sedmispac sedmispac komentáře u knih

☰ menu

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Silná kniha portrétující život v anglickém maloměstě. Bylo mi úzko ještě několik dnů po přečtení. Smrtí začínající příběh splétá dohromady osudy jednotlivých postaviček. Většina z nich je jednoznačně vykreslená, občas trochu stereotypně, ale uvěřitelně. Příběh poukazuje na sobecké chování a jeho následky.
Nesrovnávejte s Harry Pottera a další tvorbu autorky. Tohle už rozhodně není pohádka pro děti.

18.09.2018 4 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Úžasně čtivá, zajímavá, jen v asijské části trošku zdlouhavá knížka. Jedna z těch knih, které by si člověk měl určitě přečíst.

18.09.2018 5 z 5


Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Velké zklamání. Autorka zřejmě toužila po ději plném zvratů, a tak postavy nutila přemýšlet a chovat se nelogicky a nereálně. Takové množství hloupých a nesympatických postav v jedné knize je vážně těžké najít.

18.09.2018 2 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Na to jak miluji J. K. Rowling, Robert Galbraith mě nějak nebaví. Kniha, přestože čtivá, byla rozvleklá a četla jsem ji jen proto, že nemám ráda nedočtené knihy. Hlavní hrdina mě štve svým přístupem ke zdraví, a vadí mi i nucená změna vztahu mezi Robin a jejím snoubencem. Je vidět, jak Rowling postupně postrkuje Strika a Robin k sobě. Také mě celou knihu, nevím upřímně proč, otravovalo, jak spisovatelka oznamovala, kterou značku piva si zrovna Strike dává. Vražda jinak velmi zajímavá, prostředí spisovatelů také, škoda jen zmíněných drobností. První díl byl lepší.

27.06.2016 3 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Úžasně čtivá, často jsem nevěděla jestli s Dorothy sympatizovat nebo jí odsuzovat. Konec to naštěstí neuvěřitelně vyřešil za mě, za což děkuji a gratuluji k vyřešení vraždy , které by mě ani ve snu nenapadlo. :-)

24.08.2015 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Byla jsem v době největšího "boomu" na knihu zvědavá, co vede ženy k jejímu přečtení. Popravdě, doteď, i po shlédnutí filmu, nevím. Autorka nemá spisovatelský talent, neustále se opakuje a fakt, že se inspirovala Stmíváním, mě opravdu rozesmál. Nereálný příběh o neposkvrněné "Popelce", která se zničehonic stane postelovou bohyní (a to nemluvím o její všudypřítomné vnitřní bohyni). Jediné, co mě opravdu zajímalo, byla minulost Christiana, o které se ale příliš nemluvilo. Druhý díl jsem už dočíst nedokázala.

15.03.2015 2 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Nebýt zdlouhavých popisů v některých kapitolách, bylo by to bez chyby. Wilde uměl dokonale popsat společnost, jeho výroky jsou nadčasové. Oblíbená kniha a jedna z nejlepších v povinné četbě.

14.03.2015 4 z 5