Smadienka Smadienka komentáře u knih

☰ menu

Bude dneska buchta? Bude dneska buchta? Kristýna Bubeníková

Kuchařka Kristý je poctivá kuchařka plná sladkých dobrot. Recepty jednoduché na přípravu, recepty našich babiček a maminek, žádné složitosti.
Jsem pyšná na svoji kamarádku, že si splnila sen. Do kuchařky s manželem vložili srdce a já doufám, že bude pořád vyprodaná

05.05.2023 5 z 5


Opravdové zločiny 2 Opravdové zločiny 2 Lucie Bechynková

Měla jsem tu čest, že se mi dostala do rukou reading copy Opravdové zločiny 2.
Takhle, MILUJU OZ, miluju ty dvě ženský , nedělní večer patří jim a já tedy upřednostňuji YT video.
Kniha je skvělá, spousta nových příběhů, velmi zajímavých rozhovorů.

01.10.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Kleviska bez Bergmana? Vůbec nevadí! Michaela Klevisová vydala knihu, která nepatří do série s Josefem Bergmanem a věřte, že to nevadí. Jihočeská vesnička, skvělý popis místa, kraje, postav, což je Michaely největší přednost, no a vraždička. Výborná knížka, opět se mi potvrdilo, jak příjemně strávený čas to byl, mám to tak u jejích knih vždy.

05.09.2021 4 z 5


Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Opět jsem se přesvědčila, že Thilliez opravdu umí. Při čtení Strachu jsem věděla, že bude mým oblíbeným autorem a u Pandemie jsem si to jen potvrdila. I v tomto thrilleru bylo mé detektivní já uspokojeno. Je opravdu chvílemi mrazivé, číst o zmutované chřipce, která se šíří Francií, když se kolem nás děje, co se děje. Děj se pomalu rozjížděl, ale pak nabral spád a já byla napnutá a spokojená.

02.05.2021


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

DRAK SPÍ od Michaely Klevisové. Moje vůbec první česká detektivka, co jsem četla. Netušila jsem, kde se příběh bude odehrávat a tak pro mě bylo milým překvapením, že je příběh z prostředí České Kanady, kor když jsem tu knihu četla u rybníka Osika v Albeři u mé babi. Do rodné vesnice se vrací Natálie, mladá food blogerka, kterou omrzel život v Praze a chce si otevřít cukrárnu. Potkává se po letech se sousedy, s kamarádkama z dětství a její návrat ne každého potěšil. Začtete se do příjemné knihy, kde se odkrývají tajemství už dávno zapomenutá, otevře se případ vraždy, 14let starý a někdo další zemře. Vše se odehrává ve vesničce Hůrka (podoba s vesnicí Hůrky asi 5km od Albeře možná náhodná, možná ne ????). Celé to je velmi příjemně napsané, četlo se to jedna báseň, ani chvilku jsem se nenudila, možná mě jen neuchvátil konec a odhalení vraha. Pro mě byl největším benefit knihy to prostředí - blata, Bystřice, jihočeská příroda, malá vesnička. To co ve mně vyvolává klid a pohodu, to kde jsem trávila své dětství.

17.08.2020 3 z 5


Tak chutná hygge Tak chutná hygge Svatava Vašková

Tohle je dámy a pánové nejgeniálnější kuchařka, která mi padla pod ruku. Naprosto jsem se zamilovala. 70 receptů který dávají smysl, jednoduché, nápadité, z obyčejných surovin, žádná kostka ve skluzu. Jestli nevíte co koupit ženský jako dárek, kupte jí Hygge, dávám za ni ruku do ohně.

13.04.2020 5 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Násilnický manžel, bývalá manželka, manželka a současná přítelkyně, to jsou hlavní hrdinové tohoto příběhu. A taky oboustranná pomsta. Jako tohle ne, tohle nebylo dobrý . Slátanina, příběh naprosto ujetej, vlastně mě to ani nezajímalo, do půlky knihy jsem se modlila za konec, druhá půlka byla alespoň akčnější, ale kniha zbytečně dlouhá. Když doposlechnu audio umím poznat, kdy je u knihy lepší ji číst, než poslouchat, nebo kdy audio je tak dobrý, že je jedno jakou zvolíte variantu. Tady doporučuji spíš číst, ač má Kateřina Horáčková Mendlová krásný hlas a úplně ji vidím v divadle, audio v jejím podání se mi nelíbilo.

13.04.2020 2 z 5


Občas lžu Občas lžu Alice Feeney

No, tak to bylo slušný psycho. V knize se střídají tři linie - současnost, doba před nehodou a zápisy z deníku z dětství. Amber je po dopravní nehodě v kómatu, ale slyší vše co se děje kolem ní. Postupně přicházíte na to co se stalo, na to kdo vůbec psal deník a opět vám poslední strana knihy vyrazí dech.

13.04.2020 3 z 5


Strach Strach Franck Thilliez

Bylo mi ctí číst tuto knihu ještě před příchodem na náš trh. Tahle bichle je detektivním příběhem o obchodu s orgány. Četnice Camille je po transplantaci srdce.
Po nějakém čase začne mít velmi reálné vzpomínky ohledně únosů žen, živé sny, jiné chutě, cítí, že je to spojeno s jejím srdcem. Dopátrá se toho, že její srdce patřilo policistovi, který rozhodně nestál na straně zákona... Miluju knihy, který kromě příběhu mají i přidanou hodnotu. V téhle čtivé knize se dozvíte opravdu mnoho informací z prostředí lékařského, připravte se na detailní popisy pitev a oddělování částí těla, což mně tedy úplně nevadilo ????. Dnes jsem 250 (z 500) stran zhltla, protože jsem se nemohla odtrhnout. Čtěte v klidu, nenechte se rušit, příběh je vcelku komplikovaný a je třeba se soustředit ????. Poslední věta knihy mi sevřela žaludek a utvrdila v tom, že se připravuje pokračování.

13.04.2020 4 z 5