Vrah andělů

Vrah andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493869/bmid_vrah-andelu-rUX-493869.jpg 4 336 99

Jessica Blackwood série

1. díl >

Agentka FBI Jessica Blackwoodová je přesvědčená, že její komplikovaný život talentované kouzelnice už patří minulosti… jenže pak její nadání podrobí té nejtěžší zkoušce vrah se zdánlivě nadpřirozenými schopnostmi. Hacker, který si říká jednoduše „Čaroděj“, se nabourá do webových stránek FBI a umístí na ně šifru odkazující na hřbitov v Michiganu, kde je objevena mrtvá dívka vylézající ze země… jako kdyby se snažila vydrápat z vlastního hrobu. Jessica Blackwoodová se má stát nastupující hvězdou dynastie iluzionistů, do níž se narodila, nakonec se ovšem ke své problémové rodině otočí zády a rozhodne se začít nový život jako policistka. Když poradce FBI doktor Jeffrey Ailes objeví jistý starý kouzelnický časopis, obrátí se Jessice svět vzhůru nohama. Tváří v tvář zločinu, který se na pohled vzpírá jakémukoliv vysvětlení, nemá Ailes co ztratit – ale může mnohé získat –, jestliže zariskuje a vsadí na agentku vychovanou v prostředí, kde je i zdánlivě nemožné běžnou věcí. Mrtvola na hřbitově představuje teprve první z Čarodějovy série temných zázraků. Dokáže se Jessica, vržená do středu mediální pozornosti a tlačená časem zbývajícím do dalšího zločinu, vypořádat s vlastní minulostí a zarazit řádění zvráceného vraha? Pokud ne, může se sama stát jeho další obětí...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Angel Killer , 2014


více info...

Přidat komentář

Netae
20.04.2024 3 z 5

Jako kladné hodnotím krátké kapitoly, které donutí rychle se posouvat v ději. Děj i hlavní hrdinka jsou zajímavé a neobvyklé, jenže celý příběh je dost bizarní a nedotažený. Vševědoucnost jedné z postav, která pomáhala s vyšetřováním byla neskutečná. Třeba je to vysvětleno v další knize této série, ale myslím, že po ní nesáhnu.

petulik330
18.04.2024 4 z 5

V této knize jsou jen dvě věci kterou bude čtenář vědět jistě. A to že vrah udeří znovu. Jen nebudeme vědět kdy a jak. A také že se použije kouzelnickou iluzi.
Předně tak to mám ráda. Kniha byla plná napětí, nepředvídatelná. Čtenář neví jak další vraždu spáchá a jakou iluzi použije.
Jedna hvězdička dolů je za ten konec jak již bylo zmiňováno. Jinak se podívám po dalších dílech.


Fortuna7
30.03.2024 4 z 5

Celá kniha byla naprosto úžasná, neskutečně bizarní a hlavně velmi čtivá, ale pak bohužel (klasicky) přišel uspěchaný a trochu odfláknutý konec. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdinku, ale největším tahákem celé knihy byla hlavně autorova práce s kouzelnictvím a celkově popisy kouzel. Jsem zvědavá na další díl a doufám, že se v něm to zakončení trochu dořeší.

Timkim
04.03.2024 3 z 5

No nevím, nejsem si zcela jistý, zda si seženu pokračování. Kouzla a iluze fantastické, vysvětlení kouzel perfektní, ale ten děj nám malinko pokulhával. Absolutně žádný wow efekt, občas návaznost zcela náhodná a bez pořádného vysvětlení. Navíc ten konec? Žádný zázrak, ale zabít čas se tím dá. 70%

Belanna
08.01.2024 4 z 5

Pěkné představení.
Kouzla a iluze, které jsou Maynemu tak dokonale blízké a kterým rozumí, nás provázejí dějem celé knížky a to nejenom na straně pachatele, ale hlavně na straně FBI v podobě agentky Jessici B.
Přestože námět byl zajímavý a čtivý, zatlačuje ho do pozadí fakt, že tato série byla u nás vydaná až po dalších, pozdějších sériích, které jsou více propracované a vyzrálejší.
Nicméně Jessica se mi líbí a pokud budou vycházet další díly (jeden už je), bez váhání si je přečtu.

Kanimůra2
16.12.2023 4 z 5

Kniha se mi dost líbila. Čtivá. A velmi neotřelá tím, že se do policejní práce zapojila bývalá iluzionistka. Zkusím další díl

lisell
03.12.2023 4 z 5

Knížka měla super dynamiku. Krátké kapitoly, které vás nutí číst dál a dál. Hltala jsem každé slovo. Netrpělivě jsem čekala, jak se celá záhada s Čarodějem rozmotá a bohužel mě ve finále konec trochu zklamal. Nemůžu si pomoc, ale přišel mi trochu nedotažený až odfláknutý. Když vezmu, jak skvěle byl celý děj postavený, čekala jsem finále víc propracované. Ale hned se pouštím do druhého dílu, tak uvidíme...

Didi15
06.11.2023 4 z 5

První díl rozhodně lepší druhý , zajímavý příběh , ale chybí tomu něco , aby to bylo dokonalé .

snimcibdim
04.11.2023 1 z 5

Zajímavý námět ale naprosto diletantsky zpracovaný. Má to tolik logických a jiných děr, že to jsou spíš síťované punčochy než ucelený příběh. Tam, kde si autor už vůbec neví rady, buď někam rychle odbočí, nebo to zakecá nějakými "zajímavostmi" nebo přinejhorším nasadí záhadného D..
Konec zcela bezradný. Celé jaksi nedodělané.
Měl mi to někdo sebrat, když došlo k odhalení první vraždy na hřbitově, a žila bych v domnění, že jsem přišla o nevšední detektivku. Takto musím žít s vědomím, že jsem promrhala pár hodin života.

Placka007
01.11.2023 4 z 5

Super, jen škoda toho toho "zrychleného" konce.

MichaelaS081
14.10.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Dobrý spisovatel.

harena
09.09.2023 4 z 5

Spisovatel měl zajímavý nápad, kdy vrahem je zřejmě iluzionista a proto policie přibrala do pátrání také policistku, která byla dříve také iluzionistkou. Bavilo mě, když vysvětlovala různé triky, navíc byla sympatická, tak až na ten zrychlený konec to bylo dobré čtení.

evilunicorn
25.08.2023 4 z 5

Mayne je prostě Mayne.. Je to originální,je to svižný, dobře se to čte a já se bavil.. Mám to jen jedinou chybu a to, že další díl série ještě nevyšel.

Kniholapka
22.08.2023 4 z 5

Zajímavý začátek série. Magické triky přidávají ději další zajímavý a neotřelý prvek. Některé pasáže mi připadaly zdlouhavé, ale jinak se kniha četla dobře. Postavy mi jsou celkem sympatické, ale na koho jsem zvědavá je Damian. Zajímá mě jaká překvapení nám připraví...

Rosse
22.08.2023 4 z 5

Doteď nevím, jak Damiena vnímat. Něco mi na něm do teď nesedí a jsem zvědavá, jestli se s ním ještě setkame. Doufám, že o něm neslyšíme naposledy.

Pořád se také nemůžu zbavit pocitu, že na mě všechno působilo tak nějak uměle a hlavně neuvěřitelně. Začátek byl hodně slibný a zajímavý, ale postupem času se všechno začalo šíleně zamotávat a byla zde šílená kombinace událostí, u kterých jsem jenom kroutila hlavou a říkala si, že to snad nemůže být možný.

Andrew je velký specialista na psaní "epických" scén, které jsou těžko uvěřitelné a tady toho bylo snad ještě víc, až jsem se přes to těžko dokázala přenést a právě proto knihu hodnotím jako jeden z jeho slabších začátků série.

Naopak bych ráda vyzdvihla čtivost. Mayna mám jako autora hodně ráda, proto se k jeho knihám ráda vracím. I v tom případě, když se mi nějaký díl třeba nelíbí. Mayne zrovna patří mezi ty autory, kteří jsou mou srdcovou záležitostí.

Za mě tedy první díl z nové série hodnotím 3,5*/5* a doufám, že další díly budou lepší a lepší.

Lucyeinstory
14.08.2023 4 z 5

Na thrillery moc nejsem, ale občas, když jsem přehlcená romantikou, po nich sáhnu. Na tuto knihu jsem se ale těšila hodně, protože námět mě velice zaujal. Už od malička mám ráda Mentalistu, Myšlenky zločince, prostě seriály z prostředí FBI. Anotace mi hodně připomínala Mentalistu, takže jsem knížku doma mít musela.

Od autora u nás vyšlo už hodně knih, například hodně oblíbená Šelma, ale já se s nim poprvé setkala až s touto knihou. Mám ale v plánu koupit i další, protože jeho styl psaní je neskutečný. Ale teď něco k samotné knize.

Četla se rychle, jednoduše a nenáročně, byla nabitá akcí a vyšetřováním, takže bych ji rozhodně doporučila i lidem, co mají rádi detektivky. Hlavní hrdinka je sympatická, chytrá a vykreslená opravdu věrohodně, čeho jsem se trošku bála, protože spoustu spisovatelů neumí napsat hlavní postavu, která je žena, aby nebyla na pěst. Takže klobouk dolů. Vedlejší postavy byly také sympatické a nijak mi nevadili.

Měla jsem hodně podezřelých. Hlavně jednoho, na kterého jsem se upínala celou knihu a byla přesvědčená, že to prostě MUSÍ být on. A nebyl, což jsem opravdu ocenila. Jinak bych nevěděla, jak zápletku, a celkově příběh hodnotit. Autor totiž napsal jednu postavu tak, aby vás zmátl, a vy si mysleli, že jste na to přišli.

Knize jsem chtěla dát plný počet, ale díky konci jsem se rozhodla, že ho nedostane. Každý ho budeme jistě vnímat jinak, ale já nevěřím tomu, že ten muž, kterého odsoudili za ty vraždy, je ten, který opravdu vraždil. Uvidíme, jak bude příběh pokračovat. Doufám v další díly.

zedir
10.08.2023 4 z 5

Tahle kniha se mi od autora líbila nejvíce po Šelmě (přečtenou mám celou sérii Naturalista a první dva díly se Sloan). Měl jsem tu zase onen dobrý pocit tajemna a mystična, jako v Hračkáři, ale... jako vždy jsem byl zklamaný z konce. Co mi u autora vadí, je to, že on dokáže vytvořit atmosféru, vybudovat příběh o nesmírně inteligentním zločinci (jako v této knize), ale pak jako by se lekl, že se blíží jeho obvyklých 300 stran a narychlo honem musí uplácat nějaký konec, takže ten superinteligentní padouch udělá nějakou superNEinteligentní chybu a je rychle a trapně zpacifikován. Osobně bych dal přednost tomu, kdyby se Mayne věnoval jedné sérii, nebo kdyby knihu napsal například na 500 stran, ale vyšperkovaných, anebo aby jednoho padoucha naháněl několik knih. Teď jsem ve fázi tak 50 na 50, zda mám pokračovat s jeho dalšími knihami, nebo ne a netroufám si odhadovat výsledek...

Kaja1
08.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, spojení kouzelnických čísel s uvažováním vraha, bylo neobvyklé.

Acquenta
08.08.2023 2 z 5

Vůbec mě příběh nezaujal. Strašně moc kouzel, celé se to táhlo, vůbec mě kniha nebavila...

P3_tis
19.07.2023 3 z 5

Určitě zajímavý námět, ale příběh mi přišel celkově dost slabý. Knihu jsem dočetla kvůli rozuzlení, ale ani to mě neohromilo.