PetraEliška PetraEliška komentáře u knih

☰ menu

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Ach každý příběh by si zasloužil více mého času, ale prostě nešlo přestat. Vím, že se k nim ale budu vracet. A už přemýšlím, kdo všechno z žen mně blízkých ji potřebuje jako dárek od života a do života. Díky

25.10.2023 5 z 5


Strom života Strom života Petr Sís

Ach … překrásná kniha ️

05.09.2022 5 z 5


Baťovídky: Příběh medvěda Toma Baťovídky: Příběh medvěda Toma Michaela Pribilincová

Příběh Tomáše Bati převyprávěný tak, aby se s ním mohly seznámit i děti. Mně jako dospěláka trochu některé věci mátly, chtěla jsem rozumět tomu, co se skrývá ku příkladu za skalami, ale myslím, že pro děti může být vyprávění zajímavé.

10.10.2021 4 z 5


Koučování v kostce Koučování v kostce Paul Birch

Čtenářům, kteří by chtěli s koučování začít, bych rozhodně doporučila jiné knihy. Birch je na můj vkus příliš zjednodušující a mám pocit, že v mnoha případech by měl místo slova "koučování" raději mluvit o osobním rozvoji. To, jakým způsobem koučování představuje, reputaci teto profese nepomáhá (viz např. "Přinuťte koučovaného..."), naopak přispívá k jejímu nepochopení.

12.01.2021 1 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Po Selským baroku jsem byla lehce skeptická, ale tohle je teda jiné kafe.

17.12.2020 5 z 5


V práci nemusí být blázinec V práci nemusí být blázinec Jason Fried

Pro mě velká inspirace nejen z pohledu majitele firmy, ale i malého podnikatele či zaměstnance. Pokusné se si to pro sebe udělat lepší, tady najdete spoustu tipů jak na to.

21.05.2020 5 z 5


Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše Miroslav Ivanov

Velmi zajímavé čtení nejen co se týká Baťů ale naší historie vůbec. Jen těžko jsem se prokousávala kapitolami poválečnými, ne že by nebyly dostatečně čtivé, ale bylo mi z nich ouzko. S překvapením jsem zjistila, že jsem žila v mylné představě...

08.05.2020 5 z 5


Přírodní hormonální léčba Přírodní hormonální léčba Anne Hild

Oči otevírající...

24.04.2019 5 z 5


Mazací tramvaj Mazací tramvaj Magda Stachula

První polovina se četla dobře, tu druhou už jsem ji ani nechtěla pouštět z ruky. Krátké kapitoly a střídající se úhel pohledu jednotlivých aktérů vás do děje vtahuje víc a víc. Obvykle thrillery nemusím, ale tenhle mě opravdu chytil.

16.06.2018 5 z 5


Otočte loď! Otočte loď! L. David Marquet

Marquet nám vypráví svůj příběh a ty se vesměs vždy dobře čtou... tento je o tom, jak může vypadat vedení lidí i v prostředí, které je sešněrováno striktními pravidly a jaký může přinést rozdíl v motivaci lidí. Pokud vedete jakýkoliv tým lidí, nebo s nimi jinak pracujete, pak kniha určitě stojí za přečtení, může vám být do vaší práce cennou inspirací.

27.12.2017 5 z 5


Má vzpomínka je bugatti Má vzpomínka je bugatti Eliška Junková

Ačkoliv nejsem velkým fanouškem biografií, příběhem Bětky Pospíšilové alias Elišky Junkové jsem se nechala zcela pohltit. Kniha je zajímavým exkursem do časů, které se nám v mnoha ohledech mohou zdát dávnou historií.

27.12.2017 5 z 5


Můj pes Doggo Můj pes Doggo Mark B. Mills (p)

Nenáročné víkendové čtení, občas jsem se opravdu dobře zasmála. Díky tomu, že zápletka jela po několika linkách, byla jsem zvědavá až do konce :-)

13.03.2017 4 z 5


Šántárám Šántárám Gregory David Roberts

Pffff ... po dlouhé době kniha, která dokázala upoutat a následně i udržet mou pozornost na maximu navzdory indickým jménům, ve kterých jsem se občas ztrácela :-) První díl to ještě šlo normálním tempem, začátek mi připadal trochu rozvláčný, ale u zbývajících dvou dílů bylo těžké se odtrhnout. Byla to směsice všech možných pocitů a emocí, nejen v knize ale i těch, které ve mě příběh sám a jeho aktéři dokázali vyvolat. V druhé polovině prvního dílu jsem začala říkat, že dnes večer cestuju do Bombaje a díky knize jsem tam opravdu mohla být... Strhující kombinace barevných obrazů, syrovosti, krásy, moudra, občas i násilí ...život sám...

30.01.2017 5 z 5


Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Nejen pro ty, kteří vyjednávají v rámci svých pracovních pozic, ale i pro všechny ostatní. Aniž bychom to tušili, v podstatě vyjednáváme celý náš život a Chris Voss ukazuje jak to dělat tak, aby byly zachovány dobré vztahy, o které nám všem jde. Na příkladech ze své praxe ukazuje, co ve vyjednávání fungovat může a čeho se raději vyvarovat.

04.10.2016 5 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Kniha psaná velmi čtivou formou, stejné situace jsou popisovány někdy až čtyřmi různými pohledy žen v jedné rodině a v rámci jediného dne, s výlety do minulosti a jejich vzpomínek, díky tomu se od knihy nechcete odtrhnout, zajímá vás, co bude dále...čtete, čtete, čtete a pak se pročtete na samý závěr a ten jakoby se někam ztratil... Měla jsem pocit, jako když najednou zjistíte, že vám netěsnil špunt a sedíte ve vaně bez vody :-)

12.07.2016 4 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Kniha, od níž a jejich postav jsem se nedokázala odtrhnout, čím víc jsem poznávala životy jednotlivých postav, tím těžší bylo se s nimi loučit :-) Prolínání jednotlivých příběhů dodávalo knize na dynamice a čtivosti.

06.04.2016 5 z 5


Paměti imaginárního kamaráda Paměti imaginárního kamaráda Matthew Dicks

Nejprve jsem se jen těžko začítala a pak zase velmi těžko odtrhávala :-) Krásný příběh o přátelství a blízkosti

02.04.2016 4 z 5