Pergola Pergola komentáře u knih

☰ menu

Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Moc pěkná kniha. Napínavá, poučná, čtivá. Jako většina knih paní Woodové.

10.03.2019 5 z 5


Poslední Žid Poslední Žid Noah Gordon

Kniha se mi dostala do rukou až po přečtení trilogie o Coleových. Pod tímto dojmem jsem od ní očekávala více - ale nemohu říci, že by se mi nelíbila. Jenom některé pasáže byly příliš vleklé.

10.03.2019 4 z 5


Faraon Faraon Wilbur Smith

Kniha volně rozvíjí jednu epizodu ze souboru egyptské řady Wilbura Smitha. Celá řada je výborná a vyprávění eunucha Taity dokáže vtáhnout do děje tak, že se nemůžeme dočkat dalšího dílu - dalšího pokračování. Kniha Faraon je taková "třešnička na dortu".

10.03.2019 5 z 5


Cesta zpátky Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Klasika, která by měla být jako povinná četba. Málokdo si dovede v současnosti představit, co je to válka, co způsobuje a jak mění lidi - fyzicky, psychicky i charakterově.

10.03.2019 5 z 5


Království stínů Království stínů Barbara Erskine

Všechny romány od pan í Erskinové jsou velmi dobré a čtivé. Mám autorku velmi ráda, osudy postav, které se prolínají ve dvou časových rovinách - nemají chybu. Vlastním všechny knihy, které zatím u nás byly přeloženy.

10.03.2019 5 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Celkem dobrá odpočinková četba. Kniha se četla velmi dobře a lehce.

10.03.2019 3 z 5


Quo vadis Quo vadis Henryk Sienkiewicz

Krásná kniha, napsaná před více než 100 lety vzdělaným autorem, má stále co říci i naší současnosti. Celkem náročné čtení, které ale stojí za to!

10.03.2019


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Nádherný román z 11.století, který je malou exkursí do dějin lékařství, do největšího rozkvětu židovské civilizace v Persii. Kniha je velmi čtivá a je nejlepší z trilogie o rodu lékařů Coleových. Ráda se k ní vracím a vždy najdu něco nového, co stojí za znovupřečtení a zamyšlení.

10.03.2019 5 z 5


Lékařka Lékařka Noah Gordon

Třetí román ze ságy rodu Coleů-lékařů. Kniha se odehrává v nedaleké minulosti a zajímavě popisuje život a práci samostatné lékařky v horách - kde lidé žijí na samotách hodně vzdálených od měst - obchodů, služeb a v neposlední řadě lékařů a nemocnic. Roberta poznává nové lidi, získává přátele a snaží se pomáhat všem jak je v jejích silách. Dostává se tak k poznání lidského bytí i smyslu svého života. Kniha končí nadějí na nový život. Příběh se mi moc líbil, doporučuji k přečtení.

04.06.2018 5 z 5


Šaman Šaman Noah Gordon

Krásná kniha, čtivá a nezapře výborného vypravěče - N.Gordona. Je úžasné sledovat studium a praxi neslyšícího doktora, jeho vítězství i prohry, naděje i zklamání. Také život nových osadníků v místech, kde dosud žije jen velmi málo bělochů. Kniha se mi moc líbila a doporučuji k přečtení.

04.06.2018 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Knihy Noaha Gordona mám velmi ráda. Je čtivý, velmi lidský a laskavý. Situace dokáže vysvětlit a prostředí zmapovat takovým způsobem, že se čtenář nachází uprostřed dění, pohlcen emocemi a prostředím. Ranhojiče mám ze všech tří knížek o rodu Coleů-lékařů nejraději a myslím si, že je nejlepší.

04.06.2018 5 z 5


Divoký tymián Divoký tymián Rosamunde Pilcher

Čtivá kniha - jako ostatně všechny knihy od R.Pilcherové. Odpočinkové dobré čtení.

04.06.2018 4 z 5