RobinZ. RobinZ. komentáře u knih

☰ menu

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Naprosto úžasná kniha! Skvělá na zvednutí nálady během pošmurných, deštivých dnů! Opravdu doporučuji! Tolik jsem se zasmál snad jen u Stoletého staříka

11.04.2020 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Úžasná kniha! Měl jsem pochyby, jestli mě komedie z klasicismu dokáže ještě v dnešní době rozesmát, ale musím říct, že byly naprosto neoprávněné. Molière měl skutečně úžasný smysl pro humor a myslím, že tato hra nikdy nezestárne.
Lidé se za tu dobu vůbec nezměnili :)

25.09.2019 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Úžasná kniha! Skvělá na zamyšlení, doporučuji každému! I maturantům ...

12.08.2019 5 z 5


Alchymistův syn Alchymistův syn Martin Booth

Nádherné, mohu jen doporučit, jen nechápu logiku některých komentářů jako např.: od Vikimi: ,, Jako malá jsem to měla moc ráda :) Pěkně se to četlo a bavilo mě to!" a potom dají jen 2 hvězdičky! Promiňte, ale toto si tato kniha vážně nezaslouží!!!!!!

24.02.2015 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Dobrý den, tato kniha je úpřímná a proto je tak skvělá, například se nebojí říct, co si o ,,Helence" myslíme všichni již delší dobu! Skvělá kniha se kterou se hrozně nasmějete, dokonce i moje mamka, která moc nečte (spíše vůbec) tuto knihu zhltla skoro jedním dechem. Takže kniha super! Jen bych chtěl něco opravit v komentářích pod tímto. Musím zklamat lidi, co si myslí, že pro zámek Kostka byl vzor hrad Bouzov či hrad Buchlov nebo takto. Jako vzor s největší pravděpodobností sloužil Zámek v Miloticích, ve kterém pan Boček dělá kastelána. Sám bydlím ve stejné obci jako autor a Milotický zámek mám projitý nesčetněkrát a musím říct, že popisy v knize se shodují s tímto zámkem! Nádherná kniha a plus upřímnost k tomu, to je prostě VRAŽEDNÁ KOMBINACE! :D

24.02.2015 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Tolkien je prostě úžasný! Jak jsem již psal ve Společenství prstenu, prostě úžasné! Četl jsem na dovolené v Chorvatsku a za těch 11 dní jsem to úplně celé přečetl a pak mne to navnadilo na Společenství. Stoprocentně by se to mělo dát mezi povinnou četbu!

24.02.2015 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Nádherná kniha, až na prostředek, kdy jsem se trochu na půl měsíce a sekl a nějak se mi to nechtělo číst dále, ale pak jsem se vzpamatoval a řekl jsem si: ,, Toto dám!" a dal jsem to a vůbec toho nelituji. I přes slabší prostředek jsem dočetl do konce a nelituji toho. Dnes už čtu druhý díl a jsem rád, že jsem se tak vzpamatoval.

24.02.2015 4 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Nádherná kniha, Agatha měla prostě pro tento žánr cit, ne nadarmo je to korunovaná Královna detektivek! Nevím proč, ale když čtu knihu od Agathy, mám prostě nutkání ji dočíst ještě v ten den! Nádhera!

24.02.2015 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Vážně Super kniha. Navrhoval bych to jako povinnou četbu, protože je to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četl spolu s Poirotem.

24.02.2015 5 z 5


Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Pardon, asi vás velice zklamu, ale tato kniha mne prostě nezaujala. Četl jsem v páté třídě jako povinnou četbu, ale u této knihy PROSTĚ NE! Vůbec mne nezaujala až na pasáže z minulosti, ale jinak absolutně NE! Nedočetl jsem a ani se nechystám dočíst, prostě vážně mi to přišlo až nudné!

24.02.2015 1 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Naprosto souhlasím s komentářem VojtaM. Začátek byl opravdu skvělý a všechny prvky skvěle fungovaly, ale pak se to nějak zvrtlo a prostředek mne začal upřímně nudit. Pak jsem ale shlédl film, který mě doslova nadchl, a tak jsem začal s knihou na novo. Nějak jsem přelouskal prostředek a Konec mne naprosto uchvátil. Shrnutí: I přes slabší prostředek nám to vše Jo vynahrazuje geniálním koncem! Doporučuji moc!

24.02.2015 5 z 5


Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Neuvěřitelně čtivá kniha. Myslím si, že tu budu jen opakovat to, co už ostatní sem napsali, ale stejně to ještě zopakuji. Tato kniha je prostě jedna z NEJLEPŠÍCH, co jsem kdy četl. Vtáhla mne do příběhu a já to zhltl za šest hodin! Díky Agatho!

24.02.2015 5 z 5