Strach

Strach https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433382/bmid_strach-n9R-433382.jpg 4 235 63

Komisař Sharko série

< 6. díl >

Policistku ze severu Francie pronásledují noční můry. Vypukly krátce poté, co podstoupila transplantaci srdce – vidí cizí ženu volající o pomoc z uzamčené temné místnosti. Jde snad o vzpomínku člověka, jehož srdce jí bije v těle? Komisař Shark a Lucie Henebellová řeší tou dobou případ ženy, již kdosi věznil v podzemí tak dlouho, že téměř oslepla. Hrůzné nálezy z místa činu vedou do vrahova přirozeného prostředí… až za hranici šílenství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Angor , 2014


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
10.02.2024 5 z 5

Nejčtivější Sharko hned od samého začátku, více napínavých scén a akce než v předešlých knihách, dosti drsné scény, příběh víc než dobrý a pravděpodobně bude pokračovaní. S Lucií si pořídili dvě žraločí mláďata.

Žanek_Hantec
27.11.2023 5 z 5

Naprostá špica! Klidně bych dal šest šteren z pěti... Těžké hustopeč, napínavý jak kšandy. Vyrépaný augle a láčová koc s dvakrát vyčenžovanó hercnó. No su zvědavé, kam až totok muže zajít. Vzhůru na další Žralokovu bichlu!


šipek
13.11.2023 5 z 5

Tak tohle byla úplná pecka. Napínavé, čtivé a dech beroucí počteníčko. Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem poslední dobou četl.

Kudlanka03
31.10.2023 4 z 5

Ve spolupráci s @albatrosmedia
Co já na to:
Komisař Sharko a díl číslo 6.
Další díl, který naši mysl našponuje až k prasknutí. Lucie s Franczkem řeší případ ženy, která je vězněná v pozdemí a div z toho neoslepne. Jiná žena na severu Francie začne mít noční můry. Je to policistka a tyto noční můry ji začnou provázet od té doby, co prodělala transplantaci srdce.
Dokáží naše orgány nést nějakou zkušenost a promítnout ji novému příjemci?
Mám mnoho otázek, a mám je i po přečtení.
Myslím, že tohle téma nemusí být pro každého, točí se to kolem dětí, kolem orgánů. Je to už na vás, jak se s knihou popasujete.
Kdo četl celou tuto sérii? Jak se vám líbí práce tohoto spisovatele?
Já teda nevím proč, ale tento typ si vybírám právě s příchodem podzimu.

allart
15.09.2023 4 z 5

Spočiatku som sa v tom nevedel orientovať, dej rozhodený do viacerých miest, komplikovaných krádeží detí, adopcií a až keď sa stopy vyšetrovania začali spájať, začalo to dávať ucelený obraz mašinérie obchodu s deťmi a orgánmi. Nato, že páchateľmi boli dvaja hlavní aktéri, bolo to príliš prekombinované a za zázračné dedukcie a sledovanie indícií jedna hviezdička dole

HanWali
17.07.2023 5 z 5

za mně pecka, děj udrží v napětí, četla se sama, nemám co vytknout, snad jen pár chyb v překladu? všimla jsem si samozřejmě i záměny Camille za Lucii,jak píše Ava 365 - to me trošku rozhodilo,
ale i jiných chyb, což by se v překladech objevovat nemělo, to je spíš adresováno na překladatele, ale celkově se mi kniha fakt líbila

Ava365
25.06.2023 2 z 5

První, co mě napadá, je úleva, že kniha neskončila v kategorii nedočtených. V tomto případě platí, že méně znamená více. Kniha se mi neskutečně špatně četla, děj byl strašně komplikovaný, spíše tedy zamotaný, že se v něm člověk často hodně ztrácel. Rádoby šokující skutečnosti byly natolik zjevné a prvoplánové, že šok nezpůsobovaly. A závěr s konečným vysvětlením byl už skoro komický. Kdyby autor příběh zjednodušil a ubral alespoň 200 stránek, možná by vznikl trochu přijatelnější výsledek. Některá autorova přirovnání a rádoby literární výrazy působí hodně pateticky a přidávají body k negativnímu pohledu na celou knihu. Bylo tu mimo jiné i strašně nelogičností, a tak vznikl neskutečný maglajs, ve kterém nebylo možné se vyznat. Pro příklad uvedu jen botu, která jde možná spíše za redaktorem: str 308 - zde se v restauraci z Camille stane Lucie.

oleg
05.03.2023 5 z 5

Neskutečně napínavý,drsný příběh,každá kniha mě stále překvapuje svým tématem,opravdu člověk jen zírá.....

JezinkaJ
01.03.2023 3 z 5

Trošku složitější dějová linka. Ale jakmile si čtenář zvykne, na postavy, už je po problému. Zpočátku se mi líbil i španělský a argentinský přesah a problém nelegálních adopcí.
S radostí jsem si četla tak do tří čtvrtin, pak najednou toho všeho bylo moc. Škoda. Jinak by to byl naprosto dokonalý detektivní thriller.

evismaior
09.01.2023 3 z 5

60% - Četnice Camille podstoupila transplantaci srdce a ono to možná není srdce úplného klaďase, protože proč by jinak viděla ve snech tvář ženy volající o pomoc? A jak to, že ji její vyšetřování toho, kdo byl dárcem, dovede až k případu polomrtvé Romky nalezené v prostoru pod vyvráceným stromem, což je případ, který řeší čerství rodiče dvojčat Sharko a Lucie Henebellová? Jak s tím souvisí kauza unášení a obchodu s dětmi ve frankistickém Španělsku? A mizející pacienti někdejšího argentinského ústavu ukrytého uprostřed močálů?
Tento díl mi příliš nesedl. V první polovině jsem měla potíže se začíst a sledovat všechny dějové linky a všechny postavy - zmizelé zlodějky, které někdo týral, ale zároveň tam očividně šlo ještě o něco dalšího, přičemž pachatel nebyl jen jeden, do toho ten fotograf Zla a jeho fotky různých lidí, hromada postav na straně francouzské policie, ve Španělsku i v Argentině... Pak to sice začalo odsýpat, jenže jsem zas měla problém s tím tématem transplantací (mysteriózní buněčná paměť - kterak nekuřáci začnou kouřit, protože kouřil mrtvý dárce - a do toho obchod s orgány), se kterým jsem se v literatuře setkala už mnohokrát a považuji ho už za trochu provařené a navíc mi připadala spousta věcí kolem autorova vystavění transplantační zápletky nelogických (např. vydělávat jen na lidech se "vzácnou" krevní skupinou nedává smysl, z blízkého okolí vím i o velmi dlouhé čekací době na ledvinu člověka s častou krevní skupinou 0, navíc bohatí si ty ledviny asi fakt snadno mohou koupit od chudých žijících dárců v zemích, kde tyhle praktiky výdělku frčí. A u těch očních rohovek se přece krevní skupina neřeší).
V důsledku mi to tedy přišlo zbytečně překombinované, a to už ani nemluvím o dalších střípcích ze života Sharka a Lucie, která to po 2 (!) měsících zkrátka nemůže doma s dvojčaty vydržet (přestože už o jedna dvojčata v jedné z minulých knih přišla za hrůzných okolností a normální člověk by měl zábrany se po takových životních zkušenostech od dětí jen na metr pohnout) a musí se za každou cenu vrátit do práce, přičemž ty děti se doma projevují jen spánkem a pravidelným buzením na jídlo (haha:D), takže vlastně vůbec nemá důvod být unavená a ještě zvládne navařit pro tým boloňské špagety. No asi je to holt nějaká superžena:) Naopak mi ale byla moc sympatická Camille a přála jsem jí co nejšťastnější konec.

evilunicorn
24.08.2022 5 z 5

Je neskutečné co všechno dokáže Thilliez do svých příběhů zakomponovat, aniž by to ztrácelo na tempu, akčnosti, napětí a uvěřitelnosti.Autorova specialita-široce rozvětvený děj- je zde dovedena téměř k dokonalosti,když se na konci všechny části příběhu spojí a vytvoří výborně vystavěné finále.Marná snaha, Thiliiez je pro mě králem thrillerů!

birgitte
14.08.2022 5 z 5

Vynikající čtivý román, děsivý, ale skvělý, doporučuji, těším se na další

berila
10.08.2022 5 z 5

Úžasný syrový a drsný thriller. Autor psát umí, žádná hluchá místa, jízda od začátku až do konce. Trochu mám strach ze zatím posledního dílu, ale určitě si ho nenechám ujít.

orinka3
22.07.2022 5 z 5

Hodně silný, krutý a zamotaný thriller. Nejhorší obchod na světě je obchod s lidmi a jejich orgány. Román se začíná v momentě, kdy v kořenech vyvráceného stromu najdou poloslepou a pološílenou dívku. Začíná se pátrání po původcích jejího stavu. Celosvětová síť odporných zločinců, kteří využívají všeho, aby ukojili svou touhu po mamonu i po zvráceném potěšení. A aby toho nebylo málo, tak se hraje i o čas při transplantaci srdce Camilly, která se neohroženě vrhá do boje se zločinem. Protože nesnese pomyšlení na to, že dosud nosí transplantované srdce hnusného vraha a cítí se být jím ovlivňována. Taky nesmím zapomenout na hanebné kšeftování s dětmi na prodej k adopcím. V knížce je všecko, co správný thriller potřebuje.

1v8na
01.06.2022 5 z 5

Bylo to super, prostě parádní jízda. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a byla moje první od autora. Začínám číst od začátku sérii a chci ji mít doma.

pupopony
05.01.2022 5 z 5

90% - tajemné

alexis818
21.08.2021 5 z 5

Opět skvělé. Nejde dát nic jiného, než plný počet hvězd. Autor je prostě úžasný vypravěč. Napětí se stupňuje, příšerně scény graduji a konec nás připraví na další díl. Famózní.

MirKop
27.07.2021 5 z 5

Čtivé, napínavé, originální, někdy až Carterovsky brutální, ale na druhou stranu příliš spletité a zamotané. V těch názvech různých ústavů a nemocnic, míst i jmen jsem už byl úplně bezradný. Sotva jsem chytil nitku, už jsem zase byl úplně na jiném světadíle a musel si uspořádat různá další jména a místa, která pak hrála v tom konečném vyústění důležitou roli.

I tak ale dávám plný počet ️, protože ta kniha opravdu stojí za to.

veronika4001
15.06.2021 4 z 5

Možná se mnou nebude každý souhlasit, ale tato kniha přes všechnu svoji čtivost a pružnost dramatu něco postrádá. Nevím, taková ta intonace tam není úplně zřetelná, nedošlo k vybočení z počátečního pozvolného pohybu směrem ke kadenci, ta klikatá čára tepové, srdeční či jiné frekvence mi tam chybí. Podle mě je text příliš monotónní, odehrávající se v malých záchvěvech. Jde však o knihu výborně napsanou, která snadno vtáhne do děje a čtenářsky nasytí.

Kyri
15.06.2021 3 z 5

Kniha je velmi čtivá. Autor umí gradovat napětí. Jen mám pocit, že se ty krizovky objevují trochu moc na mnoha frontách, taky jsou trochu moc spletité. Hlavní hrdinové jsou docela sympatičtí. Jsem vděčná, že autor našel skoro "logický" motiv a není to duchařina.