smileEvca smileEvca komentáře u knih

☰ menu

Modrá karbunkule Modrá karbunkule Arthur Conan Doyle

Další skvělé případy Sherlocka Holmese! Velmi se mi líbily, obzvláště Modrá karbunkule. :-D

21.08.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Tuto knížku jsem přečetla jedním dechem, prostě Wow! John Green má strašně poutavý způsob psaní. A to, jak dokázal humorem odlehčit ten silný příběh je prostě krásné. Vážně jsem se u té knížky nasmála, i když to nebyl samozřejmě její účel a neměla bych to přiznat. Od začátku to bylo moc pěkné, Hazelin sarkasmus mě dostával už od prvních stránek: Michael měl leukémii, cítil se dobře. (Nebo to aspoň tvrdil. Přijel výtahem.) Od setkání s Augustem už to šlo jako po másle. Ale upřímně, já jmenovat se Augustus Waters, tak chodím kanálama. Ještěže mu říkali Gusi. :-D Naopak Hazel Grace je podle mě krásné jméno. Vážně se mi to moc líbilo a zkoukla jsem i filmovou verzi. Ta taky stojí za to.
A vážně nevím, koho by ten konec nerozplakal. Gus má 85% šanci na přežití a Hazel 20% a Gus nepřežije. Svět prostě není továrna na splněná přání.

19.07.2016 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Musím se přiznat, že jsem knihu začala číst hlavně proto, že mě zaujala obálka. (klobouk dolů před autorkou) :-D Po prvních 30 stránkách jsem si myslela, že to bude neskutečné klišé a upřímně mi celý příběh připadal divný. Jak to takhle může začít? Ale když se America dostala do paláce, začalo mě to bavit. Velmi rychle jsem se začetla a nemohla jsem přestat. Není to sice žádné veledílo, ani příliš překvapivé, ale jako oddechová četba se tato kniha velmi hodí. ;-)

16.07.2016 5 z 5


Hable con ella / Mluv s ní Hable con ella / Mluv s ní Pedro Almodóvar

Velmi zajímavá kniha. Příběh se mi líbil, přestože moc nemusím Almodóvarův pochmurný styl. Ze začátku jsem přemýšlela, co se z toho vyklube, ale ke konci dostal děj nečekaný, dramatický spád. Byl to velmi silný, emotivní příběh. I pokud nemluvíte španělsky, určitě popřemýšlejte o četbě této knihy. ;-)

01.01.2016 4 z 5


Napůl divoký Napůl divoký Sally Green

Naprosto boží! :-D Druhý díl se mi líbí více než první, kde se děj teprve "rozjížděl". Je tu více postav, děj jde rychle dopředu, jsou lépe popsány vztahy mezi jednotlivými postavami... Už se těším na pokračování. ;-)

28.12.2015 5 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Marissa Meyer nikdy nezklame! Dočetla jsem všechny díly Měsíčních kronik a nevěděla kudy kam. Pak jsem narazila na tento dodatek, neváhala a přečetla jsem si jej. Bylo to naprosto úžasné. Trochu jsem se bála, že mě to nebude bavit tolik jako "hlavní" dějová linie, ale nebylo tomu tak. Krásně napsané, napínavé a HLAVNĚ nečekané. Jeden z nejlepších knižních dodatků vůbec. :-)

28.12.2015 5 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Luxusní knížka! Ještě lepší než první díl. Příběhy jednotlivých postav se oddělily a rozvinuly. Dozvěděli jsme se důležité detaily a všechno se začíná pomalu rozmotávat... ;-) Dynamický příběh plný napětí, zvratů a těžkých rozhodnutí. Prostě úžasné, nemůžu si pomoct a jdu na další díl. Nejoblíbenějšími postavami jsou pro mě Thorne a Scarlet. :-)

15.11.2015 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Wow! Po přečtení této knihy jsem byla velmi překvapená a unesená autorčinými nápady a stylem psaní. Z počátku jsem myslela, že kniha bude více podobná originálu, ale po pár stránkách jsem se začala ztrácet. Podobnost skoro úplně vymizela a zůstal pouze stejný motiv. Příběh mladé Cinder mi přišel plný naschválů, omylů a tragédie – přesně jak to většinou bývá. Zajímavou osobou pro mě byl také doktor Erland, který byl velmi tajnůstkářský. Nedokážu si představit ten pocit, když Cinder "nechala" svou nohu na schodech. To byla vážně síla! :-D Když jsem se dostala ke konci, bylo mi upřímně líto, že to končí, a spěchala jsem pro druhý díl do knihovny. :-)

26.08.2015 5 z 5


Podfuk Podfuk John Grisham

Opravdu promyšlená, čtivá kniha. Autor nikdy nezachází do zbytečného vysvětlování a nechá nás dusit až do úplného konce, než vysvětlí, jak to vlastně bylo. Často jsem kroutila hlavou nad zdánlivě nevysvětlitelným počínáním hlavního hrdiny, ale až do sebe zapadly všechny dílky skládačky, připadalo mi to geniální. Strhující, akční příběh, který rozhodně doporučuji přečíst.
P.S. Malcolm musí mít IQ tak 160 :-D

31.07.2015 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Opravdu úžasná knížka. Zprvu jsem si nebyla jistá, co od Stephenie Meyer čekat, ale nechala jsem se ke čtení přemluvit. A teď rozhodně nelituju! Příběh je tak poutavý a úžasně napínavý, že jsem se nemohla odtrhnout, styl psaní, vztahy, všechno je propracované. A jak popisuje vnitřní boj Melanie a Wandy? Nemám slov, neznám autora, který by to napsal lépe.
Námět je originální a zápletka taky. Knihu jsem četla už před nějakou dobou a bála jsem se její tloušťky. Ale nebylo to tak zlé a bez problémů jsem jí přečetla. S láskou na ni budu vzpomínat jako na první přečtenou bichli, která odstartovala mou čtenářskou dráhu. :-)

06.04.2015 5 z 5