V práci nemusí být blázinec

V práci nemusí být blázinec https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421012/bmid_v-praci-nemusi-byt-blazinec-Wx1-421012.png 4 30 8

Nastal čas skoncovat s érou přepracovanosti, chaosu, stresu a otravného „nestíhám“. Obdiv už nesklízí workoholik, ale ten, kdo si při zachování profesionality dokáže v klidu užít své odpolední volno i víkendy a dokáže se vyspat do růžova. Revolucionáři firemní kultury a autoři bestselleru Restart, mimo jiné tvůrci platformy Basecamp (bez níž by tato novinka nevyšla, neboť Melvil „běží“ celý na Basecampu), přicházejí s dalším převratným konceptem: KLIDNÁ FIRMA. Je to místo, kde vedení aktivně pečuje o to nejhodnotnější, co má k dispozici – o své zaměstnance. Jejich čas a energie je totiž vůbec nejcennějším zdrojem – a jen krátkozraký management nechá zápal svých zaměstnanců vyhasnout. Autoři zvěstují, že je čas přestat oslavovat „šílení“ a začít oslavovat „klid“. Fried a Heinemeier Hanson své argumenty umí podložit: už při zakládání Basecampu se stal klid pilířem firemní kultury. Knihu V práci nemusí být blázinec tvoří praktický a inspirativní destilát poznatků a zkušeností, jež může uvést do života kterýkoli manažer či šéf – a je jedno, v jakém oboru či v jak velké společnosti. Je to návod pro management zítřka. Pamatujte: ani ve vaší práci nemusí být blázinec a na emaily netřeba odpovídat v neděli odpoledne.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

It Doesn't Have to Be Crazy at Work , 2018


více info...

Přidat komentář

Gweny
29.03.2024 5 z 5

Inspirativní kniha i pro řadové zaměstnance, nejen jejich nadřízené. Je jednoduché zjistit, pro je práce více prací, než něčím, co nás naplňuje. O to těžší je ale to změnit. Věřím ale, že kde je vůle, tam lze hledat cestu. A určitě bych doporučila k přečtení každému, kdo pracuje ať už jako řadový zaměstnanec, tak manager, podnikatel apod.
Já vím, že trh je to, co udává většině firem tempo, ale možná je já čase se probudit a netrávit v práci mládí...

Randyz1986
20.08.2023 4 z 5

S některými věcmi jsem ne úplně souhlasil anebo mi přišly až moc utopické, ale zvláště pozdější části knihy se mi moc líbily a přišly mi moc inspirativní.


Gooverka
05.08.2023 4 z 5

Z knihy si pravděpodobně vezmete pár myšlenek, ke kterým se budete jednou za čas vracet - nebo tak to aspoň budu mít já. V basecampu mají spoustu věcí skvěle nastavených a tak nezbývá než trochu závidět. :)

KáťaM.
13.11.2022 4 z 5

Další super seberozvojovka, i když z velké části je to PR firmy. Myslím, že knížka je směrovaná spíše na zaměstnavatele, ale rozhodně není aplikovatelná na všechny obory, rozhodně ale stojí za přečtení!

Vesmich
08.10.2022 5 z 5

Pro mě to bylo příjemné, klidné čtení, což většinou u literatury tohoto typu nemívám. To se vždycky nabudím a kamsi vystřelím a podobné projevy neklidu. Ale tady je to přesně obráceně, jsou tu skutečně postupy, jak zbrzdit, jak si držet hladinu klidu a prosperity a naučit se poznat tu hranici.

Michalski
27.05.2020 3 z 5

Řekl bych příliš ortodoxní

PetraEliška
21.05.2020 5 z 5

Pro mě velká inspirace nejen z pohledu majitele firmy, ale i malého podnikatele či zaměstnance. Pokusné se si to pro sebe udělat lepší, tady najdete spoustu tipů jak na to.

houbaaa
07.04.2020 4 z 5

Fajn myšlenky na zmírnění přetlaku a stresu u kancelářských profesí. Čím víc majitelů firem a vedoucích pracovníků se jimi nechá inspirovat, tím se povede všem lépe. Ale začít můžete i sami u sebe.

Štítky knihy

zvládání stresu pracovní prostředí

Autoři knihy

Jason Fried
americká

Kniha V práci nemusí být blázinec je v

Právě čtených3x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst21x
Chci si koupit15x