka Cécile Telermanová začala ve Francii natáčet film Žluté oči krokodýlů, s Julie Dépardieuovou (Joséphine) a Emmannuelle Béartovou (Iris) v hlavních rolích. Románová trilogie zaznamenala ve Francii obrovský úspěch, prvního dílu Žluté oči krokodýlů se prodalo přes milion kusů, roku 2006 získal Prix de Maison de la Presse a v roce 2008 byl 6. nejlépe prodávanou knihou. Celá trilogie dosud vyšla ve více než 20 jazycích. První díl této trilogie zařadila iLiteratura.cz mezi Nejlepší knihy roku 2011.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi , 2010


více info...

Přidat komentář

evincz
03.06.2020 5 z 5

Poslední díl a ničím nezaostával za dvěma předchozími. Napětí, láska, vztahy. Jo líbilo se mi to... A díky této autorce dostala má dcera jméno Zoe.

Luciefever
21.04.2020 1 z 5

Dejme tomu, že každý z nás občas váhá. A dejme tomu, že někteří mají víc štěstí nebo kuráže. Život je rozmanitý. Ale toto? Dejme tomu, že by kniha byla pojatá jako vtipná, místy sarkastická nadsázka lidského hemžení. Pak bych byla ochotná uvěřit Juniorovým superschopnostem, Hortensiině ultra rychlému a veleúspěšnému rozjezdu ve světě módy, Phillipově bezvýhradnému souhlasu vzít si domů cizí (i když milou) bezdomovkyni, a tak dál... Jenže tohle je , přátelé, román. Takže k tomu přistupujme vážně. Vážně? Ať se snažím sebevíc, prostě mi to skrz šedou kůru mozkovou neleze. Příběh je plný cukrové vaty. A ta je sice voňavá a nadychaná, ale když je jí moc, dělá se mi blivno, štvou mě opatlaný prsty a tváře. No, alespoň je mi jasné jedno - už nejsem takový romantik a k uspokojení čtenářského apetitu potřebuju vytříbenější pochoutku.


sorcxistino
24.04.2019 1 z 5

Náhodou jsem prvně přečetla druhý díl, líbil se mi a tak jsem chtěla vědět, jak to začalo a skončí. První díl nic moc, ale třetí, ten už autorka napsala úplně zbytečně - zdlouhavé, o ničem. Pořád jsem čekala, že třeba něco, ale nic. Měla jsem co dělat, abych knihu vůbec dočetla.

EvikU.
13.04.2019 3 z 5

Poslední díl této trilogie byl zase takový průměr. Nejlepší byl druhý díl. Navíc v téhle knize mě děsně rozčiloval Junior. Nemůžu se vžít do toho, že až takhle moc by mohlo být nějaké dítě geniální. A rozčilovaly mě i jiné postavy, třeba Josephine...Ale jinak se četla celkem dobře. Jenom mi přišlo, že autorka už do 3 dílu nevěděla co napsat.

Šalamoun
07.03.2019 3 z 5

Třetí díl do půlky knihy dobrý,ale pak už dočítala docela stěží.Trochu mě to zklamalo.
První dva díly naprosto super :)

nycol
19.02.2018 2 z 5

První díl super, z druhého jsem byla taková spíš rozpačitá, ale třetí díl mě docela otrávil. Prokousávala jsem se docela dlouho, pořád jsem čekala, že se to zlepší a co? A nic :)

Jossie
20.07.2017 4 z 5

Celá trilogie mě moc bavila, ale tenhle díl byl přece jen nejslabší. Všichni pořád jen váhají a hledají sami sebe a to co předvádí junior je už moc velké sci-fi i na mě. A linka s Cary Grantem mě moc nebavila a to je můj oblíbený herec.

Jonna
05.02.2017 1 z 5

Po divné dvojce, už jsem obtížně sbírala odvahu k přečtení posledního dílu, ale chtěla jsem si příběh nějak uzavřít. Bohužel mne to, až na krátké úseky vůbec nebavilo. Celá kniha na mě působila jako nastavovaná kaše ("honem honem to napíšu, dokud čtenářský zájem trvá"), a autorka mě tímto třetím dílem definitivně odradila od čtení svých dalších knih. Je mi líto, protože první díl byl skvělý.

aktak1203
24.03.2016 4 z 5

Knihu bych popsala jedním slovem - roztomilé. Čtení spíš pro ženy, ale hezké, odpočinkové a decentně romantické.

petule1
25.07.2015 odpad!

Chtěla jsem jen vědět jak dopadnou postavy a proto jsem si přečetla 3 díl. Velké zklamání -(. O postavách jsem se nedozvěděla na závěr nic. Konec vyplivnutý na posledních 10 stranách a takový děsný blábol. Dopsala hlavní hrdinka knihu, která zabrala 45% knihy?-Domyslete si! Na stránku popsaný obal másla mě dostal :-D. 10 stran o tom jak se Shirly utápí v beznaději a jak pije je děs-vstane koukne z okna a večer pije a pořád dokola jen ať splním daný počet stran. Nechápu proč se autorka zabývala postavami, které nechala "vstát z mrtvých" a absolutně je nezačlenila do děje a nedala jim žádný směr a význam pro děj-opět zbytečné strany navíc a pro čtenáře několik minut nudy. Postavu Juniora, dvouletého dítěte, které se naučí plynně anglicky a umí číst myšlenky, snad autorka vymýšlela na tripu.Autorku pravděpodobně tlačil čas vydání a ty postavy kolem ní profrčely bez nějakého konce. Absolutní ztráta času!!!

Anre3
06.12.2014 3 z 5

Pěkné čtení, postava Juniora mi vadila, celkově si myslím o téhle sérii, že nemusela být tak zdlouhavá, ale jinak styl psaní se mi líbil a nakonec jsem ráda, že jsem přečetla všechny díly.

Alca007
13.07.2014 5 z 5

I třetí díl stojí za přečtení.
děj se posune dál, hrdinové zestárnou.

na knize mi vadila postava Juniora.
je to až moc sci-fi

kikies
21.04.2014 4 z 5

Strašně moc milé čtení :-) ... jen Junior mě vytáčí, to už je moc sci-fi :-/

Věro
15.04.2014 5 z 5

Nádherné!

lenka01
16.01.2014 5 z 5

třetí díl mně taky bavil, akorát konec mi přišel velmi zdlouhavý

JitkaBrab
14.01.2014 4 z 5

Tento poslední díl se mi zdál velmi rozvláčný, zbytečně přeplněný dalšími a dalšími novými postavami, někdy jsem měla pocit, že výše autorčina honoráře za knihu závisí na počtu stránek, proto děj násilně protahuje a protahuje....nicméně i přesto se mi od hrdinů celé trilogie odcházelo těžko. Něco ale bylo přitažené za vlasy - např. veřejnosti utajovaný vnuk britské královny Gary - nevím, byl to sympaťák a jeho "modrá krev" mi přišla zbytečná. Nejvíc mě ovšem nebavily nadpřirozené schopnosti kojence Juniora, který uměl číst v hlavě, komu si usmyslel, a to i přes fotku, mluvil jako Einstein a celkově na mě působil spíš jako mutant, než hrdina realistického románu z dnešní doby. A zjištění, že na jeho ultrageniálních schopnostech je postavené celé finále trilogie, mě dost zklamalo. Jinak ale moc doporučuji k přečtení.

olejnice
01.11.2013 3 z 5

Byla jsem zvědavá jak dopadnou všichni hrdinové, ale kniha byla trochu moc rozvláčná a zdlouhavá, i když napsaná stejně dobře jako předchozí díly. Konec pak byl dovršen jen na několika stránkách za pomoci nadpřirozených vlastností.... No taková pohádka, ale od toho jsou tady romány, že...

iva.mikova
09.08.2013 5 z 5

Třetí díl trilogie od Katrin Pancolové je stejně dobrý a napínavý jako předchozí dva díly, postavy procházejí vývojem jak život pokračuje, nejvíce je znatelná proměna hlavní hrdinky Josefine.
Knihu doporučuji, sama jsem ji zařadila do své knihovny, je to kniha, která se dá číst opakovaně a místo v knihovně si zaslouží.

Autorovy další knížky

Katherine Pancol
marocká, 1954
2011  78%Žluté oči krokodýlů
2013  75%Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné
2012  82%Pomalý valčík želviček
2015  69%Muchachas (mučačas) 1
2014  46%Líbejte mě

Kniha Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné je v

Právě čtených2x
Přečtených174x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených14x
Knihotéce83x
Chystám se číst50x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x