Saturnia Saturnia komentáře u knih

☰ menu

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Od Darcy jsem četla dvě knihy, Kořist a Tajemství sídla Craven Manor a doufala jsem, že se tato bude podobat Kořisti, jelikož ta se mi strašně líbila (ta druhá na mě byla moc fantasy a konec mi nesedl).
Nakonec nebyla úplně na stejném principu, ve který jsem doufala, ale i tak mě nadchla.

Děj je velmi poutavý, ke konci už jsem nedokázala přestat číst.
Postavy byly sympatické.
V žádném bodě jsem se při čtení nezadrhla, že by něco nedávalo smysl, nebo by tam byla nějaká nezajímavá část, což velmi oceňuji.
Jediné, co jsem si říkala je, že mají nějak moc štěstí :)

Autorka opět předvedla, jak napínavě a děsivě dokáže psát!
Těším se na další podobné knihy :))

09.03.2024 5 z 5


Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Dost jsem se této knihy bála kvůli nevalným recenzím.
Hlavní hrdinka mi na začátku nijak nepřirostla k srdci, ale postupem času se mi zalíbila.
Oproti dvěma předešlým sériím mi přijde, že zde nebylo tolik zajímavých informací o potápění a samotného potápění, jako bylo předtím o kouzlech a biologii.
Nicméně se mi velmi líbilo, jak děj plynul a že nebyl narušen žádným zbrklým koncem, jako např. u Vraha andělů.
Kniha mě mile překvapila a těším se na, snad ještě lepší, druhý díl :)

11.09.2023 4 z 5


Květy smrti Květy smrti Jill Johnson

Více zklamaná jsem snad ještě z žádné knihy takto nebyla.
Těšila jsem se na kombinaci, mého oblíbeného oboru, botaniky a detektivky/thrilleru.
Co se týče botaniky, tak až na to, že hlavní hrdinka květiny pěstovala, učila a pár druhů používala jako přezdívku pro další postavy, se nám z knihy moc zajímavých informací o květinách nedostalo.
Hrdinka byla za mě velmi odpudivě vykreslená, až se mi to ani nechtělo číst.
Přišlo mi, že některé kapitoly vůbec nenavazovaly a musela jsem se vracet, abych pochopila, co se vlastně děje. Zápletka nebyla nijak napínavá a moc mě nezaujala.
Knihu jsem dočetla čistě z toho důvodu, že dočítám všechny knihy...

26.02.2023 1 z 5


Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Tato kniha nasadila laťku velmi vysoko, do teď jsem žádnou podobnou nečetla.
Jsou zde velmi dobře zvolené postavy, které jsou sympatické. Líbí se mi kontrast mezi starým a mladým vyšetřovatelem.
Málokdy se mi stane, že bych při čtení cítila jiné emoce, než zvědavost a trochu napětí. Tato kniha ve mně vyvolala snad všechny, napětí, šok, smích, zhnusení, smutek... V tom je jedinečná.
Příběh je velmi pěkně vystavěný a moc se mi líbí prostředí Beskyd. Oceňuji i mapu, díky které je jednodušší si místo představit. A ta krásná obálka ji jen dovádí k dokonalosti!

22.02.2023 5 z 5


Dcera krále močálů Dcera krále močálů Karen Dionne

Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla!!!
Podle mého názoru velmi nedoceněná, čekala bych, že ji uvidím více. Sama jsem ji koupila asi za padesát korun s tím, že mě jen zaujal název a obálka.
Vyvolává ve mně dva rozporuplné pocity. První, jak moc vážné a strašné téma této knihy je. A druhý, jak krásně je napsaná. Pokud vynechám ten první pocit, vyprávění Heleny je krásné. Připomnělo mi příběh Bílého tesáka. Autorka neskutečně nádherně a detailně popsala přírodu a život v ní (věc, která asi ne každému sedne).
Oproti knize Kde zpívají raci, je temnější, ale prostředí je podobné. Osobně bych si přála více knih, které by se odehrávaly v mokřadech.
I přes zvláštní styl textu jsem knihu přečetla jedním dechem!

21.02.2023 5 z 5


Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Za mě určitě nejslabší díl série. Případ jako takový byl zajímavý a čtivý, ale už mi vadilo, jak i po třech vyřešených případech nedávala policie Theovu slovu žádnou váhu. Nejvíce to pokazil konec, který byl velmi zvláštní a moc mě nevzal.

21.02.2023 3 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Na tomto dílu mě nejvíce oslovilo hlavní téma.
Záměrně jsem si nečetla anotaci a nechala se překvapit, o čem kniha bude. Možná díky tomu byl pro mě příběh velmi napínavý a zajímavý.
Konec je otevřený, ale následuje další díl, ve kterém se to dovysvětlí.

21.02.2023 4 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Nejlepší díl ze série!! Funguje zde úplně všechno. Příběh je velmi napínavý a silný, docela drsný. Je zde méně přírodovědeckých informací, ale zaměření padne na genetiku. Kniha se velmi dobře čte a bude vás překvapovat až do poslední stránky.

20.02.2023 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Skvělá kniha! Jakožto člověka, kterého zajímají přírodní vědy, mě tato kniha uchvátila množstvím zajímavých informací z oborů zoologie, botaniky, ekologie, biologie atd. Jelikož jsem přečetla i zbylé knížky, můžu ji porovnat. Hodnotila bych ji jako druhou nejlepší ze série, to díky metodě, kterou Theo Cray vyšetřoval, a celkovému příběhu, který se velmi zajímavě vyvíjel. Kniha má takový uťatý konec, ale ten se řeší i v dalším díle. Knihy je určitě dobré číst ve správném pořadí, a pokud vás zaujal první díl, u dalších už bych si nečetla anotace. Jsou poté mnohem napínavější :)

20.02.2023 4 z 5


Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Trochu jsem se divila, že tato starší série s Jessicou Blackwoodovou vychází, až po mladší sérii s Theo Crayem. Bála jsem se, že asi nebyla tak dobrá, ale opak je pravdou.
První knihu jsem přečetla jedním dechem a nemůžu se dočkat na pokračování.
Hlavní hrdinka je velmi sympaticky vystavěná. Kolem ní se pohybuje spousta zajímavých lidí. Jde zde vidět podobné plynutí, jako u série s Theo Crayem, ale místo biologie je obohaceno o kouzelnický svět. Je to velmi zajímavé a neotřelé.
Celým příběhem jsem prolétla bez jakéhokoliv zádrhelu, vše dávalo smysl a výborně se četlo!

19.02.2023 4 z 5