petka.f petka.f komentáře u knih

☰ menu

Lži v plamenech Lži v plamenech Jennifer Lynn Alvarez

Poslední dobou mám dojem, že young adult thrillery překonávají ty primárně pro dospělé. Napínavé čtení, zajímavá a skvěle zpracovaná myšlenka.
Opravdu doporučuji, ale pro slabé povahy to úplně není, jsou části, které budete hodně prožívat.

09.10.2023 5 z 5


Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Krásně a citlivě napsaná knížka. Téma docela vybízelo k patosu, ale příběh je od toho úplně oproštěný, je to lidské, k věci a knížka se fakt krásně čte.
Oproti komentářům mi naopak hloubka nechyběla, jen nebyla prostě strčená pod nos, netopilo se to v tom, ale spíš přes pocit, jaký si člověk odnese. Určitě mi hlavní hrdinka nepřišla, že si příliš stěžuje, právě naopak. Na situaci, v jaké se ocitla a v jakém věku, tak tam bylo vidět dilema, ale zároveň odhodlanost, která chybí i mnohem starším.
Vyzrálé young adult, doporučuji :)

12.08.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Carter opět nezklamal... ale taky je pravda, že poprvé (kromě dílů s Lucienem) mě už v první třetině napadlo, kdo asi bude vrahem a proč. To se mi normálně u Cartera nedaří. Tenhle fakt ale nijak nezmenšil to, jak dobře je kniha napsaná.

06.08.2023 5 z 5


Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Za mě se tohle fakt nepovedlo a dost se divím, že někdo vydal i druhý díl.
Autor dělal v životě všechno možné a knížku údajně napsal za tři týdny - podle mě to na ní je vidět. Naprosto vágní a stokrát opakované myšlenky, napasované na stereotyp kočičího chování, který je ale v pro chovatele koček často dost mimo :)
Styl psaní a počet vět ukončených třemi tečkami asi jako když si unavení píšete s kamarádem na messengeru. Velké zklamání.

14.07.2023 1 z 5


Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Marie Laval

Do knizky se mi malem ani nechtelo, ale nakonec jsem byla nadsena. Romantika spojena s thrillerem (obojiho je tam tak napul), napsana opravdu ctive. Ja se k ni urcite jeste nekdy vratim :)

11.07.2023 5 z 5


Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie Maybelline: Příběh značky a rodinné dynastie Bettie B. Youngs

Já jsem byla z knihy nadšená, a to se mi do ní vlastně moc nechtělo. Půjčila jsem si ji kvůli lásce ke kosmetice, a příjemně mě překvapilo, že se kniha četla spíš jako román než jako nějaká "suchá" historie.
Možná některé zmátla románová forma až moc, proto možná ty reakce na kolotoč úspěchu a neúspěchu, případně na sympatie vůči rodině nebo jednotlivým příslušníkům - tohle nejsou vymyšlené postavy ani příběh, takže ano, reálné fungování firmy může jít nahoru a dolů, lidé/postavy nám nemusí být sympatičtí :)
Osobně jsem moc ráda, že jsem si knihu nakonec přece jen zkusila přečíst.

02.06.2023 5 z 5


Nagori Nagori Rjóko Sekiguči

Kniha nesouroda jako denicek, poznamek pod carou malem vic nez textu, jedina poznamka prekladatelky nesmyslna...
Zaznelo tam par hezkych myslenek, ale rekneme, ze neprecist si ji, o nic neprijdete, pokud nejste vylozene fascinovani japonskou kulturou, jazykem, nebo nevarite na urovni sefkuchare.

29.05.2023 2 z 5


Manželský pakt Manželský pakt Michelle Richmond

Jsem az prekvapena, jak me to bavilo. Kniha na to, ze ma 500 stran, nemela fakt ani jednu chvili, kterou bych musela "pretrpet". Pribeh se rozviji klidnym a prirozenym zpusobem (obzvlast na to, co se tam obcas deje), a prestoze bych v zaveru vybrala pro hlavni hrdiny jinou moznost, celkove me bavila.

28.05.2023 4 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Vetsina zminuje zklamani, pro me je tento dil jeden z nejlepsich - tedy v rozsahu 1-5, ctu je poporade :)

24.05.2023 5 z 5


Pokřivená zrcadla Pokřivená zrcadla Amanda Quick (p)

Jednoznačně jedna z mých nej od Amandy. Zajímavá detektivní zápletka, trocha romantiky, napínavé až do konce.

21.05.2023 5 z 5


Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Jediné, co má tahle kniha s 50 odstíny společné, je že se částečně dotýká tématu BDSM.
Akorát v tomhle případě tam nejsou ty totální nesmysly a opěvování špatného přístupu.

Je to oddechová erotika? Jo je... ale skvěle napsaná a pokud tenhle žánr milujete, budete chtít hned pokračovat dalším dílem.

03.03.2023


Pánský klub Pánský klub Erica Katz

Dobře a zajímavě napsaná kniha, i když třeba po právnickém prostředí normálně nesaháte.
Není to thriller v obvyklém slova smyslu, spíš čtivě se rozvíjející příběh, kdy víte, že se ten život hlavní hrdince rozpadne jako domeček z karet, ale nevíte hned kdy, kde a proč.

18.04.2022 4 z 5


Kniha radosti Kniha radosti Eduard Martin (p)

Za me byla knizka bohuzel velikym zklamanim... Podle komentaru jsem cekala vice nez jen stokrat omilane pribehy, obcas i s trosku nucenym poselstvim.
Pozitivni pribehy mam rada, ale tohle je spise pro nekoho, kdo v zivote sam k tomuto pohledu nepricichl, nebo se citi ztraceny.

30.12.2020 1 z 5


Na konci začátek Na konci začátek Karolina Idrisová

Moc komentare nepisu, obzvlast ne negativni, ale nemuzu si pomoct.. V teto knize postavy vyznivaji hodne umele, joga leci naprosto vsechno (nic proti joze, pokud by to tedy bylo jinak zpracovane a podane..) a ani neco tak jednoducheho jako casova a obsahova linka spojujici pribehy jednotlivych postav nesedi.

24.05.2020 1 z 5