rakosnicek333 rakosnicek333 komentáře u knih

☰ menu

Zřídla Zřídla Kristýna Sněgoňová

Nápad i umístění super, jako nečetlo se to špatně, ale bylo to málo. Málo to šlo do hloubky a to jak u postav, tak u samotného klubu přátel historie. O něm toho víme opravdu málo, o jednotlivých postavách ještě míň. Víme něco víc o dvou postavách, z toho Barbarella mě většinu času štvala.. nemůžu si pomoct a musím srovnávat s Nočním klubem. A tím myslím hlavně fungování klubu. Tam to totiž mělo hlavu a patu, ale u našich přátel historie se to bohužel neděje. Mám víc otázek než odpovědí a některé (většina) věci prostě nedávají smysl!

19.03.2024 3 z 5


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Doporučuju ke čtení playlist autorky na Spotify!
Naprosto úžasný příběh, jediné co mě naštvalo, že jsem při čtení netušila, že to není samostatný kniha a jelikož není další díl a ten konec je jaký je, tak to je trápení zvířátek!
O co lepší příběh, o to ale horší práce korektora! To je naprostá KATASTROFA a co na začátku knihy bylo občas, tak ke konci už bylo téměř všude a dost to kazilo dojem... špatně použitá spojka nebo předložka ve větě, špatný tvar slova, tu slovo úplně chybělo. A na začátku tu byl William, pak Willem a nakonec to byl Willemem (kdo vymyslel tento patvar ?!)

08.01.2024 5 z 5


Krvavá lázeň Krvavá lázeň Mika Waltari

Musím říct, že kdyby byl hlavní hrdina Antti, tak se mi to čte líp, protože Mikael mi k srdci nepřirostl. Tváří se jako učenec, ale přitom je to sebestředný omezenec. Waltariho miluju, ale tohle mi úplně nesedlo.

08.01.2024 3 z 5


Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Začnu tragédií jménem neexistující korektura, neustále někde chybělo slovo, to dost kazilo dojem! Hrdinka je sarkastická, s ničím se moc nepáře, rozhodně můj typ. Prostředí super, postavy super. Vývoj byl, ale...chtělo to jít trošku víc do hloubky a chtělo by to přidat hot scén. Doufám, že v dalším dílu bude víc Káleba ;)

13.07.2023 4 z 5


Pláč zavržených předků Pláč zavržených předků Angela Slatter

nádherná kniha, nedokázala jsem přestat číst. Ale gotický román bych tomu neříkala. Moc se mi líbí prostředí. Nápad skvělý, ale myslím, že se z toho dalo dostat víc, minimálně od konce jsem čekala něco epičtějšího. A rozhodně to chtělo romantickou linku. Děj byl pro mě předvídatelný, na rozdíl od hrdinky jsem tušila co přijde. Ale rozhodně doproručuju a ráda bych si přečetla něco dalšího od autorky.

13.07.2023 5 z 5


Kruté požehnání Kruté požehnání Emily Thiede

četla jsem eknihu a nemůžu uvěřit, že tohle Host vypustil do světa...těch chyb! Grrrr
Ke knize - nebylo to špatné, byl tam vývoj hrdinky, romantika, drama na konci. Za mě mám raději, když je hrdinka sebevědomá sama od sebe a nepotřebuje k tomu chlapa, aby ji probudil... a uvítala bych trošku podrobnější sex...nemám ráda to "a tak se to stalo..." ale budiž. Ale na to jak rozvleklý byl začátek se to najednou všechno dělo moc rychle, kamarádi z minuty na minutu, o armádě ani nemluvě... celkově to ale není špatné a určitě si přečtu další díl.

11.07.2023 4 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

(SPOILER) Skloňování, respektive neskloňování Sofie dost obtěžovalo. Za ty chybky bych dala hvězdu dolů a ještě jednu za děj, nebylo to špatné, ale na plný počet taky ne. Ale ten konec..! Nemůžu jinak a skutečně jen za ten konec dávám plný počet, protože Rhysand...! Už bude další díl?!

10.07.2023 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Chápu, že povinná četba může být nuda, ale to neznamená, že když něco rádoby "přečtu", můžu to hodnotit a hanit. Když už má někdo potřebu napsat povinná četba, nechápu a podobné bla, bla, tak to proboha nechte bez hodnocení!!! Hodnocení 72 % u takto zásadního díla pro českou kulturu je skutečně tristní!

06.03.2023 5 z 5


Vlčí krev Vlčí krev Michaela Burdová

České fantasy a naprostá bomba. Moje první setkání s autorkou, ale rozhodně ne poslední. Neran je přesně můj šálek kávy... věčně vrčící pesimista, co se s tím moc nepáře. Čte se to samo a obdivuju vyjadřovací schopnosti autorky. Jen jak čtu ty komentáře, tak ekniha je zjevně hodně ochuzená. Žádná mapa, žádné portréty, škoda.

06.03.2023 5 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

(SPOILER) Upřímně nechápu to kladné hodnocení. První tři díly paráda, ale tohle bylo utrpení. Zbytečně zdlouhavé, vadilo mi, jak se neustále přeskakuje z jednoho hrdiny na druhého po zbytečně krátkých kapitolách. Závěrečný souboj - velitel nepřátelské armády pobíjí kohokoliv, kdo se mu postaví do cesty. Roran dostane nápad jak na to, potud ok, ale to co následuje...ani urgalové, ani elfové dohromady nic nesvedou, ale Roran ho prostě obejme a tím ho porazí, to jako vážně?! A pak tu máme děj po konečném zúčtování, což je jedna velká deprese. Chápu, že nemůžou být všichni šťastní, ale mohl by to být aspoň někdo. Dobře, Roran nemá důvod ke stížnostem, ale to je tak všechno. Z krále Orinna se v tomto díle stal sebestředný ochlasta, co se dokáže jen litovat a dostane za to půl dobytého území! Zatímco Arya nám tvrdí, jak chce zůstat u lidí, na konci si zvolí naprosto opačnou cestu. A to nekomentuju to, jak to jako hodlá holka všechno zvládat. A vážně nikomu nepřijde divné, že když byla Safira mladá, neunesla dva lidi a proto Brom a Eragon cestovali na koních, ale nově vylíhlé mládě zvládne tři dospělé a jedno nemluvně a ani nemrkne..? A co se táhne celou touhle knihou a neuvěřitelně mě lezlo na nervy - kouzelník je špatný, protože má moc a to není fér. Takže po 100 letech, kdy máme v Království zákaz kouzel, pro změnu budeme kouzelníky špehovat a omezovat a to rovnou formou velký bratr se dívá. Takže hlavní hrdino, díky žes nám pomohl, ale buď nám budeš dělat poslíčka a poslušného pejska v jednom nebo táhni. Celkově mi přijde, že autorovi prostě došla šťáva a potřeboval to nějak na sílu ukončit. Za mě obrovské zklamání.

06.02.2023 2 z 5


Fialová Fialová Anna Šuláková

Příběh super, až na ten konec tedy. Pochopila bych, že rozhodovat musí od každé frakce někdo, ale ta snaha že to budou jen nově příchozí...jakože, cože? To prostě nedává smysl. A důvod odchodu Victorie se přece dal vymyslet jinak. Až na tuto nelogičnost to byla super jízda. Ale a je to obrovské ale, korektura se nekonala a to obrovské množství chyb bylo prostě rušící.

16.01.2023 4 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Prvnímu dílu jsem hodně odpustila, ale tady už to nešlo. Co mě dost štvalo, neustále se opakující pasáže. Poppy si něco vzala do hlavy a i když logika i okolí ji tvrdilo opak, tvrdošíjně trvala na svém. Což by řekněme šlo, pokud by se to nedělo 80 % knihy a hlavně neustále dokola. Proč musíme jednu informaci číst tolikrát fakt nechápu. A co je úplná tragédie jsou chyby v textu. Bylo jich neustále tak moc, že to kazilo zážitek. Kdyby byla kniha o polovinu kratší tak by jí to jedině prospělo.

11.01.2023 3 z 5


Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Já ty temný víláky prostě můžu. Skvělý příběh, skvělý překlad, perfektní korektura a musím pochválit i původní obálku. Vydavatelství si zaslouží jedničku s hvězdičkou, což dnes bohužel není běžné.

09.01.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nelíbila se mi hlavní hrdinka, která vědomě dělala vše pro to, aby nebyla šťastná a pak se mohla utápět v sebelítosti, jak její život nestojí za nic. A přitom ten potenciál byl až neuvěřitelný. Některá zklamání v jiných životech mi nedávají smysl a třeba Huga mi bylo vyloženě líto. Nápad jako takový je super, moct si vyzkoušet všechny možné životy. Ale to provedení se za mě nepovedlo.

18.10.2022 3 z 5


Čarodějka od Jezera bohů Čarodějka od Jezera bohů Julie Borlová

Magický příběh o veliké lásce. Na prvotinu naprostá bomba, příběh parádní, ale vadila mi plochost postav. Od autorky víme, že je to láska, protože nám to řekla, ale já jim to tak úplně nevěřím. Kloužeme jen po povrchu, rozhodně s nimi nemůžeme cítit, protože nám k tomu autorka nedala prostor. Ale to se dá u prvotiny rozhodně prominout. Každopádně se těším na příští setkání s autorkou :)

22.08.2022 4 z 5


Hedvábí Hedvábí Alessandro Baricco

Je to příběh s lehkostí hedvábí. Wildavk přirovnává k básni a já souhlasím. Přečteno za jedno odpoledne... ale jak doporučuje Jant02 chce to číst pomalu, dát si čas. To se mi asi úplně nepovedlo, nebo nebyla ta správná nálada, přesto je to nádherný příběh, který ve mě bude rezonovat ještě dlouho.

04.04.2022 4 z 5


Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Hlavní hrdinka mi byla strašně nesympatická. Tipy na zajímavé knížky, i když ne všechny jsou přeloženy do češtiny.
2,5*

08.03.2022 2 z 5


Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Mix Serenity a Star Treku s náctiletými. K tomu přičtěte drsný víláky a pokud to všechno máte rádi, není co řešit. Prostě paráda. Vysvětlení proč náctiletí dává smysl, takže za mě super i když nejsem cílovka.

19.01.2022 5 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Série super, ale ten konec...přišlo mi, že autorce došel dech a prostě nevěděla co s tím. To vyřešení situace bylo bez nápadu, nedávalo smysl a Madoc, to jako vážně?! Ten by přece bojoval do posledního dechu! A ještě by to chtělo Cardanovy dopisy!

05.01.2022 4 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

No ta Maasovka je tam úplně jasná, tudíž konec není žádné překvapení. Ale upřímně, tady je to tak do očí bijící, že nechápu, jak někdo může pochybovat komu věřit...upřímně, stačí se zamyslet. Což měla udělat i hlavní hrdinka a to jediné mě na celé knížce trošku štve. Ale jinak se mi to líbilo a ta podobnost s Dvory mi vůbec nevadí. Rozhodně se těším na pokračování, protože co si budem, Finna bylo málo :)

05.01.2022 4 z 5