pencikjiri pencikjiri komentáře u knih

☰ menu

Dobré jitro, Sýrie Dobré jitro, Sýrie Jana Mourtadaová

"Dobré jitro Sýrie" mě vážně mile překvapila. Koupil jsem ji za 4,- v antikvariátu a jsem rád, protože popisuje život v Sýrii v době, kdy ji ještě současné problémy světa nezničily, který musel být v jistém smyslu úžasný.

10.01.2020 4 z 5


Černé Indie Černé Indie Jules Verne

Super příběh, fantasticky napsaný z prostředí uhelných dolů staré Anglie. Doporučuji! :)

10.01.2020 4 z 5


Štefánik a Československo Štefánik a Československo Josef Dvořák

Od knihy jsem popravdě moc nečekal a koupil ji v levných knihách spíše ze zvědavosti. Mile mě však od prvních stránek nadchla a vzbudila velký zájem o život M.R.Štefánika, který si myslím není v našich zemích vůbec doceněný, přestože měl klíčový podíl na vzniku Československa. Na knize mi pouze (a tedy výrazněji) vadí až nekritická heroizace Štefánika autorem, což mi chvílemi až štvalo, protože kazí dokonalý pocit. Přesto ji doporučuji těm, kdo o Štefánikovi nic nečetli jako startovací knihu o jeho osobě.

10.01.2020 5 z 5


Konec říše Hohenzollernů Konec říše Hohenzollernů Petr Prokš

Kniha mě moc nenadchla, protože spíš na mě působila jako doslovný přepis archivů, ve kterých se stejně moc nevyznáte. Možná nadchne někoho kdo dokonale zná danou dobu...

10.01.2020 2 z 5


Do pekel a zpět: Evropa 1914-1949 Do pekel a zpět: Evropa 1914-1949 Ian Kershaw

Fantastická kniha o Velké válce a následném vývoji společnosti v Evropě. Doporučuji všem, koho zajímá historie v době Světových válek!

10.01.2020 5 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Nádherný příběh, dobře čtivá kniha :)

10.01.2020 5 z 5


Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Bohatý táta, chudý táta je opět jedna ze základních knih, kterou by měl přečíst snad každý, kdo se chce v životě nastartovat (směrem do podnikání, businessu). Tato kniha Vás nakopne, namotivuje, ale hlavně - není nudnou učebnicí zbohatnutí. Je plná zkušeností a reálných životních příběhů. Spíše je to taková ta knížka do "nepohody" k nakopnutí. Doporučuji!

10.01.2020 5 z 5


Cashflow Kvadrant Cashflow Kvadrant Robert T. Kiyosaki

Cashflow kvadrant od R.T.Kiyosakiho je jednoduše klasika a povinná četba všech lidí, kteří chtějí být úspěšní a budovat byznys.

10.01.2020 3 z 5


Syn teroristy - Každý má možnost volby Syn teroristy - Každý má možnost volby Zak Ebrahim

Kdo chce trochu pochopit problémy současného světa, tak doporučuji tuto knihu. Ne, že Vám je objasní, ale pomůže jako další kamínek mozaiky trochu lépe pochopit současné problémy světa spojené s radikálním islámem a radikalismem jako takovým...

10.01.2020 3 z 5


Psohlavci Psohlavci Alois Jirásek

Mě se ti Psohlavci prostě fakt líbili! Dobrá kniha založená na historických faktech z naší krajiny...

10.01.2020 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Stoletý stařík je dobře čtivá a zábavná kniha.

10.01.2020 4 z 5


První světová válka v dokumentární fotografii První světová válka v dokumentární fotografii J. H. J. Andriessen

Jako nadšenec historické literatury a Velké války obvzlášť mohu mohu jen a jen doporučit všem. Kniha má všechno, co kniha o Velké válce má mít. Neskutečně silné fotografie zachycující krutost války a křehkost lidských životů. Jednotlivé mezníky Velké války jsou popsány stručně, ale přesto výstižně a poutavě. Nádherná kniha!

10.01.2020 5 z 5


Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Nejbohatší muž v Babylóně je naprosto fantastická kniha, která by si zasloužila i více pozornosti úplně u všech lidí a s trochou nadsázky i v povinné četbě. Tato kniha ve Vás zanechá určitou stopu v myšlení nad bohatstvím, fungováním peněz a zodpovědnosti každého z nás. Doporučuji jako skvělý dar pro všechny dospívající, obvzlášť pak pro ty, kteří chtějí být v životě úspěšní.

10.01.2020 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Díky Vám Haruki za Norské dřevo! Knihu mi poprvé půjčil spolužák na střední, a já ji přečetl jedním dechem! Do té doby, jsem čtení moc nemusel (což mi nejspíš zprotivila povinná četba na ZŠ). Od té doby čtu kdy můžu. Ale k věci, Norské dřevo nadchne postavami, příběhem jenž je eroticko-depresivně-psychologický, ale naprosto fantastické čtení. Ostatně, stejně jako ostatní knihy Murakamiho. Jo a díky knize jsem objevil úžasnou píseň od Beatles - Norwegian wood :)

10.01.2020 5 z 5


Erebus - Příběh ztracené lodi Erebus - Příběh ztracené lodi Michael Palin

Erebus od Michaela Paulina byl pro mě krok do neznáma a upřímně, rozhodl jsem se ji přečíst především na základě dobrých recenzí, které však upozorňovali, že je místy kniha až příliš detailní v historických faktech. Po prvních několika 'desítkách' stránek jsem se popravdě trochu obsahem 'kolem a kolem' trápil, ale pak... naprosto úchvatná kniha, při níž se mi ani nechce věřit, že autor nebyl přímo v centru dění jak dokáže barvitě líčit děj, čerpaných na základě skutečných deníků a dopisů posádky lodí Erebus a Terror. Kniha je plná dobrodružství, perfektně skloubeným s historickými fakty a osobními poznatky autora z daných míst. něco mezi dokumentární knihou a románem. Bezpochyby nadchne všechny nadšence historie, dobrodružství, literatury faktu, a hodně napoví o době, kdy byla Anglie na vrcholu kolonizační činnosti a jak samotná kolonizace světa vlastně fungovala... Doporučuji a hlavně vydržet úvod knihy :)

10.01.2020 5 z 5